Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 48. týden

29. 11. 2021 | Televizní tipy
Svůj svět dokumentů najdete na Prima ZOOM. Zábava, poznání, vzrušení z neznáma, chuť dálek, dotyk přírody, a vždy ještě něco navíc přináší Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 48. týden:


30. 11. 20.00 – Napoleon: Začátek konce

Dne 16. června 1813 se setkali mocní muži v Drážďanech, aby projednali budoucnost války a míru v Evropě. Napoleon Bonaparte vyjednával s diplomatem Metternichem, nejbližším rádcem rakouského císaře. Osudové střetnutí dvou nejmocnějších osobností své doby znamenalo pro Napoleona začátek konce. Protože odmítnul Metternichův návrh, Napoleon ztratil příležitost vystavět základy budoucí Evropy. Co se stalo a jak k tomu došlo? Historický celovečerní film Napoleon: Začátek konce rekonstruuje klíčovou událost evropských dějin a zachycuje pád Napoleona Bonaparte krok po kroku.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 48. týden1. 12. 20.00 – Tajemství opičího ostrova (Matčin příběh)

Na starodávném místě hluboko uprostřed džungle na Šrí Lance stojí rozlehlé ruiny a rozvaliny. Mezi nimi se prohání tři druhy primátů: hulan rudolící, makak bandar a langur. Jejich teritorium je jedním obrovským hřištěm, a zároveň dokonalým místem, kde je možné odhalit veškerá tajemství opičího ostrova. Stejně jako lidé – i opice žijí v rodinách, kmenech a komunitách. Také opice mají příbuzné, přátele a nepřátele a ke komunikaci s nimi využívají bohatý repertoár nejrůznějších gest. Dokonce projevují starost, náklonnost, vášeň. Dokážou spolupracovat v týmu. Nebo jsou chamtivé, žárlivé i agresivní. Opice jsou zkrátka fascinující a velice inteligentní zvířata s vlastními pozoruhodnými příběhy. Nenechte si je ujít!

1. 12. 21.00 – Tajemné kouzlo bažin (Říše mlhy)

Tajuplné, přízračné a děsivé. A přesto strašidelně krásné. Nevlídná bažinatá krajina a její romantický charakter odjakživa poháněly naši divokou představivost. Otevřená vřesoviště, která v zimě zůstávají úplně holá, v létě pokrývají úžasné koberce z bílých chomáčků suchopýru úzkolistého. Po nich se prohánějí medvědi a vlci, mezi kterými třepotají křídly pestrobarevní motýli. Tetřívek obecný se snaží přehlušit trilkování bekasiny větší. Bažiny, močály, vřesoviště, mokřady a blata jsou všude po celé Evropě. Každý už o nich aspoň slyšel. Ale jen málo z nás o nich něco ví. Odhalte Tajemné kouzlo bažin. Stejnojmenný snímek zachycuje tiché půvaby překrásné krajiny i její prchavé obyvatele ve všech detailech.

2. 12. 20.00 – Vzdušní válečníci (F-15)

Okřídlený bojovník, který už 26 let neprohrál. Zachránce životů, který je z jedné poloviny letadlo, a z druhé vrtulník. A útočná helikoptéra, které nepřátelé říkají Černá smrt. To jsou američtí bezkonkurenční králové oblohy: stíhačka F-15 Eagle, letoun V-22 Osprey a vrtulník AH-64 Apache. Příběhy o tom, jak vznikly a uspěly v misích po celém světě, jsou stejně pozoruhodné jako neuvěřitelné. Sledujte jejich turbulentní let na záběrech z ostrého bojového nasazení a příběhy špičkových pilotů i podpůrných týmů, díky kterým tito Vzdušní válečníci kralují nad oblaky.

3. 12. 20.00 – Fascinující řeky (Amazonka)

Největší řeky světa pramení v těžko přístupných místech a ústí ve světových mořích. Jejich voda protéká jedinečnou trasou vyhloubenou světovými kontinenty, napájející dávné civilizace, propojující život po celém světě – z pohoří a pouští Nilu, přes města a tajuplné bažiny Mississippi, až po kouřící hladiny a neznámé světy tropické Amazonie. Největší řeky jsou krví planety Země. Přírodovědná minisérie z produkce televize BBC zachycuje dechberoucí záběry zvířat i krajiny, a díky ní ožívá příroda na březích fascinujících světových řek přímo před našima očima.

3. 12. 21.00 – Kapří monstra IV (Chorvatsko)

Ve čtvrté řadě strhujícího přírodovědného seriálu Kapří monstra se moderátor a rybář Ali Hamidi vydává do slovinské divočiny, na chorvatské pobřeží, zdolává vysokohorské Alpy a nakonec zamíří do Francie. Aliho a jeho kamarády přitom nemůže nic zastavit. Jsou to totiž vášniví rybáři, kteří jsou více než ochotní obětovat všechno – dokonce i vlastní končetiny nebo holý život, aby rozdrtili dosavadní rekordy. Tváří v tvář nečekaným nebezpečím loví největší kapří monstra. A je to náramně napínavá zábava.

3. 12. 23.00 – Po stopách duchů XIV (Golden: město duchů)

Tým z mrazivého dobrodružného seriálu Po stopách duchů prozkoumává nejstrašidelnější místa světa. V už čtrnácté sérii oblíbeného televizního hitu vyrazí do hostince v Oklahomě, jehož majitel prý prováděl tajné satanistické rituály na místním hřbitově. Zaměří se na místo dvojnásobné vraždy v jedné losangeleské čtvrti, kde se jim podaří zaznamenat děsivé důkazy o nadpřirozených aktivitách, a nakonec odtud musí proti vlastní vůli odejít. Podívají se také do opuštěného vězení v Oklahomě, které mělo být sídlem organizace zapletené do vražd a terorismu. A v Novém Mexiku se dostanou na místa zamořená smrtí a duchy. To vše, a ještě mnohem více, uvidíte v nejnovějších epizodách seriálu Po stopách duchů, tedy jestli si na to troufnete.

4. 12. 20.00 – Trimátky (1. část)

Před více než padesáti lety se Jane Goodallová, Dian Fosseyová a Birute Galdikasová odvážily na osamělou výpravu daleko do buše. Odříznuty od okolního světa žily ve společnosti našich nejbližších předků – hominidů. Během několika následujících dekád se zapsaly do dějin, prožily osobní tragédie a inspirovaly novou generaci mladých žen, které kráčely v jejich stopách do hlubin deštných pralesů zkoumat původ člověka a zachránit mizející svět. Trimátky je dobrodružný přírodovědný film pro celou rodinu.

Odehrává se v exotickém prostředí, jeho hlavními hrdinkami jsou neohrožené objevitelky a jejich komparsem se stala majestátní vznešená zvířata. Je to příběh o dvou generacích žen: o mladých průkopnicích Jane Goodallové, Dian Fosseyové a Birute Galdikasové, které před více než půl stoletím vyrazily do džungle. A o následující generaci, jež se zatajeným dechem četla jejich články a okouzlena tím, co se z nich dozvěděla, následovala jejich příkladu. Nejenže Trimátky změnily základy vědy o primátech, zároveň ale pomohly překonat hranice a rozšířit možnosti působení ženských vědkyň v nejrůznějších oborech. Vydejte se do hlubokých džunglí na úpatí pohoří v Ugandě, Kongu a Borneu. Vychutnejte si prvotřídní blízké záběry opů natočené nejlepšími světovými kameramani a odhalte tajemství významného výzkumu vývoje člověka.

4. 12. 21.00 – Svět kolibříků

Světoznámý moderátor a přírodovědec David Attenborough nám ukáže pozoruhodný svět kolibříků, zachycený v dechberoucích zpomalených záběrech. Všechno, co se týká tohoto fascinujícího druhu malých ptáků, je vyloženě nej nebo „aspoň“ extrémní. Kolibříci mají nejrychlejší metabolismus, tlukot srdce a také nejrychleji pohybují křídly. Vyvinuli se tak, aby se mohli krmit z kvetoucích rostlin, ale stali se důležitou součástí celého ekosystému. Jak se páří, starají o mláďata a jak vlastně žijí? Svět kolibříků je cenami ověnčený přírodovědný film, ve kterém se společně s Davidem Attenboroughem podíváme na maličké ptáky v letu tak jako nikdy předtím. Ať už je máme za vzdušné akrobaty, létající drahokamy nebo pestrobarevné duhové parťáky mnoha rostlin, jedno je jasné: kolibříci patří k nejpozoruhodnějším zvířatům na světě.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!

 
Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !