Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden

12. 12. 2022 | Televizní tipy
Týden dokumentárních krás na Prima ZOOM. Ponořte se do skutečného světa prostřednictvím Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden:


12. 12. 22.00 – Obnažený vesmír III (Tajemství neznámého asteroidu)

Oblíbený seriál se vrací, aby znovu odhalil tajemství obnaženého vesmíru. Díky strhujícím digitálním záběrům postupně odkrývá jednu vrstvu za druhou a nahlíží hluboko do nitra planet, měsíců, černých děr, hvězd i celých galaxií plynů, minerálů, hornin, magmatu i gravitačních polí. Zkrátka obnažuje osud, původ a strukturu vesmíru. Ve třetí sérii uvidíme záhadu cizího asteroidu, dostaneme se mezi prstence Saturnu, budeme pátrat po ztracené černé díře, odhalíme temnou historii Měsíce, a ještě mnohem víc.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden12. 12. 23.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem VI (Máme v sobě mimozemšťany?)

Dá se čas vrátit zpátky? Jsme všichni náboženskými fanatiky? Žijeme v Matrixu? Ukrývají se mimozemšťané uvnitř nás? Existujeme z nějakého důvodu? A proč vlastně lžeme? Na všechny tyto otázky se snaží přesvědčivě odpovědět šestá řada oblíbeného seriálu Cestování červí dírou s Morganem Freemanem. Hollywoodská hvězda oceněná Oscarem vstupuje hluboko do nitra složitého bludiště vědění a pátrá v nekonečném vesmíru. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je vizuálně nádhernou podívanou.

14. 12. 20.00 – Tajné opičí království v Číně

Překrásná čínská přírodní rezervace Čchung-cuo je posledním útočištěm jednoho z nejohroženějších primátů světa – langura bělohlavého. Ve volné přírodě přežívá už asi jen tisícovka těchto vzácných opic. A tak dokumentární film Tajné opičí království v Číně nabízí jedinečnou příležitost odhalit společenské zvyky těchto lezeckých odborníků, kteří tráví život v omračujících výškách.

15. 12. 23.00 – Darkwoods: Perla Britské Kolumbie

Před půl stoletím německý vévoda Karel z Württembergu koupil 55hektarovou parcelu v Selkirkově pohoří v kanadské provincii Britská Kolumbie. Protože pocházel z Černého lesa, pojmenoval svou novou zemi stejně a staral se o ni v souladu s přírodou. Těžko přístupný horský region je tedy až do dnešních dní domovem vzácného druhu jelenů, medvědů grizzly, vlků a ptáků. Před několika málo lety se země vrátila do vlastnictví kanadské vlády. Ta chce zachovat jedinečnou místní faunu i flóru a udělat z tohoto místa chloubu celé země. To je práce pro Gerryho, vládce vodních toků, Coryho, výzkumníka netopýrů, a Adriana a Lea, odborníky na botaniku a jeleny. Tento přírodovědný film nás zavede do takřka neprostupných končin oblasti známé jako Darkwoods, do ekosystému hustě zarostlých údolí a vysokohorských luk. A představuje jedinečnou místní přírodu v průběhu jednotlivých ročních období. Navštivte překrásnou část Kanady, která zůstane zachována i pro další generace.

17. 12. 21.00 – Koloběh života: Ovocný sad

Kvetoucí ovocné stromy, pestrobarevné louky, bzukot včel a ovoce zralé k nakousnutí – tradiční ovocné sady jsou v našem věčně uspěchaném světě vítanými oázami klidu. Jako živý památník naší dlouholeté pěstitelské kultury jsou pro matku přírodu zároveň velmi cenným přínosem. Ovocné sady vytvářejí přirozené prostředí pro růst vzácných bylinek a trav, takže lákají k návštěvě také různorodé druhy zvířat a hmyzu. Ať už jde o lišky, motýly nebo vcelku běžné rehky zahradní, ovocné oázy hýří životem. Vysoké koruny stromů navíc představují skvělé místo pro všemožná hnízda, a tak jablka, hrušky, třešně nebo ořechy nakonec nejsou lahůdkami určenými výhradně pro mlsné lidské jazýčky.

17. 12. 23.00 – Soukromý život Windsorů (Lord Mountbatten)

Odhalte soukromý život Windsorů, jak se přizpůsobili moderní době, s čím se museli potýkat v polovině 20. století, a především s osudy klíčových osobností jednoho z nejslavnějších rodů. Před sedmdesáti lety usedla na britský trůn nová panovnice královna Alžběta II. Aby uspěla, musela využít veškerou moc a všechny půvaby celé královské rodiny. Jenže tři její důležití členové a jedny z hlavních osobností jejího vlastního života Alžbětě místo toho házeli klacky pod nohy. Šlo o Alžbětinu vzpurnou sestru, princeznu Margaret, mocichtivého lorda Mountbattena, který byl strýcem jejího manžela Filipa, a nakonec o vlivnou Královnu matku. Tato historická mini série využívá soukromé dopisy a deníky Windsorů a odhaluje napětí i problémy jejich vzájemných vztahů – v době, kdy musí čelit novým výzvám moderního věku.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !