Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden

5. 12. 2022 | Televizní tipy
Nabytý dokumentární týden na Prima ZOOM. Vydejte se do světa poznání, a zároveň si užijte jedinečnou zábavu s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden:


6. 12. 20.00 – Římské megastavby (Lyon)

Padesát let před naším letopočtem Julius Caesar vládl svrchovaně celé Galii. Ale vojenské dobývání nebylo to jediné, o co mu celou dobu šlo. Řím chtěl rozšířit svou slávu a poraženým barbarům, kteří se nyní stali součástí říše, přinést civilizaci. Nové území změnily obří stavební projekty, mezi nimiž nechyběly ani akvadukty, cesty, lázně, amfiteátry nebo arény. Historická mini série Římské megastavby zkoumá tři francouzská města, ve kterých dnes najdeme pozůstatky podnikavosti římské civilizace: Arles, Lyon a Paříž. Díky kombinaci digitální rekonstrukce, archivních materiálů, leteckých záběrů a znalostí expertů tato dokumentární trilogie odhaluje tajemství mnoha divů římské architektury.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden6. 12. 21.00 – Amerika v barvě III (Příchod do Ameriky)

Staňte se svědky událostí ze života v Americe v první polovině 20. století a zjistěte, jak vypadaly v živých barvách. Jedinečný historický seriál se zaměřuje na veškeré nejdůležitější aspekty společenského života, jako jsou migrace, práce, kriminalita nebo maloměsta. Ve třetí sérii odhalíme příchod do Ameriky a všechny tváře migrace od obliby proslulého génia Alberta Einsteina až po pravou sicilskou pizzu. Podíváme se, jak nejhorší přírodní katastrofy 20. století vedly k inovacím a revolučním opatřením proti budoucím neštěstím. Staneme se svědky zrodu moderní Aljašky od zlaté horečky Klondiku, přes japonskou invazi nejzápadněji položeného ostrova Attu, až po získání statutu jednoho z amerických států. To vše, a ještě více v Americe v barvě!

7. 12. 20.00 – Novozélandské ohrožené druhy

Nenechte si ujít pozoruhodný příběh o tom, jak se podařilo zachránit dva ohrožené druhy Nového Zélandu před vyhynutím. A zajistit pro ně nový domov v divoké přírodě. Jedinečná a překrásná krajina Nového Zélandu se dříve hemžila zástupci nejvzácnějšího druhu papouška na světě, kterým je kakao soví. Podobně tomu bylo i v případě slípky rodu Porphyrio, o níž se vědci dříve domnívali, že už úplně vyhynula.

Přestože kdysi bývali tito ptáci běžní, dnes prakticky vymizeli. Život jim zkomplikovaly zásahy člověka do volné přírody a také noví zavlečení predátoři jako kočky, krysy nebo lasice hranostaj. Během posledních padesáti let bojovali vědci, ochránci přírody a veterináři za to, aby zachránili tyto dva druhy před vyhynutím. Jejich snažení bylo jako jízda na horské dráze spěchu a zklamání. Ale dnes se populace obou ptáků utěšeně rozrůstají. Díky tomu se mohli jejich ochránci zaměřit na ještě větší a důležitější úkol: vytvořit pro ně novou divočinu a navrátit tyto druhy do krajiny, která dříve bývala jejich domovem. Tento přírodovědný film je něčím víc než pouhým příběhem o záchraně zvířat před vyhynutím. Odhaluje, jak je možné opravit celý ekosystém a znovu nastolit přirozenou rovnováhu.

8. 12. 20.00 – Přežili 2. světovou válku (Útěk z džungle)

Expert na techniky přežití Hazen Audel cestuje po celém světě, aby znovu prožil některé z nejzvláštnějších a nejzajímavějších příběhů o tom, jakými způsoby se některým lidem podařilo přežít 2. světovou válku. Nenechte si ujít úprk válečných vězňů skrz hlubokou džungli, útěk z transportu smrti nebo pronásledování na ostrově zamořeném nacisty.

8. 12. 21.00 – Vzdušní válečníci IV (P-51 Mustang)

Už od prvního letu poháněného lidskou silou, ke kterému došlo v roce 1903, usilujeme o pokoření nebes. Vynalézáme a vyrábíme velké množství různých bojových letounů. Čtvrtá série Vzdušných válečníků se zaměřuje na stíhačku F-16, které se přezdívá „válečný sokol“ a která patří k nejlepším na světě. Další na řadě je bombardér B-52 Stratofortress, jehož se nepřátelé k smrti bojí. Tento impozantní stroj unese přes 30 tisíc kilogramů zbraní, vyletí až do patnáctikilometrové výšky a dolet má do 10 tisíc kilometrů. V závěrečné třetí epizodě si posvítíme na rychlé, mrštné, elegantní a smrtící letadlo P-51 Mustang, zřejmě nejlepší bojový letoun druhé světové války.

8. 12. 22.00 – Titanoboa: Megahad minulosti – 1. část

V jednom kolumbijském uhelném dole našli vědci fosilní objev této dekády a pozůstatky ztraceného světa, který byl vědě naprosto neznámý. Přestože dinosauři dávno vyhynuli, některým gigantickým stvořením se dařilo dobře. Žili tady 12metroví krokodýli či želvy s 3,5metrovými krunýři. Největší mezi nimi byl titanoboa. Toto monstrum bylo nejdelším hadem všech dob, dorůstalo délky padesát metrů a vážilo desetkrát víc než dnešní nejtěžší hadi.

8. 12. 23.00 – Návrat do divočiny

Právě teď stojíme na utajeném místě v srdci Číny – v údolí velkých pand. Přímo tady bude po mnoha měsících dlouhých příprav vypuštěna do divoké přírody skupina pand. Muž, kterému za to můžeme poděkovat, se jmenuje Eric Bairao Ruivo. Vede totiž nadaci Beauval Nature, jež působí po celém světě a zaměřuje se na navracení vzácných a ohrožených druhů zpátky do divočiny. Připojte se k Erikovi, sledujte jeho celosvětovou misi a odhalte zákulisí práce ochránců přírody. Příští zastávka: teritorium goril v Gabonu, kde probíhá jedinečný projekt adaptace gorilích mláďat, jejichž rodiče zabili pytláci. Na druhé straně oceánu, v Argentině, se Eric přidává k týmu odhodlaně pracujícímu na vypuštění kondorů andských – majestátních ptáků, kteří z této oblasti vymizeli, ale nyní se vrací do míst, kde žili po tisíciletí. Ta nejtěžší mise však na Erika teprve čeká na indonéském ostrově Jáva. Poprvé vypouští do přírody dva hulmany vychované v zoo. Jenže budou Samui a Indah vědět, co si v divočině počít?

9. 12. 22.00 – Nevysvětlitelné záznamy I (1. díl)

Zábavný pořad plný mrazivých ukázek vrhá světlo na skutečně pozoruhodné a naprosto nevysvětlitelné jevy zachycené na záběrech obyčejných lidí. Ať už jde o duchy natočené mobilním telefonem, zachycené průmyslovou kamerou nebo mytická stvoření na záběrech auto kamery, náš tým odborníků má vždycky názor. A vždycky se pokusí vysvětlit všechno zdánlivě nevysvětlitelné. Ale mezi všemi falešnými pozorováními mimozemšťanů nebo nahrávkami bizarních příšer se najde něco, co je prostě příliš podivuhodné, příliš skutečné, nebo dokonce příliš strašidelné, než abychom se tomu mohli jednoduše vysmát.

10. 12. 21.00 – Malika: Levhartí lovkyně

Když během zuřivého boje se samcem přijde o život její mládě, levhartí lovkyni Maliku čeká dlouhá a složitá cesta: olízat si hluboké rány a vzpamatovat se z tragické ztráty. Během bitvy o přežití stojí tváří v tvář nebezpečným nepřátelům a musí vyrazit na lov daleko za hranice území, na kterém se cítí jistě a bezpečně. Z nutnosti a čiré zoufalosti se zrodí geniální nové způsoby, jak přepadnout kořist ze zálohy. A díky každému úspěchu pomalu, ale jistě znovu získává sebevědomí. Až konečně najde odvahu postavit se úhlavním nepřátelům a vybojovat ztracenou slávu.

10. 12. 23.00 – Francouzské námořní pevnosti

Takřka celá dvě staletí museli architekti a stavitelé vynaložit všechny své schopnosti a prokázat neuvěřitelný důvtip. Jinak by nebylo možné vystavět námořní pevnosti schopné odolat nepřátelským dělům, a zároveň bouřlivým živlům otevřeného moře. Jak to dokázali? Jakých technických pokroků se jim mezitím podařilo dosáhnout? Díky odborníkům na slovo vzatým, zkušeným inženýrům a zasvěceným historikům a také díky zbrusu novým trojrozměrným modelům konečně odhalíme tajemství námořních citadel, které jsou skutečnými klenoty architektonického dědictví celé Francie.

11. 12. 21.00 – Norské domy snů III (1. díl)

Mít dům v Norsku je jako mít hrad. Sympatický tým zkušených designérů a šikovných řemeslníků se snaží vyhovět všem požadavkům náročných klientů. V nejúspěšnějším a nejzábavnějším severském lifestylovém seriálu se pouští s láskyplnou péčí do přestavby starých barabizen na domy, které jsou nejen krásné, ale i důmyslně funkční. Atmosféra tradičního života na venkově, dechberoucí, drsná, ale krásná příroda, fascinující přestavby a rekonstrukce… To si přece nemůžete nechat ujít!

11. 12. 22.00 – Konstruktéři budoucnosti II (1. díl)

Právě teď probíhá velká inženýrská revoluce. Ke všemu odhodlaní vizionáři konstruují neobyčejné stroje, které nám všem úplně změní život. Posunují technologické hranice a jejich vizí je čistší, zelenější svět. V pokračování dokumentárního seriálu o Konstruktérech budoucnosti si pořádně posvítíme na nová elektrická auta, hyperloop Elona Muska, ale i jeho Metaverzum. Odhalíme, jak probíhá nový závod o vesmír, nebo jak by mohl vypadat dřevěný mrakodrap.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda