Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden

14. 12. 2020 | Televizní tipy
Dva prosincové týdny plné poznávání díky Prima ZOOM. Vše, co vás zajímá, odhalí Prima ZOOM – od fascinující přírody přes historická fakta i různé záhady až po superhrdiny.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden:


15. 12. 21.00 – Tajemství keltské hrobky


Co byli Keltové zač a odkud se vzali? Byli to mystičtí lidé z britských ostrovů, nebo strašliví barbarští válečníci, kteří šlápli Césarovi na kuří oko? Odpovědi na tyto otázky se ukrývají ve starověkých hrobkách. V srdci evropských Alp byly nalezeny pozoruhodné historické důkazy o kultuře, která vzkvétala už před třemi tisíci lety. Dokonale uchováno v nitru uzavřených solných dolů bylo pohřbeno 1500 těl spolu s bezpočtem vzácných artefaktů. Pohřbená těla patří Keltům, kteří nepatřili ani mezi Brity, ani mezi barbary. Žili ve vyspělém civilizovaném království. Díky soli, která je skutečně nad zlato, získali moc a bohatství. Ale to není všechno! Nalezená keltská hrobka ukrývala ještě jedno tajemství. Takřka dva a půl tisíce let staré pozůstatky ženy a dvou mužů. Ona patřila k vysoké vrstvě, oni byli významnými osobnostmi. Šamanka a její pobočníci? Příbuzní nebo oběti? Tým složený z odborníků z různých vědeckých oborů usilovně pracuje na rozluštění záhady této starověké trojice. Pokud se jim to podaří, možná získají první skutečný důkaz o mystických obřadech z počátku věků Keltů.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden16. 12. 21.00 – Do divočiny: Arktida (Ostrovy ledu a ohně)

Dále na sever od severního polárního kruhu leží nehostinná země odříznutá od okolního světa, která je domovem nejodolnějších dětí matky přírody. Oblast Arktidy od Severního ledového oceánu a jeho izolovaných ostrovů až po pustou a neúrodnou tundru bývá přes půl roku uvězněná pod ledem. Ale v létě tato země protikladů doslova ožívá. Když šílený hon za potravou přiláká migrující zvířectvo ze všech koutů světa, místní úžasní obyvatelé bojují o životy. Vydejte se do arktické divočiny ve fascinujícím přírodovědném snímku.

17. 12. 22.00 – Skuteční Angry Birds

Angry Birds jsou velký hit. Zná je každé malé dítě. A tak otázka zní: existují skuteční Angry Birds? Ptáci každý den bojují, aby přežili, našli dostatek potravy a spolehlivý úkryt, unikli před nebezpečím, a jako by toho nebylo málo, musí vychovávat mladé. Mají těžký život i bez toho, aby se dobrovolně nechali vystřelit z praku. Každý rok musí čelit novým překážkám. Každé roční období znamená nové problémy. V zimě hlavně hledají něco do zobáku. Na jaře je třeba připravit se na následující měsíce, najít si partnera vhodného k páření a zařídit hnízdo. Na konci léta konečně nastává čas, kdy mladí vylétají z hnízda. Byl to dlouhý a těžký rok, ale Skuteční Angry Brirds to zvládli. I když se žádný z těchto ptáků vlastně nijak zvlášť nezlobí.

19. 12. 20.00 – Pravěký pták

Tropická oblast na severu Austrálie je důležitým hotspotem biodiverzity. Ale v deštném pralese Daintree leží údolí, které je ještě významnější. Tam, ve stínu nejdeštivější australské hory, se nachází Cooperovo údolí. V něm roste nejstarší deštný prales na Zemi. Je to biologicky nejrůznorodější místo na naší planetě a pocházejí odsud živiny, které sytí největší korálový útes světa. V této starověké krajině žije zvíře, které je důležitější než všechny ostatní druhy. Kasuár. Velký nelétavý prehistorický pták. Jeden z nich zvlášť vyčnívá z řady. Berta je místní královnou. Bojuje za budoucí generaci, ale okolo se stahují mračna. Život v Cooperově údolí nebyl nikdy tak těžký. Tváří v tvář nepřátelským samicím, divokým dravcům a extrémnímu počasí je budoucnost Berthy i ohrožených kasuárů značně nejistá.

19. 12. 21.00 – Karpatští predátoři (1. část)

Karpaty se táhnou přes sedm evropských států. Hluboké pravěké lesy, strmé rokle a osamocené vrcholy představují životně důležité útočiště pro některá z nejcharismatičtějších zvířat Evropy. V Karpatech se i v dnešních dnech stále prohánějí divocí predátoři a lidé se tady s nimi naučili žít. Vydejme se společně po stopách karpatských predátorů.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !