8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stévie, pomoc při onemocnění kandidózou, plísněmi a nadváhou

21. 08. 2013 | Nemoci
V poslední době přibývá infekčních onemocnění vyvolaných kvasinkami nebo plísněmi, které na rozdíl od kvasinek v kysaném zelí nebo plísní na sýrech u člověka způsobují choroby. Parazitická kvasinka Candida albicans se může usídlit od úst až po vylučovací ústrojí, může se objevit také na průduškách, v plicích a jiných vnitřních orgánech. Kandidózu bylo dřív možné zjistit pouze u oslabených kojenců a u diabetiků. Cukr, který diabetik nedokáže zpracovat, láká speciálně kvasinky, které milují cukr, což je právě případ kvasinky Candida albicans.

Tyto kvasinky napadají oslabený imunitní systém, jako například po léčbě antibiotiky, cytostatiky, po psychické zátěži, stresu nebo po dlouhodobém užívání antikoncepce. Všeobecně každá porucha imunitního systému snižuje práh pro bujení kvasinek. Normálně jsou zdravé a zdravě získané bakterie střevní flóry, jako například laktobacily, schopné udržovat rovnováhu s jinými mikroorganismy, třeba s houbami. Následkem přemnožení plísní se může objevit chronická únava, problémy se zažíváním, s kůži i depresivní stavy.
Léky, které ničí plísně, nejsou dlouhodobě úspěšné, neboť nadále je přítomna živná půda ve formě cukru. Vyléčení je možné jedině protiplísňovou, respektive protikvasinkovou dietou s vynecháním veškerých potravin s cukrem a výrobků z bílé mouky. Doporučuje se přejít z chleba pšeničného na žitný, přičemž je nutné dbát na používání přírodního kvásku, aby se látková výměna celkově, dlouhodobě naprogramovala jinak. Zejména u bílého chleba připravovaného s kvasnicemi je trávicí proces velice krátký a odbourávání cukru se děje rychleji než u chleba žitného.

Stévie - pomoc v nemociPro růst plísní je výhodné alkalické prostředí. Čerstvé ovoce a zelenina i mléčně kvašená zelenina vytváří prostředí plísním nevhodné. Konzumovat se mohou všechny potraviny rostlinného původu, až na koncentrovaně sladké sušené ovoce.

Antifungicidní účinek má extrakt z grapefruitu, semena papáje, ananas a stévie. Tyto prostředky zároveň posilují fyziologickou, zdravou střevní flóru a působí proti degeneraci střevní flóry, proti střevní dysbakterii. Papája a ananas kromě toho poskytují cenné enzymy, které štěpí bílkoviny. Tyto enzymy zajišťují optimální strávení potravy. Semena papáje by se měla ráno nalačno důkladně rozžvýkat a zapít vodou. Ananas se má jíst ráno a před jídly (bližší informace v mých knihách o ananasu a papáji).

Lidé s kandidózou často přepadne ohromná chuť na sladké. Tu mohou bezpečně zažehnat čajem oslazeným stévií nebo potravinami slazenými stévií, protože sladká složka stévie nepodporuje růst Candidy, její rozšiřování dokonce potlačuje. Mohou konečně jíst sladké, aniž by museli mít obavy, že se jejich nemoc ještě zhorší. Se stévií je požitek bez výčitek možný i pro pacienty s kandidózou. Dlouhodobě by však měli plíseň zbavovat živné půdy konzumací čerstvého ovoce a zeleniny, vyhýbat se cukru a výrobkům z bílé mouky a posilovat svůj imunitní systém pravidelným pohybem i relaxační technikou, jako je autentické reiki. Mykóza tak nebude mít šanci...

 

Stévie, velká pomoc při nadváze

Stévie skutečně neobsahuje žádné kalorie. Snadno se rozpustí ve vodě a smíchá s jinými sladidly. Nadváha se stala rozšířenou chorobou a vede k řadě zdravotních komplikací. Je to například srdeční infarkt a mrtvice způsobené vápenatěním cév a zvýšenou hladinou cholesterolu, artritida a artróza, diabetes, bolesti zad, a dokonce je považována za rizikový faktor pro rakovinu. Lidé s nadváhou se dožívají méně let a kvalita jejich života je omezená.
Kdo má nadváhu, ale nemá chuť držet další marné diety, musí zásadně změnit své stravovací návyky a konzumovat víc komplexních místo jednoduchých sacharidů, například ve formě ovoce a zeleniny. Měl by jíst víc syrové stravy (neznám nikoho, kdo jí syrovou stravu a má nadváhu), místo cukru nebo umělých sladidel používat stévii a kolem tučného fastfoodu a rafinovaných sacharidů jako bílá mouka nebo cukr chodit velkým obloukem.
Kdo navíc omezí spotřebu masa a do poledne (oběda), dokud je organismus ve fázi zbavování se balastních látek, jí pouze ovoce, udělá hodně pro to, aby se zbavil nadváhy nebo si udržel svou ideální váhu. Obzvlášť vhodné je k tomu tropické ovoce jako papája, kiwi a ananas, neboť vysokým podílem enzymů pomáhají zbavit se tukových zásob a podporují veškeré metabolické procesy (srov. také moje knihy o ananasu, papáji i tropickém ovoci).

Nadváha má často psychické příčiny. Především ženy reagují často na stresové situace nebo frustraci návaly neodolatelné chuti, většinou na sladké. Čokoláda je vnímána jako „pohlazení pro duši“. Přibližně dvacet procent žen dnes trpí nějakou poruchou přijímání potravy. Ve 100 g čokolády je obsaženo 510 kalorií! Doufám, že v budoucnu bude na trhu stále více cukrovinek slazených stévií...

Sladidlo stévie obsahuje v dávce 100 mg méně než půl kalorie. Stévie mimoto potlačuje chuť na mlsání i na tučná jídla. Usnadňuje tak lidem s problémy s váhou zhubnout a udržovat si zdravou váhu.

Zdroj, foto: kniha Stévie
nakladatelství Ikar


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !