MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Střípek lásky

8. 05. 2010 | Vaše příběhy

Moje maminka, ročník narození 1921, byla za války nasazená na práce v Německu. Ke konci války se seznámila se dvěma sovětskými vojáky a do jednoho, Alexandra, se zamilovala. Nevím, jestli to byla láska jenom platonická nebo došlo i na intimnější sblížení, na to jsem se nikdy nezeptala, moje představa romantické lásky to nepotřebovala.

Po skončení války se vojáci se svou armádou vrátili domů a domů se vrátila i moje maminka. Po nějakém čase se seznámila s mým tatínkem a tři roky po skončení války jsem se narodila já. Jako druhé jméno jsem dostala jméno Alexandra, po maminčině válečné lásce. Tatínka si ale nikdy nevzala, žily jsme samy a tatínek si založil svou rodinu. Výživné na mne platil pravidelně, ale jinak jsme se nestýkali. Po ukončení povinnosti platit výživné jsme s ním ztratily kontakt úplně.

V té době jsme měly jenom Rozhlas po drátě. V něm jsme kromě jiného poslouchaly i vysílání moskevského rozhlasu, kde hráli i písničky na přání. Občas jsme si také o nějaké napsaly, nejraději jsme měly Loďku na řece Jauze. Když mi bylo asi patnáct let, kolem roku 1963, napadlo mě, že bychom mohly požádat o vyhlášení pátrání po těch dvou sovětských vojácích, které maminka znala. Poslaly jsme do moskevského rozhlasu všechny údaje, které jsme měly a čekaly. Nedělaly jsme si žádné iluze, přece jenom od konce války uplynulo již 18 let, Sovětský svaz byl ohromná země, určitě ne všude poslouchali vysílání moskevského rozhlasu. Asi po roce, když jsme již vše pustily z hlavy, přišel dopis. Jeden těch dvou vojáků se opravdu ozval. Bohužel právě ten druhý. A tak jsme neodepsaly.

 

HrnčířováJ – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si, že tvoje maminka odpovědět měla - proč tedy nepátrala jen po Sašovi? Škoda...
Obrázek uživatelky
profil
ale ten druhý voják vás přece mohl dovést k lásce vaší maminky. Škoda.
Obrázek uživatelky
profil
Tak již to v životě bývá, moje tetička, dnes již bohužel nežije, zase utekla s jedním Francouzem z Německa z nucených prací. Po válve ji vyhledal, bohužel nečekala a byla již vdaná, kdoví jak by se rozvíjel tento příběh, jenže cestičky osudu jsou nevyzpytatelné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles