Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ta bradavice musí pryč

1. 08. 2011 | Nemoci

Znáte je – nepříjemné nakažlivé výrůstky na těle? Nejčastěji se objevují na prstech, dlaních a ploskách nohou a umějí pěkně otrávit život.

 

Neměli jste tu čest se s nimi osobně seznámit? Pak jste šťastlivci. Jak by se měly bradavice odstraňovat? Cesta k jejich úspěšnému odstranění může být velmi svízelná.


Bradavice se vyskytují hlavně na kůži, méně často i na sliznicích. Jde o virové onemocnění, které se vyskytuje kromě končetin, dlaní a chodidel také u dětí pod nosem nebo na nosních křídlech. Přenášejí se kontaktem, dost často právě u dětí. K přenosu dochází přímým dotykem nebo i drobným poraněním. Nejčastějšími zdroji jsou bazény, brouzdaliště, dětské kolektivy. Vyskytují se jednotlivě či ve větším množství, jsou okrouhlé (až jako hrách nebo fazole) a na povrchu jsou hrubé. Mohou být i plošné jako mozaika.


VlaštovičníkJAK NA NĚ

– inkubační doba se pohybuje od několika týdnů do několika měsíců. Náchylnější k onemocnění jsou jedinci se změnou obranyschopnosti kůže, například s atopyckým ekzémem, nebo lidé se zvýšenou tvorbou potu na rukou či nohou. Léčba bradavic bývá někdy velmi zdlouhavá. Záleží i na věku pacienta, rozsahu, trvání, lokalizaci a v neposlední řadě i na jeho imunologickém stavu. V žádném případě by neměla být léčba natolik agresivní, aby zanechala jizvy. V současné době existuje řada léčebných prostředků, kterými je možné bradavice odstranit.


Od klasických leptavých roztoků, například s fluorouracilem, kyselinou salicylovou, kyselinou mléčnou až po chirurgické odstranění. Pokud selže místní léčba, používá se vypalování chladem. Někdy se používá i jako metoda první volby.


Dalšími možnostmi jsou chirurgické vyřezávání či laserové vypalování. Pokud přijdete se zanedbanou bradavicí, pak je většinou nutné kombinovat více léčebných metod. Možné je i spontánní zahojení, ale na to moc nespoléhejte.



Veru

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkTak s těmi jsme si užili a užíváme dodnes. Synům jsem přikládala i syrové hovězí maso naložené v octě, pak česnek nebo cibuli močené 2 dny v octě.K tomu absolvovali vypalování. Maso i česnek s cibulí bradavici vyleptali a dala se vystříhnout.Po čase se objevila znovu.Na malé bradavačky zabraly tobolky hlívy ústřičné, v lékárně stojí kolem 230 kč. Malé bradavičky se ztratily!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles