Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muži si mohou v červnu ověřit svou plodnost - zdarma a anonymně

4. 06. 2019 | Nemoci

Podle statistik mohou za neplodnost páru muži zhruba stejně často jako ženy. Mužskou plodnost lze přitom poměrně jednoduše ověřit vyšetřením spermiogramu. Centrum reprodukční medicíny v červnu nabízí možnost tohoto testování zdarma a navíc zcela anonymně. Tuto akci pořádá v rámci mezinárodního Měsíce reprodukčního zdraví.


Stačí se telefonicky objednat a dodržet jednoduché zásady včetně zhruba třídenního sexuálního půstu,“ konstatuje vedoucí lékař Jan Šulc. Centrum nabízí vyšetření spermiogramu zdarma v červnu každoročně již po deváté. Anonymita je v rámci akce zaručena tím, že vyšetřovaný vystupuje pouze pod číselným kódem, nikoli pod svým jménem. Standardně je potřeba před vyšetřením donést doporučení gynekologa partnerky či urologa, případně praktického lékaře, anebo si test zaplatit. To v červnu neplatí.


tehotna-zenaDlouhodobé statistiky ukazují, že během posledních desetiletí se kvalita spermatu mužů zhoršuje. „Ještě ve škole nás učili, že na straně muže je problém ve třetině případů. Když jsem sám přednášel, byla to třetina až polovina. A dnes je problém u muže v polovině případů a více," konstatuje lékař Šulc. Mužskou plodnost negativně ovlivňuje znečištěné životní prostředí, nezdravá strava, stres.


Nepříznivý vliv mohou mít některé sporty, mj. vzpírání, cyklistika, extrémní posilování, obzvláště při užívání přípravků pro růst svalové hmoty. Lékaři také nedoporučují velmi časté saunování, ale třeba i jen těsné oblečení. Pozitivní zpráva je ovšem ta, že reprodukční medicína v současné době dokáže pomoci většině mužů i s těžkou poruchou plodnosti.


Měsíc reprodukčního zdraví neboli Měsíc neplodnosti je celosvětovou kampaní, jejímž cílem je podpořit snahy milionů nedobrovolně bezdětných párů na celém světě, informovat o problematice veřejnost a vytvářet podmínky pro lepší možnosti řešení této složité životní situace.


Zdroj: Gest.cz


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !