MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzpomínky na duši v oblacích

8. 02. 2010 | Vaše příběhy

Nikdy bych si nemyslela, že mě v tak mladém věku dokáže zasáhnout vidina smrti. Konec života. Jsem příliš mladá na to, abych umřela. To bych si mohla nalhávat klidně dál. Teď vím, že to tak není, že smrt na nás číhá na každém rohu. Je schovaná v temných zákoutích a čeká jen na tu pravou chvíli, aby se mohla zmocnit naší duše a odvést ji s sebou na věčnost.

Rok 2009 nebyl příliš dobrý pro mě ani pro mé nejdražší. První rána, kterou nás nespravedlivý rok omráčil, byla nemoc mého dědečka. Ve věku 69 let začal mít vážné zdravotní problémy. Ze začátku jsme jim nepřikládali přílišný význam. Brali jsme to jako součást stáří, možná revmatu, kterým trpěl. Bydlel ovšem v nádherných čistých Beskydech, každý den chodil na procházky po lese, hledal hříbky a už v létě vyhlížel vánoční stromeček, který nám – jako Ježíšek - donese. Nic jim s babičkou nechybělo. Možná bylo všechno až příliš pěkné. Všechno kazily zvýšené teploty, které se u něj začaly každý večer objevovat.
lesNěkdy  to bylo „pouhých“ 37, někdy i čtyřicítky. Přes den byl klid, po teplotách ani památka. Ale každý se obával večera. Jako nějakým ošklivým kouzlem teploty přicházely se soumrakem. Proč, to nikdo netušil. Když se ke všemu přidaly další nepříjemnosti, rozhodli jsme se dědu odvézt do nemocnice. Nebudu danou nemocnici jmenovat a dělat jí tak špatné jméno, na to nemám povahu ani sílu. Každopádně byl pod neustálým dohledem a my jsme chtěli vědět, co je příčinou těch každodenních teplot. Ovšem odpovědi se nám nedostávalo. Proč? To ví snad jen déšť a vítr kolem nás… dál už tu píseň všichni znáte.

Děda byl vyšetřen od hlavy k patě, nebylo vyšetření, které by neabsolvoval. Lékaři nevěděli, co s ním je, personál byl neochotný, a proto se děda rozhodl podepsat revers. Vrátil se domů, ale teploty neustupovaly. Znovu byl hospitalizován. Znovu prodělával nejrůznější vyšetření. Nic. Nikdo nepotvrdil žádnou nemoc, rakovinu, prostě nic! Děda byl naprosto zdráv. Jen kdyby těch teplot nebylo. Každý večer mu je sráželi obyčejnými ibalginy. A pak přišla ta obrovská rána. Z ničeho nic volal lékař. Děda zemřel. Prostě jen tak, bez varování, bez rozloučení, bez příčiny. Přišlo to jako blesk z čistého nebe.

slunceKdyž jsme byli pro jeho věci v nemocnici, popřáli nám upřímnou soustrast a do rukou !vrazili! účet za pokoj, na kterém byl děda pár dní. Jak upřímné! Byl naprosto zdravý a zemřel. Proč? Ano, chtěli jsme vědět příčinu, a proto byla nařízena soudní pitva. Po měsíci došly výsledky, které konečně odhalily příčinu. Děda měl rakovinu. Zemřel na otravu krve. Dodnes netuším, proč na to lékaři nemohli přijít, když prodělal všechna vyšetření. Jak mohl podlehnout otravě krve, kterou dostal ve sterilní nemocnici! Nechápu to a nikdy nepochopím!


A proto, jestli tam někde nahoře, dědo jsi, chci, abys věděl, že nám tu všem hrozně chybíš! Ale nikdy na tebe nezapomeneme…


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jo, musíme tam všichni - někdo dříve a někdo pozdějiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
věř že dědeček je tam v nebíčku štastny,raduje se tam a pomůže Ti jako andílekSmajlíkto že lékaři často na hodně věcí opravdu nemohou přijít a ani po pitvě nevědí pravdu se stava poslední dobou docela často a čím více mame dokonalejší techniku a chceme prodloužit život tím více se to nedaříSmajlíkmame to souzeno kdy svíčka dohoří a co tu mame ještě vykonat**2
Obrázek uživatelky
profil
Zhruba před 7 lety se manžel znovu narodil. Dostal velké bolesti do břicha a 2 posádky lékařů z místní pohotovsoti jej vyšetřili na posteli doma a řekli, že to nic vážného není. Teplota mu vyletěla na 39 stupňů.Zůstal doma 4 dny ,ale pak jsme jej urychleně sami zavezli do krajské nemocnice. Měl prasklé tlusté střevo, otravu krve a pod.9 dní strávil na JIP, prodělal 3 operace/ následné/.Díky Mudr Andělovi žije a raduje se ze života. Myslíme si, že kdyby jej odvezla záchranka do naší městské nemocnice, už by byl na " pravdě boží"!!!
Obrázek uživatelky
profil
napsané.Všichni jsme asi zažili něco podobného.Já s manželem. Měl rakovinu a dostával se z toho.Ale musel dostávat krev, bohužel mu dali nakaženou žloutenkou B.Tělo to chemkách boj se žloutenkou nevydrželo.Také mi řekli, to se stává.
Říkám si, jak je možně člověku s rakovinou dát nakaženou krev.
No asi je to život, ale pěkně blbej.
Obrázek uživatelky
profil
Smutný a hodně pravdivý příběh. Přesně tohle jsme prožívali před dvěma lety. Bratr - 59 let měl horečky, silné bolesti hlavy, v uších a na prsou. Ale po všemožných vyšetřeních mu nic nenašli. Dignóza byla, že je zdravý a zdálo se, že lékaři ani moc nevěří, že nějaké bolesti bratr má. Nechali ho v nemocnici jen na naši žádost, protože během týdne v nemocnici se nemohl už ani postavit na nohy a my jsme chtěli vědět, proč. Nic jsme se nedozvěděli a za 14 dnů náš "zdravý" bratr zemřel. Bohužel jsme se nedožadovali pitvy, takže nevíme co měl bratr za nemoc. V úmrtním listě byla příčina smrti plicní embolie, kterou dostal bratr asi 5 dnů před smrtí. Co se ale dělo v těle bratra před embolií se už nikdy nedozvíme. A proto je i těžší se se smrtí blízkého vyrovnat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles