Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nepodceňujte riziko rakoviny prsu, objednejte se na vyšetření

3. 03. 2016 | Nemoci
Rakovina prsu je jednou z hlavních příčin úmrtí našich žen. Včasná diagnóza však může pomoci nemoc porazit. Nezavírejte oči před možnými výsledky a objednejte se na vyšetření včas.

Kdy se na vyšetření objednat?

Lékaři doporučují screeningovou mamografii podstupovat pravidelně alespoň ve dvouletých intervalech od 45. roku života, při vyšším riziku i dříve. K vyšetření je vhodné mít doporučení od praktického lékaře či gynekologa. V opačném případě se vyšetření provede, ale není většinou hrazeno zdravotními pojišťovnami. Šanci podchytit karcinom prsu v počátečním stádiu kromě pravidelných vyšetření zvyšuje i samovyšetření, které by žena měla provádět jednou měsíčně.

nepodceňujte riziko rakoviny prsuPříznaky, na které by si ženy měly dát pozor

Přestože ne každá anomálie musí nutně znamenat zhoubný nádor, je dobré zvýšit pozornost, objeví-li se následující příznaky: krvavý výtok z bradavky, zčervenání prsu, hmatný útvar v prsu, vpáčení bradavky, na pohled patrná změna kůže prsu či změna kůže bradavky a okolního dvorce. V takových případech by žena měla neprodleně vyhledat lékaře a nechat si sepsat žádanku na vyšetření. Na druhou stranu však není nutné ihned panikařit. Kolikrát se může jednat o pouhou banalitu či nezhoubný nádor. Konečnou diagnózu však nechte na lékařích, kteří za sebou mají léta zkušeností.

Mamografický screening

Mamografický screening mohou provádět jen akreditovaná screeningová centra. Cílem screeningu je odhalit zhoubný nádor  v co nejčasnějším stádiu za účelem snazšího léčení a provádí se i u žen, které netrpí žádnými příznaky. Drtivá většina zhoubných nádorů, které se objeví v počátečním stádiu, jsou vyléčitelné. Je nezbytné, aby se ženy nebály pravidelně chodit a měly na paměti, že prevence je nejlepší způsob obrany.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
chodím každé dva roky na mamografiiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také chodím na pravidelné prohlídky. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je samozřejmé, že žena by se měla o sebe starat a sledovat případné změny na svém těle. Já už zažila v předchozích letech několik planých poplachů, kdy jsem si myslela, že mám rakovinu prsu. Naštěstí mi ultrazvuk potvrdil, že mi nic není a mohla jsem být v klidu. Já osobně mamograf neuznávám, jelikož zaprvé ozařuje, zadruhé prso natolik stlačí, že může naopak zdraví ženy poškodit a zatřetí není pravda, že odhalí rakovinu včas. V době, kdy ji mamograf odhalí, je už rakovinné bujení dostatečně velké, aby se žena mohla cítit ohrožená na životě.
A navíc, záření, kterým mamograf prso ozařuje rakovinu naopak může vyvolat, takže opravdu jako prevenci nedoporučuji. Raději si vyžádejte termograf, který rakovinu odhalí mnohem dříve a navíc není nebezpečný. Neriskujte svůj život kvůli západní medicíně, která doporučuje nebezpečná vyšetření, která stojí hodně peněz a můžou vás i zabít. Nenechte s sebou manipulovat.
Obrázek uživatelky
profil
sama si pravidelně kontroluji prsa,chodím na preventivní prohlídky,mamograf i na mamologickou poradnu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles