Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ubrousky

27. 12. 2013 | Vaše příběhy
Jedno odpoledne zvoní telefon, volá kamarádka Eva. Její hlas zní divně. Než stačím spustit vodopád svých slov, jako je běžné - Jak se máš? Co je novýho? Co děti? -, Eva vyslovuje jednu větu, větu, která mě srazí do křesla a zároveň zbavuje všech slov: „Marti, naše Míša má v hlavě nádor.“ V tu chvíli máte před očima černo. Její dcera Míša je stejně stará jako moje dcera. Holkám je necelých 11 let.

Pak Evka dodává: „Je to v oblasti řeči a paměti, já už 14 dní nespím.“
V takové chvíli se vám nedostávají slova útěchy, protože žádná taková nejsou. Strašně ráda bych pomohla, ale nevím jak.

Eva mluví o tom, že se zvažuje operace, jaká čekají Míšu vyšetření, jak se všichni snaží nepropadat depresi, ale je to těžké. Nabízím, ať volá ve dne v noci, kdykoliv bude potřebovat, víc dělat nemůžu. Pořád musím na Míšu myslet. Pomoci jí neumím, ale mohla bych jí udělat radost. Míša i moje dcera sbírají ubrousky. V té době není ještě možné a běžné koupit si jednotlivé kusy třeba v e-shopu, musí se kupovat celá balení po nejméně 20 kusech, a to není zrovna nejlevnější záležitost, a tak sbírka přibývá pomalu.

Dostávám nápad, píšu prosbu do časopisu Vlasta a prosím čtenářky, jestli by neměly doma pár ubrousků a nepomohly děvčatům sbírku rozšířit. Inzerát vychází v rekordním čase, říkám si, že tak za dva tři dny by někdo mohl třeba něco poslat. A opravdu, za dva dny je ve schránce napěchovaná obálka, paní posílá šest ubrousků, pro každou dívku tři. A další den už zvoní paní listonoška, dopisy by se do schránky nevešly. Mám strašnou radost, ubrousky v zásilkách jsou nádherné.
Další den už ve schránce žádné dopisy nejsou, zato jsou tam dvě oznámení, že máme na poště balíky. Posílám manžela. 
Ten se vrací z pošty se dvěma obrovskými balíky a hlásí, že na poště jsou ještě další tři. Nadává, že jsme se zbláznily, na co potřebujeme tolik ubrousků! 
Když mu ale vysvětlím důvod svého počínání, už ani nemukne, popadne krosnu a běží zpět na poštu.
Celkem přijde 15 obálek a 9 balíků ubrousků. Pochopitelně nejsou všechny vhodné do sbírky, dcerka vybírá ty nejkrásnější a vědoma si vážnosti celé situace, ty, co nejsou ve dvou exemplářích, nezištně přenechává Míše. 
Ale ani ty, co nejsou vhodné do sbírky, neskončí v kontejneru. Zatím mají útočiště na balkoně a použijí se na čištění a podobně. 
Všem zasilatelům, kteří uvedli adresu, píši poděkování, také do Vlasty posílám děkovný dopis. 
Dcerka předává Míše obrovskou krabici s přírůstky do sbírky, holky celé odpoledne probírají tu barevnou nádheru. Míša má radost a my všichni s ní.
Bleskne mi hlavou, že první ubrousek, který jsem z první zásilky vzala do ruky, byl s celoplošným zeleným motivem. Zelená je přece barva naděje, tak snad...

Míša má před sebou náročné období, po mnoha a mnoha vyšetřeních se nakonec lékaři rozhodují pro operaci. Ten den je nekonečně dlouhý, všichni jsme v duchu s Míšou. Několikahodinová operace proběhla dobře, tým chirurgů se shoduje na tom, že by v budoucnu Míša neměla mít žádné potíže.

Uběhlo už od té doby skoro 11 let. Míša úspěšně studuje vysokou školu a žije běžným studentským životem. Dívky už ubrousky nesbírají, ale sbírka vniveč nepřišla. Používám jejich krásné dekory k zdobení technikou zvanou decoupage. Krášlím jimi dřevěná prkénka, vařečky, květináče a krabičky. Vyrábím tak dárky pro rodinu a kamarády. 
A tak dělají radost ubrousky podruhé.

martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Ubrousky:

Ubrousky
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to jsem si oddechla, že to takhle skončilo, moje dcera taky sbírá ubrousky, tak jestli by se nějaké našly, dej prosím vědět.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě, že je holka v pořádkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Četla jsem to jedním dechem a oddychla jsem si,že vše dobře dopadlo.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Martinko pěkný článeček,taky jsem se bála jak to skonči,naštěstí dobřeSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to už víc jak 11 let, některé ubrousky jsme rozdaly, ale ty, co jsou vhodné na decoupage jsem si ponechala a tvořím s nimi, byly to ubrousky sice krásné, ale nijak vzácné, žádné staré, většina se dnes dá koupit na netu.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles