Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden

12. 03. 2018 | Televizní tipy
Objevte bájnou Atlantidu, pociťte lásku k divočině, prožijte dějiny na vlastní kůži, poznejte pozoruhodné lidi i technické divy a seznamte se s životem předního českého astronoma. Stačí přepnout na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom  těšit v 11. týdnu?


13. 3. 20.00 – Atlantida na dosah


Celovečerní film Atlantida na dosah, který produkoval slavný hollywoodský režisér James Cameron (Avatar, Titanic, Terminátor, Vetřelci), je napínavým detektivním thrillerem. Existují důkazy o existenci bájného potopeného města Atlantida? Sledujte, co odhalí archeologické nálezy, satelitní fotografie, manuskripty dosud uschované přímo před našima očima nebo poznatky odvážných podmořských expedic. Vyšetřování je v plném proudu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden13. 3. 22.00 a 22.30 – Láska k divočině (Lov začíná; V medvědích stopách)


Seznamte se se čtyřmi lidmi z různých částí Finska, kteří nadevše milují lov zvěře a ryb v divoké přírodě. Seriál o finské divočině se natáčel v srdci jednoho z největších severských pokladů. Zachycuje jeho krásu ve vší nádherné rozmanitosti a pestrobarevnost ročních období. Kromě vzrušení z lovu se také zaměřuje na téma nutnosti ochrany životního prostředí.

15. 3. 21.00 – Den D: Nejvyšší oběť – 1. část

Během 100 dní, které uběhly mezi vyloděním Spojenců v Normandii a osvobozením Paříže, se událo mnoho neuvěřitelných příběhů. Jejich hrdiny byli civilisté, vojáci i političtí vůdci – včetně amerického generála Eisenhowera. Ti všichni se ocitli ve víru divoké akce uprostřed bojů o budoucnost Evropy a celého zbytku světa. Klíčový moment v průběhu druhé světové války je spojený s tragickými i romantickými chvílemi. Snímek Den D: Nejvyšší oběť je zachycuje v podobě exkluzivních restaurovaných, kolorovaných archivních záběrů. Díky možnostem nejmodernějších technologií můžeme sledovat jednotlivé příběhy hned ze tří úhlů pohledu: na zemi, ve vzduchu a na moři. Nechte se unést úplně novým pohledem na největší vojenskou invazi všech dob.

17. 3. 22.00 – Amerika před Kolumbem (1. díl)

Málokdo si uvědomuje, že před rokem 1492 byla západní polokoule prosperujícím a neuvěřitelně rozmanitým místem. Byla to fascinující vřava švitořících jazyků, kulturních zvyků a čilého obchodování. Tento jedinečný seriál odhalí spletitý svět původních obyvatel Severní a Jižní Ameriky před příchodem proslulého mořeplavce a objevitele Kryštofa Kolumba.

18. 3. 20.00 – Grygar

Nový český celovečerní dokument o životě nejznámějšího českého astronoma Jiřího Grygara. Více než rok mohli studenti Slezské univerzity v Opavě stínovat život Jiřího Grygara, českého astrofyzika, popularizátora vědy a vášnivého cyklisty. Z původně malého studentského snímku vznikl dokument celovečerního rozměru bohatý na vzpomínky, zážitky i na pohled na vědu, skepticismus anebo víru. Vydáme se s Jiřím Grygarem do vzpomínek na dětství, do válkou stiženého Slezska. Poznáme Grygarovy začátky na brněnské hvězdárně i tajemnou část vědeckého bádání v oblasti astročásticové fyziky. Navštívíme argentinskou pampu, kde Grygar pravidelně putuje za svým výzkumem, ale také nahlédneme do jinak přísně střeženého zákulisí udělování Bludných balvanů. Ebicykl, věda, Okna vesmíru dokořán, Sisyfos, víra. Takový je Jiří Grygar.

18. 3. 22.00 – Nejpozoruhodnější lidé světa (Stavba lidského těla)


Neobvyklý zdravotní stav nemůže nikomu přinést nic dobrého. Nebo ano? Seriál představuje hrdiny všedního dne, kteří pomáhají světovým vědcům k rozhodujícím průlomům v lékařské vědě. Žena, co dokáže cítit Parkinsonovu nemoc, je nepostradatelnou pomocnicí při výzkumu nového způsobu diagnózy. Přelomové testování kmenových buněk znamená novou naději pro nemocné s roztroušenou sklerózou. Neschopnost jednoho pacienta cítit bolest se stala inspirací pro novou generaci léků proti bolesti. V jádru těchto zvláštních a někdy poněkud neuvěřitelných příběhů se Nejpozoruhodnější lidé světa setkávají s nejtalentovanějšími vědci. Společně nás zavedou na hranice dosavadních vědeckých znalostí.   

18. 3. 23.00 – Ikonické mosty Británie (Železniční most Forth)


Inženýr Rob Bell představuje nejzajímavější, ikonické mosty Velké Británie. Uvidíte, jak byly postaveny. Jak se jejich architekti a konstruktéři museli vyrovnat s různými obtížemi i překážkami. A také jakým nebezpečím museli čelit dělníci, když je stavěli.

Unikátní dokumenty, vysílané v 11. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !