Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden

9. 05. 2022 | Televizní tipy
Pojďte poznávat svět na Prima ZOOM. Prima ZOOM vám ukáže svět v celé jeho kráse i temných odstínech.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden:


11. 5. 20.00 – Nedotčený ráj: Jižní Asie

Tento přírodovědný dokument představuje divoké a extrémní půvaby nedoceněného ráje, který nabízí jihoasijská příroda. Nenechte se zviklat neklidnou dobou celosvětových klimatických změn a navštivte spolu s námi nekonečnou a rozmanitou krajinu. Zjistěte, jak se místní ikonická zvířata dokázala přizpůsobit extrémním podmínkám a neúprosnému počasí. Sledujte, jak v rozmanitém prostředí zvířata bojují o život. Snímek Nedotčený ráj: Jižní Asie zachycuje i ty nejmenší detaily dechberoucích scenérií v nejvyšším možném rozlišení. Odhalte vzrušující životy zvířat na všech úrovních potravního řetězce a ve všech možných prostředích – od lesního podrostu, přes jeskynní systémy, až po vodní toky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden12. 5. 20.00 – Válka Adolfa Hitlera (Vyhlazovací válka)

Vůdce nacistické Třetí říše se rozhodnul rozšířit hranice směrem na východ a udělat z Německa velkou kontinentální mocnost. Na základě vlastní politiky, která vycházela z rasistické ideologie, plánoval zničit nebo zotročit populace všech evropských států, jež mu stály v cestě. Věřil, že dobytí a ovládnutí Polska, Běloruska a Ukrajiny, sovětských socialistických republik nebo Pobaltí bylo jeho životním osudem. Sledujte příběh Války Adolfa Hitlera na východě Evropy.

12. 5. 21.00 – Bitva o Británii: 3 dny k záchraně (15. srpna 1940)

Vůdce nacistické Třetí říše Adolf Hitler se rozhodl strhnout Velkou Británii na kolena. A během léta roku 1940 jeho bombardéry rozpoutaly peklo nad Anglií. Od severu k jihu bylo nebe pokryto padajícími bombami a neustále se na něm odehrávaly zuřivé letecké souboje na život a na smrt. Přestože stáli proti obrovské přesile, nebojácní piloti Britského královského letectva útočníky nejen odrazili, ale dokonce se jim podařilo zvrátit průběh druhé světové války. V historické mini sérii Bitva o Británii: 3 dni k záchraně oblíbený dějepisec Dan Snow a populární televizní moderátorka Kate Hubbleová zkoumají tři klíčové dny letecké bitvy o Anglii.


Dokument přináší vzrušující ohlédnutí za důležitými a významnými válečnými momenty tak, jak se odehrávaly minutu po minutě. 15. srpna 1940 začaly Hitlerovy útoky naplno. 30. srpna 1940 došlo k nejintenzivnějším bojovým střetům a porážka Velké Británie se zdála nevyhnutelná. A 15. září vyčerpaní obránci Anglie vsadili všechno na jednu kartu, aby nakonec zvítězili v bitvě o jasnou leteckou převahu. Tato napínavá série se odehrává z pohledu statečných a veskrze neznámých hrdinů, kteří ve válce nasadili vlastní životy. Díky tomu propůjčuje zoufale nelidské válce neobvykle lidskou tvář.

12. 5. 23.00 – Ptačí inteligence bez hranic

Tato zázračná dítka zvířecí říše mají zobáky a pera – a velmi zvláštní schopnosti! Nestor kea z Nového Zélandu je jediným druhem papouška žijícím v zasněžených horských oblastech. Rád zkouší, co dovede jeho vlastní mozek, řeší hádanky a zlobí turisty. Dokáže si odšroubovat láhev nebo otevřít batoh. Vypadá přitom tak odhodlaně, jako by rozuměl technice a fyzice. Tisíce mil na sever v Nové Kaledonii žijí další talentovaní ptáci. Místní vrány dokážou používat široký okruh nářadí určeného pro různé příležitosti. Jaké je tajemství jejich inteligence? Vychutnejte si velký test ptačího IQ a jeho výsledky, které jsou stejně zábavné jako překvapivé.

13. 5. 20.00 – Kongo: Řeka extrémů (U pramene)

Řeka, která vypije všechny ostatní – tak jí říkají místní. Kongo je druhým největším říčním tokem na světě (z hlediska velikosti povodí a objemu průtoku). Na začátku, v severní Zambii, je pouhým pramínkem, ale po cestě na západ stále nabírá na síle. Je čím dál větší a stejně rostou i zvířata v jejím okolí. V hustém papyrovém porostu se ukrývá člunozobec africký. Ve větvích stromů číhají na kořist metrové krajty a ve vodách pod nimi spolu bojují obrovští hroši o moc a uznání. Aby zvířata v Kongu přežila, musí se přizpůsobit extrémním podmínkám. Evoluce tady dokonce zplodila některé jedinečné exempláře: například ryby s plícemi a křídly lovící na souši. Řeka Kongo navíc zalévá druhý největší prales na Zemi, ve kterém žije slon lesní. Zástupci tohoto druhu se znovu a znovu vrací do magické zátoky Dzanga. Co je tam vábí? Další z úžasných tajemství řeky Kongo.

14. 5. 21.00 – Lví bratři: Od kotěte po krále

Lví mládě se narodí do mocné smečky a rychle se mu podaří zajistit si vůdčí postavení mezi ostatními sourozenci. Jenže po prohraném souboji s vlastním otcem je tento mladý samec s okamžitou platností vykázán do vyhnanství. Jak si poradí s brutální realitou africké savany?

14. 5. 22.00 – Da Vinci: Tajemství Madony ve skalách

Jaké je tajemství nejzáhadnější malby slavného Leonarda Da Vinciho: Madony ve skalách? Proč namaloval ne jednu, ale dvě různé verze – a proč umístil svou Madonu do nitra jeskyně? Jaké tajuplné symboly inspirovaly tyto neobvyklé kulisy, které nejsou v evangeliích vůbec zmíněny? Na tyto vzrušující otázky odpovídá napínavý film, který se opírá o Da Vinciho vlastní poznámky a přináší několik překvapivých odhalení.

15. 5. 23.00 – Nejdelší most Francie

Byl otevřen skoro před půl stoletím, má celkem 3356 metrů a i dnes zůstává Pont de Saint-Nazaire nejdelším mostem ve Francii. Cestu, která po něm vede a o které někteří snili dlouhá desetiletí, každoročně využije asi 11 milionů vozidel. Tato slavná megastavba se klene přes řeku Loiru a spojuje města Saint-Nazaire a Saint-Brevin-les-Pins. Na její konstrukci bylo použito 17 000 tun oceli, 80 tisíc metrů krychlových betonu a devět kilometrů závěsných kabelů. Stovky dělníků pracovaly přes tři roky ve velice složitých podmínkách, aby most úspěšně dokončily. Jak se vůbec podařilo tohoto obra postavit? Jaké technologické inovace byly použity? A jaké údržbářské i rekonstrukční práce je na něm nutné pravidelně vykonávat, aby nezchátral? Nenechte si ujít tento fascinující film, který přináší podrobný pohled na nejdelší most Francie.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles