Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden

22. 05. 2023 | Televizní tipy
Týden nabitý skvělými dokumenty na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden:


24. 5. 20.00 – Nespoutaná Brazílie (Atlantický les v ohrožení)

Přírodovědný dokumentární seriál Nespoutaná Brazílie nás vezme na cestu pohádkově krásnou krajinou, kde se seznámíme s pečlivě vybranými, velice charismatickými, ale málo známými druhy zvířat. Naše výprava Nespoutanou Brazílií povede tajuplnými pralesy, které dříve pokrývaly celé pobřeží oceánu. Dnes z nich zbývá už jen asi sedm procent, přesto poskytují útočiště řadě zajímavých zvířat. Odtud vyrazíme rovnou na širé pláně pastvin v srdci země. Pastviny jsou sice nejméně známým brazilským biotopem, ale o to více fascinují – jejich charakter přímo závisí na dramatických letních bouřích a spalujících požárech. V celkem šesti epizodách okouzlujícího přírodovědného seriálu zavítáme také do labyrintu jezer, na rajské pobřeží dlouhé 7 500 kilometrů a do největšího deštného pralesa světa, který pravidelně postihují mohutné záplavy.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden26. 5. 20.00 – Vlny pod hladinou

Velkolepý dokumentární film o divoké přírodě nás zavede do utajeného světa, kde se setkáme s neobyčejnými tvory fascinujícího ekosystému ukrytého hluboko pod hladinou. Tito malí obyvatelé vodní říše vyprávějí příběh o tom, jak se daří chránit životní prostředí v podmořské krajině na březích Nizozemska. Nizozemsko je země, která je s vodou neodmyslitelně spjatá. Ale natočit tam přírodovědný dokument o prostředí ukrytém pod hladinou by ještě před třiceti lety bylo nejen nepředstavitelné, ale hlavně zhola nemožné. Zdejší kalné vody byly zoufale znečištěné a úplně bez života. Nyní se po obrovském úsilí vynaloženém na ochranu přírody konečně vracejí nejrůznější vodní živočichové v hojném počtu.

26. 5. 22.00 – Tajemství ztracené archy (Zmocnily se jí římské legie?)

Už mnoho století se odborníci snaží najít legendární náboženské artefakty popsané v Bibli. K nejzáhadnějším a nejvyhledávanějším z nich patří tajemná archa úmluvy. Ve dřevěné truhle vykládané zlatými deskami, která je jedním z nejvýznamnějších symbolů víry, měly být uloženy dvě destičky s Deseti přikázáními. Kde by archa mohla být ukryta, vědcům už dlouho vrtá hlavou. Kam se poděla? A proč zůstává tak tajuplná? V historickém snímku Tajemství ztracené archy se skupina expertů odpichuje od nejnovějších vědeckých poznatků a pátrá po odpovědích. 

27. 5. 21.00 – Nejnebezpečnější hadi světa (1. díl)

Jaký had je nejjedovatější na světě a kde žije? Odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. V tomto přírodovědném dokumentárním seriálu navštívíme různá místa na Zemi, kde se to jedovatými hady doslova hemží, a podíváme se jim na zoubek. Seberte odvahu a odhalte spolu s námi nejnebezpečnějšího hada ze všech. 

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !