Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Už aby bylo jaro

16. 02. 2014 | Zvířátka

Jak jste na tom Vy všichni ostatní? Také zrovna moc nemusíte tohle nechutné, nemastné a neslané zimní roční období, kdy je velmi brzy tma a člověk když přijde z práce, už téměř nic neudělá. Na co je nálada... Jistě každá z Vás odpoví, že na nic, co se práce týče. Za to skoro každá se těšíme, jak přijdeme domů, dáme si kávičku, uděláme jen to, co ženy udělat musí, což je starost o děti, jídlo pro rodinu, praní a žehlení. Víc se opravdu v zimě dělat nedá.

A co je alespoň pro mě v zimě nejhorší, je brzké ranní vstávání do tmy. To by se člověk nejraději, když zazvoní budíček, otočil na druhou stranu, zavrtal se do vyhřátých peřin a spal až do doby, než začne svítat. Jenže do práce se musí bez ohledu na to, jestli na nebi svítí smutný měsíček, nebo jarní usmívající se sluníčko s životodárnými paprsky, při němž je vstávání o hodně příjemnější.

Nemám ani trochu ráda zimní oblékání, kdy člověk na sobě nosí nějaké kilogramy navíc a připadám si mnohdy jako věšák, na který se pověsí roláky, teplé svetry, bundy a kalhoty a na hlavu si narazíme čepice. To si člověk pak připadá pomalu jako želva v krunýři. Mám ráda  tělesnou volnost a lehké oblečení. Člověk je volnější, lehce se pohybuje a nic nezavazí. Další velkou nevýhodou zimního období je fakt, že zima je velký žrout peněz.

jaroA to zejména, co se energií týče. Jen kolik peněz stojí teplo, a dá se říci, že peníze za něj prolétnou takřka komínem. Není tedy divu, že každá hospodyňka chce zimu co možná nejkratší. A byla by ideální, kdyby přišla vždy na Vánoce. Prostě aby Vánoce byly Ladovsky krásné. To mají děti prázdniny, rodiče ve většině případů dovolenou a tak by se mohli stavět sněhuláci, bruslit, sáňkovat či lyžovat anebo jen tak koukat na zasněženou krajinu, která je vždy moc hezká, když je celá v bílém jako nevěsta. Ovšem v zimě, když sníh chybí, tak holé stromy i pole působí hodně chmurně a od toho se tak odvíjí i nálada lidí. Výhodu, i když poměrně malou, má tohle období pro milovnice stránek Chytrá Žena. Najednou je více času na klikačky, čtení článečků a pro ty, co se chtějí na tvorbě těchto stránek podílet, je více času i na psaní článků, vkládání fotografií a také diskutování v několika diskusních fórech, kde si snad každá tu svoji diskuzi vybere. V tomto ročním období je to asi nejpříjemnější trávení dlouhých zimních večerů. Ale i přes to, že čas zde strávený je příjemný, přece jen venku na čerstvém vzduchu je lépe a slova „Už aby bylo jaro“, slyšíme z mnoha úst několikrát denně.

Jistě mně dáte všichni za pravdu, že po zimě, když jen třeba jen sluníčko zavadí a dotkne se lehce našich tváří, v nás probudí touhu po práci, po zábavě, zkrátka sluníčko jakoby nám nalévalo novou krev do žil. A když se k tomu objeví první jarní květy fialek, prvosenek, pampelišek či podbělu, tak je to něco, jako bychom dostali živou vodu. A pokud se k tomu přidají ptáčci, kteří spustí ty své ptačí koncerty, to si člověk může na jaře připadat jakoby byl někde v ráji. Příroda ožije, všude je vidět rodící se životy nejen u zvířátek, ale stejně tak i u rostlin. A tak v živočišné říši vidíme dovádějící kůzlátka, štěbetající housátka, švitořící vlaštovky nebo pípající žlutá kuřátka. A rostlinky lezou ze země, abychom pak mohli obdivovat krásu květů narcisů, tulipánů či krokusů, stromy se začínají oblékat do zelených listů, kde později uvidíme ve většině případů spoustu bílých a růžových květů, jako například u magnolií či sakur.  

To v zimě je díky topení všude jen spousta prachu, smog a u lidí nálada pod psa. Jaro prostě miluji, ze všech ročních období jej mám nejraději. Krásný je pohled na louky či travnatá místa plná fialek, pampelišek a jiného jarního kvítí a moc mile zní zejména ranní zpěv ptáčků zpěváčků. Mnohdy se stane, že právě oni mě vzbudí dříve než budík a musím říci, že takové probuzení bych brala také v zimě. Ale mám smůlu, to mě vzbudí budík nebo projíždějící auta.

Opravdu Už aby bylo jaro, neboť potřebuji novou krev do žil a těším se na zahradu. Navíc na první jarní den by letos měla rodit naše fenka, takže štěňátka budou jarnátka jak vyšitá. 


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Už aby bylo jaro:

Už aby bylo jaro
Už aby bylo jaro
Už aby bylo jaro
Už aby bylo jaro
Už aby bylo jaro
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To je pravda se sluníčkem všechno ožije.Taky se těším na jaro a letošní zima je taková divná.
Obrázek uživatelky
profil
Aničko máš tedy opravdu talent na psaní. Sice je letošní zima mírná, ale na jaro se už také těším.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmoc hezky napsané, člověk hned zatouží po jaruSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně jsi to napsala. U nás už to ale jako na jaře vypadá. Včera jsem viděla první podběl, jívy mají obrovské kočičky, z lísky visí jehnědy jako kdyby byl duben a na panelech za okny se vyhřívají mouchy a jiná havěť. Mám obavy, aby se k nám zima nevrátila v květnu.
Aničko, jsi šikulka!Smajlík
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko, opět moc krásný článek. Ale já, jako velká milovnice mrazů, bych radši zrušila léto. Sice mám ráda koupání a plavání, ale jakmile je nad 20 stupňů, začíná mi být horko a nálada je ta tam. Ale když je mráz a omrznou mi tváře, tak se jen usmívám a jsem šťastná. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles