Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny

22. 12. 2021 | Vyrob si sama
V adventním čase často plném shonu, vaření, pečení, uklízení a nakupování dárků, si udělejte pár příjemných chvilek pro vánočním tvoření. Vlastnoručně vyráběné dekorace potěší, obzvlášť když je výsledek tak krásný, že by nikoho nenapadlo, že výroba je tak snadná. K výrobě budete potřebovat jen dřevěné kolíčky, tavnou pistoli, provázek a lak na nehty, tempery nebo barvu ve spreji k finální úpravě.


Výroba jednoduché hvězdy


    1) K výrobě jednoduché hvězdy budete potřebovat 8 dřevěných kolíčků, tavnou pistoli, provázek a laky v barvě, ve které chcete finální hvězdu mít.

vánoční hvězda    2) Z kolíčků vyjměte všechny kovové části. Pomocí tavné pistole slepte vždy dva kusy dřívek k sobě zadními, rovnými stranami, tedy opačně, než spolu byly spojeny původně. Mezi jednu z dvojic dřívek vložte kus provázku pro zavěšení.

    3) Ze slepených dřívek (dvojici s provázkem si nechte stranou) vytvořte kříž. Silnějšími konci je slepte k sobě. Poté postupně přilepte zbylé 4 dvojice do mezer, včetně dvojice s provázkem. Vznikne tak hvězda.

    4) Po zaschnutí zbývá jen nabarvit hvězdu podle vašich představ a zavěsit na stromeček, na větve ve váze, nebo třeba na okno. Můžete také vyrobit hvězdu bez provázku a ozdobit s ní vánoční tabuli nebo ji přilepit na dárkový balíček.


Výroba složitější hvězdyhvězdice z kolíčků


    1) K výrobě složitější hvězdy budete potřebovat stejné pomůcky, jen ještě o dva kolíčky více, tedy deset. Začátek výroby je stejný jako u jednoduché hvězdy. Z kolíčků sundejte kovové části a pět párů dřívek slepte stejně, jako u jednoduché hvězdy.

    2) Dalších pět párů ale slepte tak, jak k sobě patří při pozici rozevřeného kolíčku. U jednoho páru mezi dřívka opět vložte provázek pro zavěšení. Dvojice spojte do tvaru hvězdy.

    3) Po zaschnutí obou částí přilepte jednodušší hvězdu na tu složitější. Hotovou dekoraci natřete lakem a zavěste tam, kde bude za hvězdu.



výroba koových hvězdičekVýroba kovových hvězdiček


    1) Ani zbylé kovové části nepřijdou nazmar. Při výrobě jednoduché a složitější hvězdy zbyde 18 kovových částí, ze kterých si můžete vyrobit jednu pěticípou hvězdu a jednu čtyřcípou. Kovové hvězdy budou originální ozdobou na stromečku nebo dekorací na stole.

    2) Na pěticípou hvězdu je potřeba 10 kovových částí a na čtyřcípou 8. Jednotlivé kovové prvky lehce roztáhněte, aby se s nimi lépe pracovalo. Části napojte na sebe a vytvořte z nich hada.  Konce spojte k sobě.

    3)  a z vzniklého kroužku vytvarujte hvězdičku dle obrázku.



Tavné pistole bývají zpravidla elektrické, takže jste při práci závislí na přívodním kabelu a zásuvce. A to bývá často kámen úrazu. Zásuvka je špatně dostupná, elektrický kabel je krátký a nedosáhne tam, kam potřebujete. Skvělým řešením je tavná pistole akumulátorová. Jednoduše ji jen předem nabijete, a pak s ní můžete pracovat bez omezení doma i venku.  


Zdroj, foto: Fieldmann


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny:

Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
Vánoční hvězdy na stromeček jako z řezbářské dílny
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
PŘEJI VŠEM POŽEHNANÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles