Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoce a květnové svátky se blíží. Máme pro vás jeden zajímavý tip – maďarský Hévíz

10. 04. 2019 | Evropa
-Komerční sdělení-

Toto malé městečko, kam se dostanete během pár hodin autem, autobusem či vlakem, nejenže ve svém středu ukrývá světové unikum v podobě biologicky aktivního termálního jezera, jehož teploty již během jarních měsíců dosahují příjemných 26–28 °C, ale k tomu poskytuje bohaté vyžití všem generacím. Nevěříte?

Nechat se unášet hladinou kouřícího termálního jezera je ojedinělý zážitek, který jen tak někde nezažijete. Teplá voda ze spodní části jezera stoupá k hladině, zatímco ochlazená voda z povrchu klesá ke dnu. Toto dvousměrné proudění, podpořené otáčením vodní masy vpravo díky oválnému tvaru jezera, udržuje vodu v neustálém pohybu, což napomáhá nejen k regulaci teploty vody v jezeře a k distribuci ve vodě rozpuštěných látek, ale zároveň poskytuje koupajícím jedinečný masážní efekt.

maďarské jezero HevízVelikonoce v Hévízu


Stejně jako v Čechách, i v Maďarsku jsou Velikonoce oblíbenou lidovou tradicí, každé městečko i vesnice se na tento svátek jara pečlivě připravuje a ani Hévíz není výjimkou. Pro návštěvníky jsou připravené lidové slavnosti a koncerty v doprovodu tradičních pokrmů, zejména velikonoční šunky a samozřejmě tradiční pálenky a kraslic. Na své si během velikonočního víkendu přijdou i děti, pro které je rovněž připraven bohatý zábavný program plný her, malování, zpěvu a tance, chybět nebude ani malá zoo.


Ideální místo pro romantický víkend


Hévíz je malé lázeňské městečko se zhruba pěti tisíci obyvateli, které žije turistickým ruchem celoročně a poskytuje návštěvníkům servis vysoké kvality. Najdete zde mnoho rozličných restaurací, kaváren, cukráren nebo hospůdek v nichž si vedle mezinárodní kuchyně můžete vychutnat i typické maďarské speciality, a to vše doplnit i lahodným vínem z místních egregyských vinic. Do sklípků místních vinic se dostanete jednoduše pomocí malého vláčku nebo pěšky. Ostatně pěšky se dá vydat nejen po městečku, místní promenádě, ale můžete zvolit i některou se značených turistických cest a dojít třeba až k pár kilometrů vzdálenému jezeru Balaton. Vyzkoušet ostatně můžete i projížďku na Segway či kole, jenž je možné si půjčit nejen v Hévízu, ale i jeho okolí, zahrát si můžete také golf nebo si prohlédnout místní jeskyně.
jezero Hevíz

Bohatý wellness program pro vás a vaše kamarádky


Vedle léčebných procedur nechybí v Hévízu ani wellness služby. Důležitou složkou těchto procedur je uvolnění stresu a vytvoření vědomí zdravého životního stylu. To vše můžete absolvovat ve wellness částech lázní nebo mnoha hotelích, které hostům vedle sauny, parních lázní, ledové jeskyně, solné jeskyně, perličkových koupelí s moderními odpočívárnami nabízejí také zkrášlující a peelingové procedury.

V Hévízu je k dispozici více než 10 000 lůžek, volit můžete od ubytování v soukromí až po pětihvězdičkové hotely za velmi atraktivní ceny.


Více o Hévízu na www.heviz.hu/cz. Zde www.heviz.hu/objednavka-prospektu je možné si zdarma stáhnout informační brožurku o Hévízu a další užitečné materiály jako např. mapu města a podobně.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Velikonoce a květnové svátky se blíží. Máme pro vás jeden zajímavý tip – maďarský Hévíz:

Velikonoce a květnové svátky se blíží. Máme pro vás jeden zajímavý tip – maďarský Hévíz
Velikonoce a květnové svátky se blíží. Máme pro vás jeden zajímavý tip – maďarský Hévíz
Velikonoce a květnové svátky se blíží. Máme pro vás jeden zajímavý tip – maďarský Hévíz
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hned bych si dala říctSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hévíz všem moc doporučuji, super koupání v termální vodě, která se navíc stále vyměňuje.Jde vlastně o bývalou sopku, voda čistá, plavete si mezi lekníny a lotosy, malými kačenkami /místní specialita/. Je jen třeba zjistit, jestli nemáte chorobu, která je kontraindikací.Na pohybové ústrojí dělá zázraky.. Lázeňská čtvrť je oddělená parky od městečka. Pravidelné koncerty, krásná místa k procházkám i posezení u vínka, k tomu večer cikády.. Moooc doporučuji. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles