Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, že léčebné lázně a wellness nejsou to samé?

29. 05. 2024 | Péče o tělo
Ačkoli oba koncepty slouží k podpoře zdraví a pohody, jejich přístupy, cíle a využívané metody se značně liší. V tomto článku se podíváme na klíčové rozdíly mezi léčebnými lázněmi a wellness, aby bylo jasné, co od každého z nich můžete očekávat.  

Wellness


Wellness je všeobecný název pro relaxační zařízení, které spojuje vířivé vany, sauny a mnoho dalšího relaxačního vybavení. Tyto aktivity jsou obvykle dostupné v rámci wellness center, hotelů nebo resortů a jsou zaměřeny na podporu zdravého životního stylu. Pobyty ve wellness vám pomohou v navození psychické pohody a na chvíli vypnout od každodenního shonu. Cenově se od pobytů v léčebných lázních zásadně neliší.

lázně nebo wellnessLéčebné lázně


Léčebné lázně využívají k léčbě přírodní léčivé zdroje, které jsou vždy unikátní pro dané místo. Mezi ty patří minerální vody, bahna (peloidy), plyny a celkové léčivé klima. A jsou to právě přírodní léčivé zdroje, které spolu s progresivními léčebnými a rehabilitačními metodami odlišují léčebné lázeňství od wellness, které můžete také najít v lázeňských místech či kdekoli jinde. Pokud chcete, aby měl pobyt v lázní skutečný efekt na naše zdraví, je třeba zamířit do léčebných lázní.

Rozhodně se nejedná ale o zařízení jen pro nemocné nebo osoby po operaci. Naopak pravidelné krátké pobyty v lázních jsou pro zdraví velmi prospěšné a jsou důležitou prevencí zdravotních problémů.

A víte, proč jet do lázní v létě?


Letní měsíce jsou obdobím, kdy teploty stoupají a my vyrážíme za odpočinkem na dovolenou. A co by mohlo být lepšího než strávit prosluněné dny v lázních, kde můžete najít útočiště před horkem a péči o své tělo i mysl. Navíc je to skvělá příležitost k cestování a poznávání místních krás. Česká republika je v tomto směru skutečně unikátní. Podívejme se na několik důvodů, proč je skvělé navštívit lázně právě v létě.

Ochlazení a osvěžení.
Lázně nabízejí řadu procedur a možností, které poskytují osvěžení v horkých letních dnech. Koupání ve venkovních bazénech nebo relaxace ve stínu příjemného lázeňského prostředí mohou být skvělým způsobem, jak se ochladit a odpočinout si od letního horka.

Péče o pokožku.
Letní sluneční paprsky jsou pro pokožku náročné a mohou způsobit její vysoušení. Kosmetické procedury a hydratační koupele v lázních mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou, zdravou a chráněnou před negativními účinky slunce.

Festivalová atmosféra.
V létě se v okolí lázní často konají různé kulturní či hudební akce a festivaly. Využijte svého pobytu v lázních k poznávání místní kultury a užijte si spoustu zábavy.

Relaxace a odpočinek.
Lázně jsou ideálním místem k relaxaci a odpočinku od každodenního shonu, který v létě všichni hledáme. V letních měsících se můžete uvolnit ve stínu stromů, projít se po překrásných lázeňských městečkách a kolonádách nebo si dopřát masáž pod širým nebem, což přináší osvěžující zážitek pro tělo i mysl.

Aktivní odpočinek.
Lázně nejsou jen o lenošení u bazénu. Mnoho lázeňských resortů nabízí různé outdoorové aktivity, jako jsou pěší túry, cyklistické výlety nebo třeba jóga, které umožňují prožít aktivní odpočinek v krásné letní přírodě.

Zlepšení dýchání.
Prostředí lázní, zejména v horských oblastech, je prospěšné pro dýchací cesty. Čistý vzduch a procedury jako inhalace a aromaterapie mohou pomoci zlepšit dýchání a podpořit zdraví plic. Při letním pobytu v lázních navíc strávíte více času na čerstvém vzduchu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !