Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy, koruna naší krásy

13. 02. 2021 | Péče o vlasy

Nejen léto je obdobím, které našim vlasům neprospívá. Stejně, nebo možná ještě více, je ohrožuje právě zima. Mráz, střídající se teploty i skutečnost, že jsou vlasy uvězněny pod čepicí, kapucí nebo jinou pokrývkou hlavy je skutečně ohrožují. Vlasy jsou často vysušené, nebo se naopak nadměrně mastí, třepí a víc vypadávají.

 

Vypadávání vlasů způsobují i jiné faktory. Nejčastější příčinou bývá nerovnováha hormonů, především testosteronu. Vliv testosteronu na vlasy se logicky projevuje více u mužů, ale nevyhýbá se ani ženám. My ženy ztrátu vlasů samozřejmě vnímáme více bolestně a působí i na naši psychiku.

Muže trápí obvykle vysoké kouty a pleš, ženy zhoršená kvalita kštice a její řídnutí. Nerovnovážný stav ženských hormonů jako příčina úbytku vlasů se objevuje například během období po porodu nebo během menopauzy. Nepříznivou roli může sehrát také nevyvážená strava, jež je chudá na vitaminy, minerály a bílkoviny, a v neposlední řadě některé nemoci, jako je např. lupénka, diabetes aj.


Jak o vlasy pečovat?

Růst vlasů můžete podpořit lokálními přípravky ve formě šamponů a tonik.

Používejte vhodný kondicionér po každém umytí vlasů.

Po umytí nechte vlasy volně uschnout nebo je vysušte studeným vzduchem. Neblahou roli vedle horkého vzduchu může hrát i mechanické poškozování, tj. časté stahování vlasů do pevného ohonu, česání silou, žehlení, ale i trvalá ondulace či barvení.

Kondici jemných, lámavých, barvených a padajících vlasů můžete zlepšit používáním vlasových masek. Vhodné jsou také bylinné přelivy, které si zhotovíte např. výluhem z kopřiv.

Nepodceňujte zdravý jídelníček. Měl by obsahovat dostatek ovoce a zeleniny, luštěniny, celozrnné výrobky, semínka a ořechy, bílé maso a ryby. Kýžené minerály a aminokyseliny (selen, zinek, metionin, cystein aj.) jsou k dispozici rovněž ve formě doplňků stravy.

V neposlední řadě se vyhýbejte stresovým situacím a buďte v klidu, protože i stres má vliv na zvýšené vypadávání vlasů a jejich kvalitu. Věnujte se oblíbeným aktivitám, relaxujte a doplňte pitný režim bylinnými čaji.


Které látky ve vlasové kosmetice vyhledávat a na které se zaměřit?

Kofein proniká pokožkou k vlasovým kořínkům a oslabuje účinek testosteronu, který způsobuje jejich odumírání. Podmínkou efektu šamponu s kofeinem je působení na pokožce hlavy po dobu minimálně dvě minuty.

Keratin vyplňuje trhliny ve vlasech, uhlazuje je a zahušťuje. Tato bílkovina je základní stavební látkou vlasu a je odpovědná za jeho pevnost, sílu a pružnost. Vlivem fénování, žehlení nebo barvení se mohou keratinové řetězce rozpadat, a vlasy se pak stávají křehkými, lámavými a suchými.

Karnitin a kreatin jsou přirozenou součástí lidského těla. Zatímco karnitin aktivuje metabolismus vlasových váčků k vyšší produkci energie, kreatin zajišťuje její ukládání. Ve výsledku se růstová fáze prodlužuje a proces řídnutí vlasů se naopak zpomaluje. 

Licochalcon A  ulevuje pokožce hlavy od mikrozánětů, a vytváří tak optimální podmínky pro růst silnějších vlasů.

Panthenol má schopnost obnovit hydrataci vlasu, což se projeví růstem jeho tloušťky a pružnosti.


Korunou každé ženy jsou její vlasy. A proto se vyplatí se o ně starat, pečovat o ně a zvyšovat jejich kvalitu. Protože platí osvědčené, že co jednou ztratíte, již víckrát nezískáte.



ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vlasy, koruna naší krásy:

Vlasy, koruna naší krásy
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles