Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta

20. 12. 2013 | Vyrob si sama

Slané těsto je velmi dobrá modelovací hmota. Těsto je vhodné pro různé tvoření. Vzhledem k tomu, že je čas Vánoc, pojďte si upéci krásný adventní věneček.

Na těsto potřebujeme: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek soli, 3/4 hrnku studené vody.

Mouku promícháme se solí, přilijeme studenou vodu a uhněteme vláčné hladké těsto. Pokud se těsto lepí, mouku přidáme, nebo naopak, když se drolí, přilijeme vodu. Důkladně propracované těsto uschováme v igelitovém sáčku, aby neosychalo.

Připravit si ho můžeme i předem a uložit do lednice. Dále si připravíme misku s vodou a štětečkem na lepení těsta, různé koření na ozdobu a vůni, např. hřebíček, nové koření, sezam apod. Na dokončení: jedno rozšlehané vejce s troškou vody. Na ozdobení potřebujeme: 4 čajové svíčky, 4 sušené nebo dekorativní květinky. Můžete použít i mašličky, oříšky, sušené ovoce apod.

adventní věnečekPostup výroby věnečku

Na vál si dáme trošku mouky a těsto rozdělíme na dvě části. První část bude tvořit 3/4 části těsta a druhou část tvoří 1/4 těsta. Z větší části těsta vytvoříme širší váleček, který zatočíme do kruhu. Tak jsme si udělali základní tvar věnečku. Základ dáme na plech vyložený pečicím papírem a pokračujeme dále ve zdobení věnečku. Vezmeme si zbytek těsta. Těsto rozválíme a vykrojíme z něj 4 kruhy (podstavce na čajové svíčky). Kruhy přilepíme na věnec pomocí štětce a vody. Dále si vykrojíme z těsta několik malých hvězdiček, které oblepíme kolem celého věnečku. Aby věneček vypadal lépe, pomůže nám koření. Doprostřed každé hvězdičky píchněte jeden hřebíček nebo zamáčkněte kuličku nového koření. Věneček potřeme vejcem. Můžeme posypat sezamem a dáme péct.

Pokud Vám ještě kousíček těsta zůstane, nevyhazujte ho, je to škoda. Těsto jen rozválejte, vykrojte z něj hvězdičky různých velikostí a přilepte je na sebe. Vznikne tak další ozdobička, kterou můžete položit např. do věnce. Těsto pečeme při teplotě cca 150 st. do zlatavé barvy. Pevnost hotového věnečku zvýšíme nalakováním z obou stran výrobku. Pokud budete péct ze slaného těsta, přeji, aby se Vám výtvor povedl jako mně můj první věneček. S těstem se velmi dobře pracuje. Doporučuji i pro děti. Je to bezvadný nápad, jak děti zabavit.


Torta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta:

Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
Vyrob si sama: Adventní věneček ze slaného těsta
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mně osobně se ten věneček moc líbil na fotkách, takže za mne též deset. Chtěla jsem se Tě zeptat už pod fotkou právě na to těsto, což už není třeba. Možná se do něj někdy i pustím, ale každopádně mám moc šikovnou neteřinku, tak ji dám recept, aby si mohla vyhrát třeba na Velikonoce. Sice mne s Natem někdy fakt fotkama vytočíte, to víš dobře, když je jich tam mraky téměř stejných, ale na druhou stranu, když toto pominu, tak musím upřímně napsat, že máš můj obdiv, co toho stihneš napéct a i velice hezké. Se třemi dětmi - klobouk dolů. Přeji krásné Vánoce... atd...!!!
Obrázek uživatelky
profil
Dřív, než nějak něco napíšete, někoho atakujete, či obviníte apod., prověřte si, zda je Vaše tvrzení pravdivé a jestli se třeba vy nemůžete mýlit. Zbytečně se pak dohadujete a vznikají konfliktní situace a přitom by jen stačilo otevřít oči, trochu se zamyslet, případně zeptat (což většina z Vás umí a poměrně dost také využívá!).

Níže uvádím oba linky na články čtenářek ... pokud se podíváte na koncová čísla článků zjistíte, že článek uživatelky Torta byl vložen mnohem dřív, a to o 254 článků.

článek čtenářky Cudovluc:
http://www.chytrazena.cz/vyrob-si-sama-vanocni-dekorace-ze-slaneho-testa-25840.html

článek čtenářky Torta:
http://www.chytrazena.cz/vyrob-si-sama-adventni-venecek-ze-slaneho-testa-25586.html

Děkujeme všem, kdo se podílí svými články na tvorbě portálu Chytrá Žena. Všem čtenářkám přejeme krásné Vánoce a hodně osobní pohody.
Chytrá Žean
Obrázek uživatelky
profil
článek jsem vložila dávno o tvém článku jsem netušila a článek je moje tvorba, tak nevím co máš za problém?? Trvalo dost dlouho než ho schválily?? S tvým článkem nemá nic společného a není to žádná reciklace tvého článku!!! To mi potvrdí klidně i Admin kdy jsem článek vložila .... to je už tedy velká doba to tu ani tvůj článek ještě nebyl uveřejněný!!!!
Obrázek uživatelky
profil
naprosto souhlasím s cudovluc Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Takovy zrecyklovany slepenec tveho clanku ze zacatku prosince a meho z pondelka. vyjde neco podobneho i pod prezdivkou natural?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles