Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama – Kytka z lízátek

14. 04. 2012 | Vyrob si sama
Zasílám návod, jak snadno vyrobit originální dárek pro každou ženu a dívku. Radost samozřejmě udělá i menším hochům.

Potřebujeme:

-    lízátka (podle toho, jak chceme mít velkou květinu)
-    krepový papír (různé barvy)
-    špejle
-    slabý drátek
-    nůžky
-    kousek izolepy

Postup:

Nejdříve si připravíme krepový papír na obalení lízátek, já jsem použila zelený. Papír nastříháme na pruhy dlouhé 12 x 14 cm a přeložíme napůl, aby nám vznikl 6 x 14 cm. Vytvoříme si stejný počet jako máme lízátek.
Tento proužek papíru lehce pomačkáme, aby nebyl příliš rovný a lízátka se nám dobře obalovala.

Vyrob si sama – Kytka z lízátekLízátka obalíme tak, že si ho tyčkou přiložíme ke špejli (ti méně zdatní si ho předem mohou drátkem ke špejli přichytit) a vytvořeným proužkem papíru obalíme a nakrabatíme tak, že je papír u tyčky napevno, ale kolem lízátka je volný.
Vezmeme kousek drátku a jím přichytíme papír ke špejli. Stačí trochu obmotat.
Tímto způsobem obalíme i zbývající lízátka.

Aby ve výsledné fázi nebyly drátky vidět, vyrobíme si z papíru další proužky asi 2 cm široké a dlouhé tak, abychom mohli omotat špejli asi tak do půlky. Tímto proužkem omotáme špejli od shora (od drátku) spirálovitě a dobře utahujeme, aby nám to drželo.

Tímto máme lízátka hotova. Stačí je už přichytit pouze k sobě a to tak, že špejle přichytíme jednou gumičkou nahoře a druhou v půlce špejle a lízátka vytvarujeme do požadovaného tvaru.
Samozřejmě, čím víc máme lízátek, tím to jde hůře, ale můžeme si pomoci tak, že např. 12 lízátek rozdělíme po 4, a tato 4 lízátka vždy přichytíme k sobě gumičkou. Vzniknou nám 3 malé květy a ty pak k sobě přiložíme a zpevníme ještě dalšími gumičkami. Špejle zastřihneme do požadované délky, aby se nám květina dobře držela v ruce.

Na ozdobu celé květiny použijeme další barevný papír. Já mám růžový. Šířka a délka opět záleží na velikosti kytky. Nezapomeneme přehnout. Takto ustřiženým papírem obalíme vzniklý květ lízátek stejným způsobem, jako jsme obalovali samostatná lízátka + proužkem obalíme i špejle, opět spirálovitě a dobře utahujeme. Pokud nám nebude držet konec, můžeme si pomoci kouskem izolepy.
 
Kdo si chce s květinou vyhrát, může udělat další ozdobu, stejně jako jsem udělala já, žlutým krepovým papírem. Postup je opět stejný.
Stonek můžete také ozdobit dárkovou mašlí, nebo čímkoli, co vás napadne.

P.S. Pokud vám to napoprvé nepůjde tak, jak byste si představovali, nezoufejte. Praxí se člověk učí.

Ahaaha - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super nápadSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
DOBRÁ INSPIRACESmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles