Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník

21. 12. 2015 | Vyrob si sama

Vánoce jsou skoro za rohem a spousta z nás ještě nemá nakoupené všechny dárky. Nejvíce však potěší dárek domácí výroby. A proto vám nabízím návod, jak udělat své mamince, babičce, sestře či kamarádce radost vlastnoručně vyrobeným náhrdelníkem.

K výrobě řetízkového náhrdelníku budete potřebovat:

nit či lanko na navlékání, bižuterní řetízek o délce 0,5 m, korálky, zamačkávací rokajl, spojovací kroužky, zapínání, kaloty, nůžky a kleštičky.

Nejdříve začněte tím, že si odměříte délku lanka dle vaší libosti. Moje lanko mělo délku 40 cm (neboli 2x 20 cm) a v polovině jsem jej přestřihla, abych na něj mohla napojit řetízky. Je ale lepší nechat si kousek lanka jako rezervu – ustřihnout se může vždy, ale přidělat zpět už jde těžko. Poté se vrhnete na řetízek, který rozdělíte na 3 části (od nejkratší po nejdelší – u mého řetízku délky 11, 12 a 13 cm). Tím se vytvoří hezký „splývavý“ efekt.

řetízkový náhrdelníkNyní je třeba spojit řetízky k sobě. K tomu budou potřeba 2 spojovací kroužky. Pomocí kleštiček si jeden z kroužků otevřete a provlečete jej posledním očkem všech tří řetízků. Poté kroužek opět kleštičkami zavřete. To stejné uděláte i s druhým koncem řetízku.

Aby bylo možné napojit řetízek na lanko a začít navlékat korálky, je třeba lanko zajistit. Na jednu polovinu z lanka navlečte zamačkávací rokajl (téměř ke konci lanka) a pořádně jej zamáčkněte („zplacaťte“) kleštěmi. Na zamáčknutý rokajl navlečte kalotu tak, aby rokajl zakryla a háček bylo možné přichytit ke spojovacímu kroužku u řetízku. Poté kalotu zamáčkněte a zaháknutý háček ke kroužku také kleštěmi zplacaťte. Totéž udělejte i s druhou polovinou řetízku.

Nyní je čas navlékat korálky. Až na lanko navlečete požadovanou délku, je třeba korálky zafixovat. K tomu nám opět poslouží zamačkávací rokajl a kaloty. V tomto případě však navlečte nejdříve kalotu, poté rokajl (ten zamáčkněte) a kalotou jej překryjte. To samé proveďte i na druhé straně. Nakonec na jeden z háčků kaloty připevněte zapínání a k druhé spojovací kroužek. Pořádně háček zamáčkněte, aby zapínání dobře drželo.

A náhrdelník je na světě! Snad udělá vám či vašim blízkým radost.


Pajunc - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník:

Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !