Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník

21. 12. 2015 | Vyrob si sama

Vánoce jsou skoro za rohem a spousta z nás ještě nemá nakoupené všechny dárky. Nejvíce však potěší dárek domácí výroby. A proto vám nabízím návod, jak udělat své mamince, babičce, sestře či kamarádce radost vlastnoručně vyrobeným náhrdelníkem.

K výrobě řetízkového náhrdelníku budete potřebovat:

nit či lanko na navlékání, bižuterní řetízek o délce 0,5 m, korálky, zamačkávací rokajl, spojovací kroužky, zapínání, kaloty, nůžky a kleštičky.

Nejdříve začněte tím, že si odměříte délku lanka dle vaší libosti. Moje lanko mělo délku 40 cm (neboli 2x 20 cm) a v polovině jsem jej přestřihla, abych na něj mohla napojit řetízky. Je ale lepší nechat si kousek lanka jako rezervu – ustřihnout se může vždy, ale přidělat zpět už jde těžko. Poté se vrhnete na řetízek, který rozdělíte na 3 části (od nejkratší po nejdelší – u mého řetízku délky 11, 12 a 13 cm). Tím se vytvoří hezký „splývavý“ efekt.

řetízkový náhrdelníkNyní je třeba spojit řetízky k sobě. K tomu budou potřeba 2 spojovací kroužky. Pomocí kleštiček si jeden z kroužků otevřete a provlečete jej posledním očkem všech tří řetízků. Poté kroužek opět kleštičkami zavřete. To stejné uděláte i s druhým koncem řetízku.

Aby bylo možné napojit řetízek na lanko a začít navlékat korálky, je třeba lanko zajistit. Na jednu polovinu z lanka navlečte zamačkávací rokajl (téměř ke konci lanka) a pořádně jej zamáčkněte („zplacaťte“) kleštěmi. Na zamáčknutý rokajl navlečte kalotu tak, aby rokajl zakryla a háček bylo možné přichytit ke spojovacímu kroužku u řetízku. Poté kalotu zamáčkněte a zaháknutý háček ke kroužku také kleštěmi zplacaťte. Totéž udělejte i s druhou polovinou řetízku.

Nyní je čas navlékat korálky. Až na lanko navlečete požadovanou délku, je třeba korálky zafixovat. K tomu nám opět poslouží zamačkávací rokajl a kaloty. V tomto případě však navlečte nejdříve kalotu, poté rokajl (ten zamáčkněte) a kalotou jej překryjte. To samé proveďte i na druhé straně. Nakonec na jeden z háčků kaloty připevněte zapínání a k druhé spojovací kroužek. Pořádně háček zamáčkněte, aby zapínání dobře drželo.

A náhrdelník je na světě! Snad udělá vám či vašim blízkým radost.


Pajunc - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník:

Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
Vyrob si sama: Řetízkový náhrdelník
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles