Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Vlastní šperk

4. 03. 2016 | Vyrob si sama
Sice už se blíží jaro, ale na zahrádce se toho ještě moc dělat nedá, tak bych vás chtěla tímto upoutat k výrobě vlastního šperku. Já už se korálkování věnuji čtvrtým rokem. Stačí k tomu jen chuť něco tvořit, trocha trpělivosti a nějaký ten materiál. Mám pro vás připravený návod, jak si vyrobit vlastní šperk z korálků technikou „Russian spiral“. Touto technikou si můžete vyrobit nejen náramek, ale i náhrdelník či náušnice.

 Budete potřebovat:
 - nit - Nymo nebo S-Lon,
 - rokajl 10/0 (malý korálek),
 - rokajl 8/0 (větší korálek),
 - mačkané korálky nebo sluníčka,
 - zapínání a 2x kroužek,
 - jehlu na navlékání korálků (je tenčí než na šití).

Nejprve si navléknete nit, jedno jak dlouhou (budete ji muset stejně navazovat), poté si navléknete jeden rokajl 10/0 a ještě jednou jím jehlu protáhnete. Je to proto, aby se vám korálky nevyvlékaly. Pak navléknete 4x rokajly 8/0, 1x rokajl 10/0, 1x rokajl 8/0, 1x mačkaný korálek, 1x rokajl 8/0, 1x rokajl 10/0 a protáhnete to prvními čtyřmi korálky rokajlu 8/0 (viz obr.1).

vyrob si sama vlastní šperkDále navléknete 1x rokajl 8/0 (ten je součástí středové osy), 1x rokajl 10/0, 1x rokajl 8/0, 1x  mač.korálek, 1x rokajl 80/, 1x rokajl 10/0 a protáhnete čtyřmi středovými rokajly 8/0, ale protahujete od druhého rokajlu (viz obr.2).

Tento postup stále opakujete, až do potřebné délky. Jakmile máte náramek hotový, vyvléknete první malý rokajl, který zabraňoval vyvlékání korálků a navléknete kroužek, abyste mohli upevnit zapínání. Na druhé straně náramku udělejte to stejné. Na jeden kroužek navlékněte zapínání a máte hotovo. Pokud by někdo potřeboval video návod, najdete ho na internetu, stačí zadat Beads Russia spiral.

Podle tohoto návodu jsou krásné šperky a i vy budete určitě nadšeni, jak jednoduše můžete někomu udělat radost jedinečnou krásou. 
Vaše Elliz

Elliz311 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Vlastní šperk:

Vyrob si sama: Vlastní šperk
Vyrob si sama: Vlastní šperk
Vyrob si sama: Vlastní šperk
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !