8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Vlastní šperk

4. 03. 2016 | Vyrob si sama
Sice už se blíží jaro, ale na zahrádce se toho ještě moc dělat nedá, tak bych vás chtěla tímto upoutat k výrobě vlastního šperku. Já už se korálkování věnuji čtvrtým rokem. Stačí k tomu jen chuť něco tvořit, trocha trpělivosti a nějaký ten materiál. Mám pro vás připravený návod, jak si vyrobit vlastní šperk z korálků technikou „Russian spiral“. Touto technikou si můžete vyrobit nejen náramek, ale i náhrdelník či náušnice.

 Budete potřebovat:
 - nit - Nymo nebo S-Lon,
 - rokajl 10/0 (malý korálek),
 - rokajl 8/0 (větší korálek),
 - mačkané korálky nebo sluníčka,
 - zapínání a 2x kroužek,
 - jehlu na navlékání korálků (je tenčí než na šití).

Nejprve si navléknete nit, jedno jak dlouhou (budete ji muset stejně navazovat), poté si navléknete jeden rokajl 10/0 a ještě jednou jím jehlu protáhnete. Je to proto, aby se vám korálky nevyvlékaly. Pak navléknete 4x rokajly 8/0, 1x rokajl 10/0, 1x rokajl 8/0, 1x mačkaný korálek, 1x rokajl 8/0, 1x rokajl 10/0 a protáhnete to prvními čtyřmi korálky rokajlu 8/0 (viz obr.1).

vyrob si sama vlastní šperkDále navléknete 1x rokajl 8/0 (ten je součástí středové osy), 1x rokajl 10/0, 1x rokajl 8/0, 1x  mač.korálek, 1x rokajl 80/, 1x rokajl 10/0 a protáhnete čtyřmi středovými rokajly 8/0, ale protahujete od druhého rokajlu (viz obr.2).

Tento postup stále opakujete, až do potřebné délky. Jakmile máte náramek hotový, vyvléknete první malý rokajl, který zabraňoval vyvlékání korálků a navléknete kroužek, abyste mohli upevnit zapínání. Na druhé straně náramku udělejte to stejné. Na jeden kroužek navlékněte zapínání a máte hotovo. Pokud by někdo potřeboval video návod, najdete ho na internetu, stačí zadat Beads Russia spiral.

Podle tohoto návodu jsou krásné šperky a i vy budete určitě nadšeni, jak jednoduše můžete někomu udělat radost jedinečnou krásou. 
Vaše Elliz

Elliz311 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Vlastní šperk:

Vyrob si sama: Vlastní šperk
Vyrob si sama: Vlastní šperk
Vyrob si sama: Vlastní šperk
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles