Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Zimní dekorace za starého akvária

14. 02. 2012 | Vyrob si sama
Cukrové dekorace se mi líbily odjakživa. Mají v sobě něco z kouzelné zimní křehkosti. Díky nim máte doma sníh, i když počasí venku vypadá spíš jako na podzim. A jejich výroba je jednoduchá a poměrně levná.

Co budete potřebovat:

malé akvárium
tekuté lepidlo (já použila Herkules)
štětec
krystalový cukr
nůžky
čtvrtku
izolepu
starý ručník

Vybrané akvárium omyjeme a odmastíme Jarem. Dobře osušíme. Připravíme si všechny potřebné pomůcky.

Na přední stranu akvária namalujeme za pomoci lepidla obrysy sněhu. Na spodní stranu sněhové závěje a k hornímu okraji zase visící rampouchy. Lepidla by mělo být tak akorát, větší vrstva bude později stékat. Když máme obrysy hotové, posypeme je krystalovým cukrem. Je dobré položit akvárium třeba na starý ručník, abychom pak rozsypaný cukr z podlahy nezametali pracně ještě týden. Přebytečný cukr oklepneme.

Nyní se přesuneme k boční straně a provedeme totéž. Necháme dobře zaschnout.

Mezitím si na čtvrtku nakreslíme nějaké zimní dekorace. Já si vybrala kostel, dům, sněhuláka a holý strom. Podle chuti prostříháme a nakonec vystřihneme. Vyšší dekorace je dobré ze zadní stany podlepit proužkem izolepy. Nebudou se ohýbat.

Dekorace nyní rozestavíme na dno akvária. Jakmile budeme s výsledkem spokojení, přilepíme je izolepou. To aby se nepohybovaly, když budete akvárium přenášet. Nyní je čas dodělat zbývající dvě strany akvária. Na té zadní můžete klidně sněhové závěje trochu zvětšit a rampouchy prodloužit. Nebo ji klidně natřete lepidlem úplně celou a posypte cukrem. Vytvoříte tak dojem sněhové vánice. Opět nechte zaschnout.

Úplně nakonec nasypte trochu cukru i dovnitř akvária. Výsledek bude dokonalý. Pro větší pevnost můžete celý výtvor nakonec přestříkat lakem na vlasy. Cukrovou dekoraci vystavte na dobře viditelném místě. A až vás na jaře omrzí, není problém lepidlo smýt teplou vodou a akvárium uschovat pro další použití.

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama - Zimní dekorace za starého akvária:

Vyrob si sama - Zimní dekorace za starého akvária
Vyrob si sama - Zimní dekorace za starého akvária
Vyrob si sama - Zimní dekorace za starého akvária
Vyrob si sama - Zimní dekorace za starého akvária
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná zimní dekorace.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jé, díky moc za všechny názory. To byl takový bleskový popud. Děti se ptaly po sněhu, tak jsem vyrobila tohle. Ještě jsem chtěla udělat sněhové vločky z vaty na provázcích ,ale už na to nedošlo. A takhle je to stejně asi lepší Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Připadá mi to pěkné, vkusné, rozhodně ne kýčovité ... a praktická není žádná dekorace. Dekorace je od toho, aby dekorovala a ne pro užitek.
A zimu mám ráda!

Musím pochválit šikovné ruce, já bych to takhle krásně nevystřihla. Domečky vypadají, jako z krajky. jestli budu mít někdy děti, tak si tohle určitě vyrobíme. Jen bych musela najít nějakou šablonu na internetu.
Obrázek uživatelky
profil
Mne sa to celkom páči, ale tiež by som to nerobila.
Obrázek uživatelky
profil
A navíc: nemám ráda zimu!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles