Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zabojujte s podzimní únavou

18. 11. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Probudili jste se ráno bez energie a jako zmlácení? Celý den se ploužíte jako tělo bez duše? Pokud je to výjimka, není potřeba se znepokojovat. Jestliže ale cítíte únavu trvale a dlouhodobě, v něčem bude zrada. Vašemu tělu nejspíš něco důležitého chybí – a vy mu to musíte dát!

Začátek podzimu a následně zimy je pro nás bezpochyby velmi náročné období. Po krásném a teplém létě se může zdát, že nejsme na pošmurné počasí ještě připraveny. Brzké stmívání a chladnější počasí nám moc nepřidá. Omezujeme pohyb na čerstvém vzduchu a díky nedostatků vitaminů i minerálů ztrácíme pomalu ale jistě energii, které jsme přes léto měli dostatek ze slunce a sezonních surovin. Zkrátka, naše duše i tělo volá o pomoc. Co s tím? Pro začátek zkuste vylepšit svůj jídelníček (jak víte, jsme to, co jíme) a zvýšit hladinu důležitých látek pomocí kvalitních doplňků stravy. A pokud to nezabere, neváhejte vyhledat lékaře. Zvýšenou únavu a nedostatek energie může totiž způsobovat i nějaké přechozené či zanedbané onemocnění.

Koenzym Q10



Doplňte palivo pro buňky


Koenzym Q10 je látka podobná vitaminům, kterou možná znáte jako ingredienci z krémů proti vráskám. Ve skutečnosti je její úkol v těle mnohem důležitější - energii z potravy přetváří v energii, využitelnou v buňkách. Je nezbytná pro správné fungování buněk a nelze ji ničím nahradit. Koenzym Q10 si náš organismus částečně vytváří sám a část ho přijímáme v potravě, při zvýšeném psychickém stresu či fyzické námaze ale jeho spotřeba stoupá. Pokud pravidelně sportujete, pečujete o malé dítě nebo máte náročné zaměstnání, pravděpodobně ho nemáte dostatek. Zvýšenou potřebu koenzymu Q10 mají i pravidelní kuřáci a jeho tvorba klesá s přibývajícím věkem.


VITAR KOENZYM Q10 s vitamínem E, selenem a thiaminem
Doporučená cena za balení po 60 kapslích: 444 Kč
www.nasevitaminy.cz

Maxi Vita Magnézium




Hořčík potřebujete proti únavě a křečím


Hořčík neboli magnézium patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle. Je důležitý pro normální fungování nervové soustavy, látkovou výměnu i svalovou regeneraci. Nedostatek hořčíku je velmi častý problém – studie naznačují, že přibližně polovina Evropanů přijímá jen zhruba polovinu doporučené denní dávky. Snížená hladina magnézia se projevuje například problémy se spánkem, podrážděností, bolestí hlavy, svalovými křečemi (především v noci) či malou odolností vůči stresu.

Maxi Vita Magnézium 400ml + B komplex + Vitamín C
Cena: 74,90 Kč



B komplex forte


Vitaminy (nejen) pro vegany


Vitaminy skupiny B tvoří různorodou skupinu látek, které mají v těle různé funkce a navzájem se doplňují. Jejich nedostatek se proto odhaluje poměrně obtížně. K počátečním projevům patří kožní problémy a zhoršené hojení ran, dále pak únava a vyčerpání, potíže se soustředěním, podrážděnost či hubnutí. Nedostatek vitaminů skupiny B mohou mít vegetariáni a především vegani (významným zdrojem těchto látek je maso, vnitřnosti, vejce a mléčné výrobky).

Vitar EKO B-komplex forte
Doporučená cena za 60 kapslí: 99,90 Kč
www.nasevitaminy.cz




Chia semínka

Chia semínka hydratují a doplní minerály


Šedá až černá semínka plodiny s názvem šalvěj hispánská jsou v posledních letech skutečným hitem zdravé výživy. Zajímavé jsou především jejich hydrofilní vlastnosti – dokážou navázat tolik vody, že zvětší svůj objem až 12x. Díky tomu je tělo zevnitř skvěle hydratováno, což má význam především teď v zimě, kdy je pocit žízně výrazně menší a pitný režim dostává na frak. Chia semínka dále obsahují mnoho vitaminů, proteinů, minerálů a antioxidantů a jsou jedním z nejvýznamnějších zdrojů omega-3 nenasycených mastných kyselin. Prodlužují také proces přeměny cukrů na glukózu a podílejí se tak na udržování stálé hladiny cukru v krvi, jsou tedy doporučovány diabetikům.

MENU GOLD Chia semínka
Doporučená cena za 250g: 44,90 Kč





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !