Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Základ krásné pleti v zimě? Její důkladné čištění!

24. 02. 2021 | Krása
Díky dnešním možnostem můžeme naší pleti dopřát blahodárné účinky přírodních produktů z celého světa. Než se ale vrhneme do jejich bezhlavého nakupování, měli bychom vědět, že jakákoliv luxusní kosmetika se po nanesení na nečistou pleť stává zcela neúčinnou. Základem krásné a zdravé pleti je totiž její důkladné čištění, které by mělo být součástí každé denní rutiny. A to obzvlášť v zimě, kdy se na tento nezbytný úkon často zapomíná. Víte, jak na to?

Pro většinu žen znamená čištění pleti jednoduché odlíčení pomocí odličovacího mléka nebo pleťové vody. Po zdánlivém odstranění make-upu se pak obličej opláchne čistou vodou a osuší ručníkem. Hotovo? Ani zdaleka! Pokud i vaše čištění pleti vypadá podobně, rychle se s ním rozlučte. Krásná a zdravá pleť totiž vyžaduje daleko víc pozornosti.

1. Správná teplota vody


Prvním krokem důkladného čištění pleti je přiměřeně teplá voda, která by neměla být příliš horká ani studená. Vysoká teplota vody totiž může pokožku podráždit a tím narušit její ochrannou funkci. Studená voda zase neumožní změkčení kůže potřebné k důkladnému odstranění make-upu a dalších nečistot.

2. Vhodný výběr čisticí kosmetiky


Čisticí produkty vybírejte především podle typu vaší pokožky. Obecně šetrnější bývají ty s krémovou konzistencí typické svým nepěnivým charakterem, které vyhovují zejména citlivé či dehydratované pokožce. Mnohem hlubší čištění však poskytuje kosmetika s gelovou konzistencí, a to díky vysokému obsahu kyselin, jež účinně odstraňují nežádoucí částečky ropy z make-upu a dalších líčidel. Gelové produkty obvykle pění, což na jedné straně umožňuje minimalizovat nadměrnou tvorbu mazu, na straně druhé však mohou způsobovat vysušení pokožky. Nejsou tedy vhodné pro suchou pleť nebo pro použití v zimním obdobím. Stejně tak nejsou v chladných měsících vhodné produkty na bázi alkoholu, protože i ony kůži vysušují. Ideální alternativou jsou olejové odličovače, jež pokožku spolehlivě vyčistí a ještě jí dodají tolik potřebné živiny.

Zejména v zimě nepodceňujte po čištění následnou péči. Pokožka v tomto náročném obobí, během kterého se musí vyrovnat s nepříznivými vlivy počasí, potřebuje především hydrataci, proto ji neopomínejte ošetřit výživným krémem s vitamíny, kyselinou hyaluronovou nebo ceramidy.

3. Dvojí čištění


Pod pojmem dvojí čištění není myšleno jen ráno a večer, ale především dvoufázové večerní čištění pleti. Důležité je zejména tehdy, pokud si na pleť denně nanášíte make-up, zanedbávat byste ho však neměli ani pokud pracujete ve znečištěném prostředí, nebo máte smíšenou či mastnou pleť. A jak celý proces funguje? První fáze čištění odstraní make-up a další nečistoty, zatímco ta druhá zbaví pleť odumřelých kožních buněk. Produkty, které na pokožku následně nanesete tak budou mnohem lépe působit.


4. Poohlédněte se po produktech s kyselinou salicylovou


Výhodou kyseliny salicylové je to, že funguje jako peeling. Přispívá k rychlejší obnově buněk a omezuje nadbytečnou tvorbu mazu. Pokožka je po jejím použití jemná, rozjasněná a doslova pokrytá ochranným filmem složeným z antioxidantů.

5. Týdenní hloubkové čištění


Kromě každodenní péče je pro pleť potřebný i hlubší zásah. K tomu je vhodný enzymový peeling, který jako hloubkový čistič dokáže odstranit odumřelé kožní buňky a pomůže tak vaší pleti dosáhnout sjednoceného tónu. Pamatujte však, že by enzymový peeling neměl být použit ve stejný den jako peeling na bázi kyseliny. Pleť by na takovou kombinaci mohla totiž reagovat nepříjemným podrážděním.

6. Hýčkejte se


Na čištění pleti bychom si měli vyhradit čas. Po nanesení jednotlivých produktů proto věnujte náležitou pozornost i jejich důkladnému vmasírováním do pokožky. Zajistíte tak nejen odstranění posledních zbytků make-upu, ale také zlepšíte mikrocirkulaci krve v obličeji.

Zdroj: FOREO LUNA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !