Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Základem dovolené snů je dobrý plán

17. 08. 2018 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Sbalit si jen pár nejdůležitějších věcí a zmizet na pár týdnů za hranicemi bez plánu je krásný sen. Většina lidí má však na letní dovolenou jeden, nejvýše dva týdny. Nechcete-li na místo dovolené snů prožívat noční můru, je lepší si volný čas naplánovat předem. Poradíme vám, jak na to, a na co byste rozhodně neměli zapomenout.

Cestovní kancelář vs. dovolená na vlastní pěst


Dovolená na vlastní pěst slibuje nevšední zážitky, které vám běžná cestovní kancelář nezajistí. Také po finanční stránce vyjde o dost levněji než dovolená zorganizovaná cestovkou. Na druhou stranu si musíte sami zajistit vše od dopravy, přes ubytování a stravování až po program. Pro někoho je plánování a organizace sama o sobě dovolená, další se raději nechá odvézt z bodu A (domov) do bodu B (hotel u moře).

Za mořem, památkami či adrenalinem


Před rokem vám kamarádka ukazovala fotky z dovolené, která střídala jednu dobrodružnou aktivitu za druhou. Jezdila na kole v divoké přírodě, trekovala po vysokých horách a poprvé stála na vrcholu 3000 metrů nad mořem. Byla jste uchvácená, ale ruku na srdce - je to ta pravá dovolená také pro vás? Na dovolené si plňte své sny, ne sny a představy druhých. Nemusíte skákat s padákem, pokud milujete moře a procházky po městě.

Najděte si ubytování, zajistěte dopravu


V momentě, kdy máte jasnou představu o tom, jak byste svou dovolenou chtěli strávit, přejděte k organizaci. Prvním krokem je zajištění ubytování. Nejméně starostí mají kempaři. Spaní ve stanu nevyžaduje žádnou rezervaci předem. Upřednostňujete-li pohodlí, ubytování si musíte vybrat a zarezervovat předem. Hledání vám ulehčí různé vyhledávače (např. Trivago, Airbnb, Booking a další).

Druhým krokem je doprava. Pojedete-li vlastním autem, nezapomeňte se ujistit, že se nachází v dobrém technickém stavu. V případě dopravy autobusem, vlakem či letadlem si jízdenky budete muset opět zarezervovat nebo zakoupit dopředu. Nezapomeňte myslet na dopravu na místo odvozu a zpět. S těžkými kufry se městskou dopravu necestuje snadno. Zvládnout se to ale dá.

Plánujete s mírou


Času je málo a vy byste toho chtěli tolik vidět. Nejlépe všechno. Myšlenka je to skvělá, ale pokud chcete mít z dovolené více než stovky nic neříkajících fotografií, plánujte s mírou. Zamyslete se nad tím, co byste opravdu chtěli vidět a bez čeho se obejdete. Zvládnout dvě velká města plná úchvatných památek během jednoho dne vám zajistí vyčerpání než vytoužený odpočinek. Nezapomeňte také do plánu zařadit odpočinek, například den na pláži, kdy nebudete dělat vůbec ale vůbec nic.

Méně znamená více


Den D se blíží a vy začínáte balit. Nechcete-li sebou vláčet dva ohromné kufry, promyslete si, co budete potřebovat s ohledem na typ zvolené dovolené. Opravdu je nutné snažit se na jeden týden zabalit celý šatník, nestačí vybrat osvědčené kousky, které se dají různě kombinovat? Vedle oblečení, obuvi a kosmetiky, nezapomeňte také na finanční hotovost ve správně měně, platební karty, potřebné doklady a samozřejmě cestovní pojištění.

Jak financovat dovolenou


Tuto otázku si většinou klademe jako první, my ji pro doplnění tématu zařadili až na konec článku. Nemáte-li peněz na rozhazování, myslete na dovolenou několik měsíců předem. Třeba hned po návratu z poslední dovolené. Čím dříve začnete šetřit, tím více starostí si ušetříte.

Nejprve si stanovte rozpočet, tedy částku, kterou chcete do dovolené investovat, a každý měsíc si odkládejte určitou částku. Není úplně ideální dovolenou financovat za pomoci velké půjčky. Přednost raději dejte levnější variantě dovolené. Za pomocí expres půjčky financujte jedině menší část dovolené a výběr nebankovní půjčky si důkladně promyslete. Jako vhodnější se jeví kreditní karta, na kterou peníze vrátíte ihned po svém návratu z první výplaty.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
půjčku na dovolenou bych si nikdy nevzalaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles