Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zážitky z našich restaurací

7. 02. 2012 | Zajímavosti

O restauracích u nás máme bohužel spíše negativní mínění, které se naštěstí snaží zmírnit tu a tam pár skutečných profesionálů ve svém oboru.

Přestože většina lidí má povědomí, co a jak by mělo vypadat, většinou se číšník pravdu od hosta nedozví. Často se sice hosta ani nezeptá, zda mu chutnalo - asi tuší proč..., ale i když už otázku položí, host zpravidla kritiku ponechá až při cestě z podniku. Možná je to pro nás typické, i když si jinak stěžovat dokážeme docela často, pravdu říct otevřeně vždy nedokážeme. Možná se to nehodí při rodinné oslavě, aby se hostitelka neurazila, ale za placenou službu od profesionála bychom měli žádat minimálně standardní obsluhu a pokrm. Ano, i úsměv by měl být v ceně.

Problém možná bude v tom, že jako standard jsem přijali za své čínské pexeso. Kdo ještě neví, o čem je řeč, ať se ve své obci rozhlédne pozorně po gastronomických obrázcích dvaceti čínských jídel, které právě svým uspořádáním a podobností pexeso připomínají.

Dalším standardem, který jsme ochotni tolerovat, je tlustý jídelní lístek, kde při několika desítkách, mnohdy i stovce položek, je zaručené, že jídlo asi nebude vždy čerstvé. Umíte si představit jen to množství otevřených konzerv např. s ovocem, aby kuře obohatil nejen sýr, ale i broskvička, na kterou Češi od 80. let nedají dopustit, ač už je rok 2012.

Po jídle by měl následovat desert jako sladká tečka. Ovšem když vám dortík ozdobí rostlinnou šlehačkou ve spreji, bude doufám tečka za návštěvou podobného podniku.

Nenechme si dobrou svíčkovou znetvořit dříve tradičními terčíky, kdy plátek citronu vlastně znamená, že kuchař neumí dochutit omáčku a kopeček šlehačky ze spreje se při cestě z kuchyně na váš stůl promění v rozteklou hmotu, která zničí pracně připravovanou smetanovou omáčku.

Záleží ale pouze na nás, jak dlouho nám bude ještě trvat, než budeme platit nejen za kvantitu, ale i za kvalitu.


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jednou za dva, za tři měsíce, jak se nám podaří, se scházíme tři kamarádky na našem BABINCI. Vždycky jedeme někam na večeři a královsky se bavíme. Většinou střídáme dvě restaurace ve vedlejší obci, podle toho, ve které je otevřeno a volno.
Za ty roky, co tam jezdíme, si nemůžu stěžovat ani na obsluhu, ani na prostředí, ani na kvalitu jídla. Nevím, jak holky, které si vždy objednají zeleninový salát s kuřecím masem (a lezou mi tou dietní stravou na nervySmajlík), ale já ráda zkouším pokaždé něco jiného a většinou mi moc chutná. Tak nevím, jestli to není tím, že když přijde člověk k hotovému, tak mu chutná dvojnásobně?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel souhlasím, že naše gastronomie není na zcela vysoké úrovni. Mám velice blízko k tomuto oboru přes příbuzné. Tam např. dělají domácí šlehačku, chtějí vařit z čerstvých surovin, ale ne vždy je jim díky šéfovi vyhověno. Jídelním lístkům podobným knihám jsem si myslela, že už většinou odzvonilo.. Doufejme, že i když zkrachují některé restaurace, tak aspoň vzejdou na povrch ty lepší, kvalitnější. Držím jim pěsti a hodně spokojených hostů.
Obrázek uživatelky
profil
Tam my pokud chceme nějakou tu mňamku tak si ji kolikrát radši uděláme doma sami, restaurace je pro nás trošku dražší záležitost...
Obrázek uživatelky
profil
No tak jedna známá reklamovala studenou polívku a s odstupem času zjistila, že jí do ní při ohřívání plivli... Už tam nešla, navíc polívka byla dcery...
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu je třeba si vybírat, a třeba se i ozvat...Já reklamovala kávu,protože byla studená...A když mi dají někde šlehačku ve spreji,tak tam víckrát nejdu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles