Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dukanova dieta

14. 05. 2012 | Diety
Dukanova dieta u nás ještě není tak známá, ale například ve Francii, Velké Británii nebo Polsku je Dukanova dieta velkým revolučním hitem. Jde o zajímavou dietu, kterou sestavil francouzský odborník na výživu doktor Pierre Dukan a podle něj nejen že můžete zhubnout, ale pokud budete dietu přesně dodržovat, nedostaví se jo-jo efekt a váhu si i udržíte.   Podstatou Dukanovy diety je radikální omezení potravin s vysokým obsahem cukru a jsou preferovány potraviny s vysokým obsahem bílkovin.

 

Dukanova dieta má 4 fáze:

– útočná, proplouvací, upevňující a stabilizační

Délka jednotlivých fází se řídí podle toho, kolik kilogramů chcete zhubnout.

Dukanova dieta1. Útočná fáze

- trvá 2 dny pokud chcete zhubnout celkem 5 kg, 3 dny pokud chcete zhubnout cca 10 kg, 5 dnů pokud chcete zhubnout 20 kg a 7 dnů při hubnutí nad 20 kg.

V této fázi se konzumují jen bílkoviny – maso hovězí, kuřecí, krůtí, telecí, králičí. Libová šunka, játra, ryby /mimo konzervovaných v oleji/, vejce /max. 2 denně/, bílé jogurty, nízkotučné sýry a mléko. Dále pak cibule, česnek, citron, hořčice, kečup bez cukru, umělé sladidlo, koření a bylinky. Každý den sníst 1,5 lžíce ovesných otrub a vypít minimálně 2 l neslazené vody. Doporučuje se každodenní rychlá chůze alespoň 20 minut. Není povolené vepřové a jehněčí maso, tučné maso, kůže z kuřete, tučný salám, máslo.

2. Proplouvací fáze

- dodržuje se do doby, než dosáhnete přibližný váhový úbytek, který jste si stanovili. Střídají se dny, kdy jíte vše z první fáze a dny, kdy navíc jíte i zeleninu.
Nejefektivnější je měnit jídelníček obden
, ale můžete jej měnit i v jiných cyklech – např. po třech nebo po pěti dnech. Každý den sníst 2 lžíce ovesných otrub, dodržovat pitný režim a rychlou chůzi zvýšit na 30 minut.

Doporučená zelenina je – okurky, cuketa, papriky, rajčata, cibule,  dýně, ředkvičky, špenát, brokolice, hlávkové zelí, celer, houby a omezeně mrkev.

Nedoporučují se - brambory, těstoviny, kukuřice, luštěniny, rýže, pečivo.

3. Upevňující fáze

- trvá podle váhového úbytku. Za každý 1 kg úbytku je 10 dnů upevňovací fáze. Můžeme jíst kdykoliv bílkoviny i doporučenou zeleninu, k tomu menší porce ovoce, 2 krajíčky celozrnného chleba, 1x týdně těstoviny, brambory nebo luštěniny. Můžeme přidat i jehněčí a vepřové maso nebo 40 g netučného sýra. Jeden den v týdnu zařadíme jen bílkovinný den, nezapomínáme na pitný režim a denně 2 lžíce ovesných otrub.

4. Stabilizační fáze

- trvá dlouho – doporučuje se dodržovat ji celoživotně. Dodržuje se jídelníček jako ve třetí fázi, k tomu denně 3 lžičky ovesných otrub. Každý čtvrtek zařadit bílkovinný den. Dukanova dieta potvrzuje moderní poznatky v oblasti hubnutí, že nejíst není ten správný přístup ke snižování hmotnosti. V této dietě není omezeno množství potravin, je jen nutné dodržet povolené druhy.

 

                                                                                            Hanka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
naštěstí diety nepotřebuju,mám dost pohybuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Takových diet již bylo, ale každému pomáhá něco jiného. Když to říká odborník, tak snad lidem pomůže.
Obrázek uživatelky
profil
Miluji řízky,to raději umřu trochu při těle,než se takle trápit,co bych z toho života pak měla Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zhubnout za tři dny deset kilo hahahahahaSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
čtu poprvé, ale pokud ji sestavil odborník na výživu, moc mi to hlava nebere Smajlík. Zhubnout bych potřebovala, ale tohle nebude to pravé Smajlík a už vůbec si nedovedu představit jíst takhle celoživotně Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles