8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sladkosti - kdy ano a kdy ne?

10. 07. 2009 | Diety
Průměrná spotřeba cukru na jednoho obyvatele se pohybuje kolem 20,8 kg. Cukr potřebuje naše tělo k získání energie, ale jeho nadměrná konzumace škodí.

Víte kdy je ten správný čas na trochu sladkého?

Z chemického hlediska jsou cukry jednoduché molekuly, jakmile si dáte něco sladkého, během několika minut se cukr promění v "palivo" pro svaly. Chystáte - li se tedy na nějakou fyzickou aktivitu (do posilovny, na kolo atd.), klidně si dopřejte lžíci medu nebo džemu. Tělo totiž tento cukr zužitkuje ve svůj prospěch.

Chystáte se na zasedání, obchodní jednání a potřebujete aby vám dobře sloužila mysl? Nebojte se dopřát si talíř těstovin (obsahuje jednoduché molekuly) a navíc i šálek kávy s lžičkou cukru. Synapse tedy spojení mezi nervovými buňkami funguje lépe v přítomnosti glukózy.

Sladkosti kdy ano a kdy ne?Dámy máte vaše dny? Jste podrážděná a nemáte na nic náladu? I tady si klidně dopřejtě 3 kostičky čokolády. Vždyť čokoláda je takový přírodní opiát, který vyplaví hormony štěstí, takže se vám hned zlepší nálada.

Nikdy nekonzumujte cukr po jídle. Pokud jste si již dopřáli oběd bohatý na cukry, nedávajte si ihned po jídle ovoce, zákusky apod. Svou poptávku po cukru jste již uspokojili a další glukóza se jen převede na hromadění tuku na kritických místech.

Vrátili jste se z posilovny, výletu nebo plavání a máte chuť na něco dobrého? Dejte si raději plátek sýra, svaly totiž potřebují bílkoviny (proteiny), proto je lepší omezit příjem kalorií.

Nejhorší co můžete pro své tělo udělat je pojídání sušenek u televize a ještě k tomu pozdě v noci. Pokud už nedokážete sledovat televizi bez něčeho k zakousnutí, hodinu před zhasnutím světla už nejezte.

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dělám přesně, to co se nemá. Mlsám klidně i večer. Také je to na mně vidět. Měla bych se spadnout.
Obrázek uživatelky
profil
člověk aby stále my\slel na skryté cukry, skryté tuky...a hlavně, aby skladba potravin byla pestrá a chutná - a finančně přijatelná pro rodinný rozpočet
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles