Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krása začíná uvnitř aneb 7 praktických tipů pro dokonalý vzhled

1. 11. 2022 | Krása
Počítali jste někdy počet kosmetických produktů, které denně používáte? Schválně to zkuste, protože to číslo vás překvapí. Přírodu ale nikdy nepřelstíme, chceme-li být opravdu krásné, „mazání“ nestačí. Pro krásu trvající po dlouhá léta musíme jít hlouběji a svůj vzhled budovat zevnitř, krůček po krůčku, po celý život.

Zdravé zevnitř = zářící venku. Prvním krokem k dosažení přirozené krásy a zdravé pleti je celková péče o zdraví. Co se tedy vyplatí?

1. DOPŘÁVEJTE SI DOSTATEK SPÁNKU A ODPOČINKU

Spánek je alfou a omegou veškerého zdraví. Chceme-li vypadat svěže, dobře se vyspat je základ. Uvádí se, že pro udržení zdravé pokožky je důležitých 7-8 hodin spánku, kdy se pokožka revitalizuje. Kdo spánek zanedbává, jeho tvář dříve či později vypadá mdle a tíhne ke kruhům pod očima i rychlejšímu vzniku vrásek. Pro kůži je přitom kromě spánku prospěšný relax komplexně – třeba chvíle oddychu (cca 30 minut) v aromaterapeutické koupeli.

Dovolte si o sebe pečovat, protože spojení „zasloužený relax“ není jenom prázdnou frází, ale naopak, jedná se o velmi příjemně investovaný čas, který se mnohonásobně zhodnotí! A právě pro takové momenty je tu přírodní koupel s vůní zahrady plné květin.

krása začíná uvnitř2. BUĎTE FYZICKY AKTIVNÍ

Věděli jste, že každodenní cvičení pomáhá udržovat hormonální rovnováhu a vyplavuje toxiny, které mají na svědomí většinu kožních problémů? Není nad to se alespoň 2x týdně pořádně zapotit, a tak se zbavit všeho, co k nám nepatří (a kromě těla si tak pročistit i hlavu). Pravidelný pohyb je něco jako pomyslné pročištění trubek – všechno smyje a nachystá pro další akci. Estetickým benefitem se pak stává i pevné tělo. Stačí přitom chodit – jedna hodina denně je cca 200 kcal, tedy 1 400 kcal týdně a 6 000 kcal měsíčně. Pouhá jedna procházka denně tak znamená podstatně vyšší kalorický výdej!

MSM je organická síra, což je 3. nejhojnější prvek v našem těle. Organismus ji používá k produkci bílkovin, např. kolagenu. MSM se proto doporučuje suplementovat nejen po sportovních výkonech.

3. JEZTE SPRÁVNĚ

Svůj talíř se snažte tvořit z nezpracovávaných základních potravin. A čím barevněji, tím lépe. Za nejlepší zdroje antioxidantů podstatných nejen pro zdravou pokožku považujeme ovoce a zeleninu, ale není od věci si jednou za čas dát hořkou čokoládu. Doporučují se ale také zdravé tuky obsažené např. v ořeších, lososu, olivovém oleji či vejcích. Právě tuky mohou pomáhat obnovit schopnost našeho těla vytvářet zdravé a silné buněčné membrány, které nás chrání třeba před vlivy nevhodného životního prostředí pomocí kožní bariéry. Nedostatek zdravých tuků navíc způsobuje vysušení kůže i vlasů.

4. DOPLŇUJTE KOLAGEN

Nejhojnějším proteinem v našem těle (a v kůži) je kolagen. S přibývajícím věkem se bohužel naše zásoby tohoto esenciálního proteinu postupně vyčerpávají. Kolagenové doplňky obsahují aminokyseliny, které podporují zdraví pokožky i vlasů a nehtů. Přítomnost kolagenu je důležitá pro jejich pevnost, pružnost a hydrataci. Pokud ho není dostatek, pokožka je křehká, oslabená a méně odolná vůči negativním vlivům z okolního prostředí.

ZAJÍMAVOST: Nezbytným předpokladem pro vstřebávání, funkci a tvorbu kolagenu je dostatečná hladina vitamínu C, proto je vhodné užívat tyto doplňky stravy dohromady. Céčko je takový zázrak na pleť všeobecně, dělá totiž pokožku zdravou a zářící.


5. PŘESTAŇTE KOUŘIT A PIJTE S MÍROU

Absolutně nejsme proti zakazování potěšení. Naopak! Ale co škodí, to zkrátka škodí. Ačkoliv alkohol v mírném množství pokožce neškodí, cigarety jsou škodlivé vždy. Složení alkoholu i cigaret je toxické a pleť celkově zatěžuje – dehydratuje, a proto vysušuje. A jelikož k jejich odbourávání dochází pomocí jater, na které je kladen extra nápor, proces čištění se často projevuje také pupínky a podobně. Nemluvě o tom, že obě tyto radosti v těle podporují zánět, jenž se opět projevuje na kůži a její zhoršené elasticitě.

6. NESTRESUJTE SE

Tvrdí se, že stres je jednou z největších příčin předčasného stárnutí pleti. Z našeho systému se přitom dá vyplavit všemožně – např. dechovým cvičením, meditací či jógou, ale samozřejmě i sportem. Klíčové je najít, co skutečně baví a těší právě vás. A také – výsledky se nedostavují hned. Pokud si myslíme, že jedna, dvě meditace postačí a klid přijde, jsme na omylu. Instantní řešení ani v tomto případě nefunguje a za vyrovnaností (a krásou) se skrývá celoživotní intenzivní a průběžná práce.

Ashwagandha se řadí mezi adaptogeny, zmírňuje jak fyzický, tak duševní stres, a proto je nepostradatelným pomocníkem pro opravdu kvalitní péči o sebe sama.

7. PEČUJTE O SVÁ STŘEVA

Stačí základní problémy se střevy a potíže s pletí jsou na světě – především ve formě suché kůže, zarudnutí, ale také akné, drobných vřídků a podobně. Říká se, že zdraví začíná ve střevech. Dává to smysl, protože vše, co není zdravé pro naše střeva (např. cukr či zpracované potraviny), může vést k mikrobiální nerovnováze a spustit oxidační stres a zánětlivé procesy nejen ve střevech, ale po celém těle. Disharmonie se poté projevuje kožními problémy. Jak ale o střeva pečovat? Především stravou – např. kvašenými potravinami a dostatečným příjmem vlákniny.


Zdroj, foto: Goodie



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !