Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže

1. 06. 2015 | Krása
-Komerční sdělení-

Ohledně různých typů krémů se točí plno polopravd, které často považujeme za správné. A my jsme se jim vypravili učinit přítrž!

Tak například oční krém. Pokud máte pocit, že vám oční krém pomůže „zpacifikovat“ suchou pleť okolo očí, jste na omylu. Oční krém je totiž určený k tomu, aby redukoval vaše vrásky kolem očí, nikoliv aby vás zbavil příliš suché pokožky.

Původce problému hledejte spíše v některé ze složek vašeho odličovače, který oči a oční okolí nadměrně vysušuje. Když aplikujete oční krém, zaměřte se pouze na oblast pod očima a pod obočím. Oční krém bojuje proti vráskám, a ty se tvoří na víčkách kvůli tomu, že oko „padá“ – my se jej proto snažíme udržet „nahoře“. Výborně k tomu poslouží účinný krém proti vráskám v okolí očí Dermaheal Cosmeceutical.

čtěte cedulkyČtěte cedulky

Krém proti vráskám, denní krém, oční krém… je to úplně jedno, až si budete příště jakýkoliv produkt kupovat, určitě sledujte jeho složení. Tak, jako čtete „cedulky“ u potravin, věnujte pozornost i složkám přípravků na pleť.

Co vyhledávat? Zejména antioxidanty, které chrání pokožku před útoky volných radikálů, a tím pádem předčasnému stárnutí. Zdravé a mladistvé pleti nahrávají vitamíny, zejména vitamín C a E. Na problematickou pleť působí příznivě také vitamín A. U něj je ovšem třeba dát si pozor a aplikovat přípravky s jeho obsahem spíše na noc. Protože pleť často dráždí, je vhodné přípravky s vitamínem A nejdříve vyzkoušet, zda nedojde k nežádoucí reakci.
A co byste určitě ve složení neměli opomenout sledovat, to je parafinum liquidum. V současné době se jeho přítomnost v kosmetických produktech hodně řeší. Je to složka, která na pleti vytváří neviditelný film, přes který do pokožky neprojdou žádné látky. Bohužel ani ty účinné, které v krému jsou.

První pět je zásadníchrozlišujte mezi denním a nočním krémem

Jednotlivé složky krémů jsou v seznamu složek psány od složky, která je zastoupena nejvíce, popořadě až po složku, která je zastoupena nejméně. Sledovat je proto třeba zejména prvních pět složek. Vhodné je se v pleťových krémech vyhnout i parfemaci na bázi alkoholu, protože ten má tendenci pokožku vysušovat. Chcete-li i tak, aby byl váš pleťový krém krásně voňavý, hledejte potom takový, jehož „vůně“ pochází z esenciálních olejů, které pleti neškodí.
Další záležitost, která se v poslední době často skloňuje, jsou parabeny. Jedná se o konzervační látky zaručující delší výdrž kosmetického produktu. Čím déle přípravek vydrží, tím více v něm parabenů je. Naproti tomu třeba přírodní kosmetika nevydrží tak dlouho, ale je k pleti přátelštější. Nepříznivé vlivy parabenů zatím nebyly klinicky stoprocentně prokázány, nicméně existují studie poukazující na jejich propojení s výskytem různých degenerativních změn. Za vyzkoušení stojí britská kosmetika Medik8. Neobsahuje parfemační složky, parabeny ani oleje, je proto vhodná i pro velmi citlivou pleť, která negativně reaguje na vnější vlivy.

Medic RetinolRozlišujte mezi denním a nočním krémem


Mezi krémy na denní a noční péči je totiž velký rozdíl. Vše se odvíjí od toho, jaké potřeby pleť má během dne a přes noc. Přes den vynakládá veškerou energii na svoji ochranu, přes noc se naopak snaží regenerovat. Je tedy chyba používat pouze jeden krém na den i noc, naopak tím své pleti můžete uškodit. Denní krém by měl pleť hydratovat, a když obsahuje ještě účinné látky podporující tvorbu kolagenu jako třeba Hydr8 Day, máte vyhráno!

Denní není na noc vhodný kvůli SPF faktoru, který obsahuje. Pleť zbytečně zatěžuje, aniž by měl nějaký užitek. Naopak noční krém bývá většinou příliš hutný, plný vyživujících látek. U nich je třeba, aby měly dostatek času se vstřebat. Proto jeho použití není vhodné při běžném denním použití, zejména pod make-up. Chcete-li, aby vaše pleť po ránu zářila a měla mladistvý vzhled, je ideální sáhnout po krému obsahujícím resveratrol. Tento antioxidant, který najdeme hlavně ve slupkách červených vinných hroznů je učiněný elixír mládí – zabraňuje stárnutí pleti a v krému Hydr8 Night spolu s dalšími složkami zaručí vyhlazení vrásek a hydrataci pleti. Kdo by se nechtěl probudit svěží s rozjasněnou a zářivou pletí?

Chcete se dozvědět více o různých typech pleťových krémů?
Podívejte se na naše video o péči o pleť.
krém potřebuje čas

Krém potřebuje čas

A jak dlouho nechat krém po aplikaci vstřebat? Záleží na typu krému a pleti, ale minimální doba, než začnete nanášet make-up, je zhruba patnáct minut. A u nočního krému je třeba zdůraznit, že je doba vstřebání ještě delší. Je třeba počkat alespoň půl hodiny. Kdyby se čas zkrátil, je možné, že se krém otře do polštáře a účinné látky nestačí proniknout do pokožky.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže:

Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže
Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže
Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže
Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže
Máte suchá víčka? Oční krém vám na ně nepomůže
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !