Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spotřeba biopotravin v ČR roste

25. 03. 2008 | Krása

Spotřeba biopotravin v České republice dosáhla v roce 2007 1,29 miliardy korun, což je nárůst o 70 procent oproti roku 2006. Vyplývá to z pravidelného šetření agentury Green marketing pro ročenku Český trh s biopotravinami.


Češi utratili v loňském roce za biopotraviny téměř 1,3 miliardy korun, tedy o celých 530 milionů korun více než předloni. Trh s biopotravinami je v ČR setrvale rostoucí, po předloňských 49 procentech přidal vloni na obratu dalších 70 procent. Průměrná spotřeba na osobu tedy minulý rok činila 126 korun a biopotraviny si poprvé ukrojily více než půl procenta z celkové spotřeby potravin a nápojů, přesně 0,55 procent.


BiomedBohužel, podíl biopotravin z dovozu se oproti roku 2006 zvýšil z 56 na 62 procent. Je to důsledek nedostatečně rychlé reakce českých zemědělců a potravinářů na dramaticky rostoucí poptávku. Té využívají zejména maloobchodní řetězce; jejich podíl na celkovém objemu nákupů biopotravin se vloni opět zvýšil.


 Z toho je jasně patrné, že biopotraviny již nejsou ani v České republice okrajovou záležitostí a stávají se součástí hlavního proudu. Maloobchodníci ani výrobci se do budoucna nebudou bez biopotravin ve svém portfoliu schopni rozvíjet. Pro zemědělce je zase ekologické zemědělství příležitostí uplatnit svoji produkci na domácím trhu za velmi atraktivní ceny, neboť analytici předpovídají rostoucí zájem o zdravou výživu a tudíž i o biopotraviny.


Tento týden se konají hned dvě akce zaměřené na biopotraviny; veletrh BIOSTYL 2008 a konference BIO SUMMIT 2008.


Veletrh BIOSTYL 2008 se uskuteční ve dnech 27. až 30.března v Průmyslového paláci pražského výstaviště v Holešovicích: 150 vystavovatelů s novými nabídkami biopotravin se pokusí zaujmout jak odbornou, tak i laickou veřejnost.

Bio Summit 2008 se koná se 27.3.2008 v Průmyslovém paláci na Výstavišti a je určen hlavně pro odborníky a podnikatele.



                       Zdroj:Biosummit

 

notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka