Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dornova metoda šetrně a účinně pomáhá od bolestí

7. 03. 2012 | Nemoci
Dornova metoda se stala pro mnoho lidí, fyzioterapeutů i lékařů převratným způsobem, jak nalézt cestu ke zdraví. Jedná se o šetrnou manuální terapii, kterou se mohou léčit onemocnění a obtíže spojené s pohybovým aparátem.

Dornova metoda
pochází z Německa, kde se v roce 1938 narodil její zakladatel Dieter Dorn. Byl majitelem pily a při těžké práci utrpěl úraz, po kterém mu zůstaly stále přetrvávající bolesti. Vyhledal proto pomoc u místního farmáře, který ho naučil sestavu jednoduchých, snadných a překvapivě velice účinných cviků. 

„Pan Dorn byl tehdy velmi mile překvapený, jak mu pravidelné cvičení konkrétních rehabilitačních sestav přineslo brzkou a především dlouhodobou úlevu od bolestí. Proto se o techniku více zajímal, rozhodl se ji dále prohlubovat. Intuitivně vytvořil cvičení, které dnes známe a používáme pod názvem Dornova metoda,“ říká Robert Al Aref, který se při svém studiu Dornovy metody osobně s Dietrem Dornem v Německu setkal. 

masér Robert Al ArefPrvní pacientkou pana Dorna byla jeho manželka, které pomohl od častých úporných migrén. Lékaři ženě tehdy doporučovali operaci. Chirurgickému zákroku se naštěstí díky manželově rehabilitaci podrobit nemusela, když absolvovala jeho rehabilitační cvičení pomocí speciálních hmatů a tlaků na páteř. Bolesti hlavy se již nevrátily.

„Základ v podstatě spočívá v nerovnoměrné délce dolních končetin, kterou je potřeba vyrovnat, aby klouby a páteř nebyly jednostranně přetěžovány. Právě nestejnoměrné zatěžování kloubů často vede k bolestivým stavům, které bývají hodně nepříjemné. V praxi je rozdílná délka dolních končetin jevem velmi častým, rozdíl může činit i několik centimetrů. Bohužel je tomu věnována téměř nulová pozornost a samotní klienti o této skutečnosti často nevědí,“ upřesňuje Robert Al Aref.

Dornova metoda je efektivní technika, která je určena pro širokou veřejnost všech věkových kategorií a používá se již více než 30 let. Může být prováděna na malých dětech, střední generaci i seniorech. Jedná se o jemné cviky, střídání hmatů a tlaků bez násilných rychlých pohybů, kterých se často obáváme u chiropraktiků.

„Velmi úspěšně Dornova metoda léčí problémy se skoliózou, vyrovnává rozdílnou délku dolních končetin a tím napravuje celkovou statiku těla. Navrací obratle a klouby do původní polohy za aktivní účasti klienta. Pracuje se přitom ve stoji, vsedě i vleže. Při napravování se obratel nebo kloub opět uvádí do správné polohy jemným tlakem. Náprava se provádí kyvadlovým pohybem protější ruky nebo nohy klienta. Při kývavém pohybu nohou nebo rukou se uvolňuje svalstvo v páteřní oblasti a terapeut pak může napravit zablokovaná místa. Tím, že se kloub nebo obratel vrátí do původní polohy, se klient velmi rychle zbaví bolesti,“ říká akreditovaný lektor Robert Al Aref.

Dornovu metodu lidé vyhledávají nejčastěji v případech, kdy je klasická medicína a rehabilitace neúčinná a pacientovy bolesti dále přetrvávají. 

„Někdy opravdu postačí jedno ošetření a klient se svého problému zbaví. Není proto divu, že je většina ošetřovaných výsledky Dornovy metody opravdu nadšena a mluví o "zázračném" vyléčení svých obtíží,“ říká Robert Al Aref.
„Vzhledem k volnému a přirozenému pohybu končetin můžeme Dornovu metodu zařadit mezi bezpečné terapie. Je také terapií šetrnou - zásadně se nikdy neprovádí trhnutím, které by mohlo způsobit zablokování nebo i zhoršení stavu,“ dodává Robert.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ano souhlas, opravdu pomáhá, musí to opravdu fyzioterapeut umět !!!!
Obrázek uživatelky
profil
PARÁDA,ALE MUSÍ SE TO OVLÁDAT!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
metodu,můžu doporučit zabírá když to terapeut opravdu umí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles