Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nástrahy léta aneb 4 tipy, jak se vyhnout vaginálním problémům

7. 08. 2013 | Nemoci
Také už se vidíte, jak si užíváte letních radovánek na pláži, u rybníka, na kole, nebo pod stanem? Dejte si ale pozor, aby vám nezmizel úsměv z tváře. Léto pro ženy přináší mnohá rizika v podobě poševních infekcí zapříčiněných kvasinkami nebo baktériemi.
Mají rozdílné původce i příznaky, ale ve výsledku všechny formy narušují přirozenou rovnováhu poševního prostředí. Dochází k ponížení počtu pro tělo příznivých laktobacilů a naopak rozmnožení mikroorganismů vyvolávajících infekci. Většina kvasinek pro své šíření potřebuje teplé a vlhké prostředí.

Přinášíme 4 tipy, jak se těmto problémům úspěšně vyhnout:

Pozor na chlor a rychle ven z mokrých plavek

Hodně žen se domnívá, že vaginální infekce chytnou ve špinavém bazénu. To je omyl. Muselo by dojít k hrubému porušení hygienických předpisů. Navíc voda v bazénech je většinou tak chlorovaná, že škodlivé tzv. patogenní bakterie nemají šanci přežít. A právě chlór může zapříčinit vaginální infekce, protože při vniknutí do pochvy narušuje vaginální rovnováhu tím, že zahubí tělu pospěšné kmeny laktobacilů. Mokré plavky pozvolným schnutím zase vytvářejí ideální místo pro zapaření intimních míst, proto bychom je měly ideálně po vykoupání co nejrychleji svléknout.     

letní vagynální problémyNoste prodyšné oblečení

Zejména v létě sáhněte po prodyšném oblečení z přírodních materiálů jako bavlna či len. Záněty intimních partií mohou souviset s nošením pevných džínů, přiléhavého syntetického spodního prádla, punčoch, ale i upnutých cyklistických kalhot, které zamezují přístupu vzduchu k pokožce. Na vině je zvýšení vlhkosti a zapářky, které vytváří ideální podmínky pro množení patogenních bakterií.

Správná intimní hygiena

Vaginální infekce můžeme způsobit i parfemovanými mycími prostředky s obsahem mýdla a různých barviv. Škodlivá může být jak nedostatečná, tak přehnaná hygiena. Ideální je pro každodenní intimní hygienu používat čistou vodu nebo specializované prostředky s kyselým pH. „Důležité je dbát i na zamezení přenosu bakterií z konečníku do pochvy. Po stolici se utírejte směrem od pochvy ke konečníku a v případě análního sexu neprovozujte následně vaginální styk bez důkladného umytí penisu,“ upozorňuje MUDr. Pavel Turčan.

Mějte po ruce první pomoc

Jak už bylo řečeno, k narušení citlivého poševního ekosystému dojde velmi snadno. „Základním předpokladem udržení optimálního prostředí je zachování kyselého pH vaginální sliznice, které se pohybuje v rozmezí 4-4,7. Pokud se ho nepodaří obnovit včas, vzniká infekce,“ uzavírá MUDr. Pavel Turčan.


Autor: MUDr. Pavel Turčan
Zdroj, foto: Femibion Intima



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nechápu ok Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles