Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová metoda včasného odhalení rakoviny

10. 11. 2011 | Nemoci
Věda jde stále kupředu a v oblasti lékařského výzkumu dochází k obrovským pokrokům i na poli prevence a léčby těch nejobávanějších nemocí. K těm bezesporu patří strašák jménem rakovina, a to ve všech svých podobách. Jen málo z nás nikdy nepomyslelo na možné riziko.

Zejména lidé, kteří své zdraví nechrání a vědomě se vystavují vlivům jako cigaretový kouř nebo intenzivní sluneční záření, by měli zpozornět. Především oni by se měli zajímat o metody, které mohou včas upozornit na zhoubné bujení v organismu. Zvláště, když to může být tak jednoduché.

Nová metoda včasného odhalení rakovinyPřístroj odhalí rakovinu již v prvopočátcích


V současnosti dospěla lékařská věda do bodu, kdy je schopna prostřednictvím moderních diagnostických metod odhalit rakovinotvorné buňky dříve, než samotná nemoc propukne. Díky včasné diagnóze tak mohou lékaři zachránit mnohem více životů. Ptáte se jak? Například screeningový analyzátor krve je schopen zjistit během několikaminutového vyšetření 117 hodnot vypovídajících o zdravotním stavu člověka. „Vyšetření je velmi rychlé a komplexní, přitom zcela bezbolestné. Probíhá bez přímého odběru krve a bez dlouhého čekání na výsledky,“ říká MUDr. Lenka Řehořková z centra Aditus Vitae, které bylo otevřeno právě za účelem bezbolestného vyšetření lidských vitálních funkcí.

Češi podceňují rakovinu plic, na vyšetření chodí pozdě


Screeningový analyzátor krve bývá úspěšný právě při odhalování již zmíněného rakovinného bujení, které často podceňují kuřáci. Ti kvůli své závislosti nejsou schopni s kouřením přestat, ačkoliv moc dobře vědí, co je v tom horším případě může čekat. Poškození plic se navíc projeví až po delší době kouření, klidně až po dvaceti či třiceti letech, kdy se objevuje dušnost, Nová metoda včasného odhalení rakovinyvykašlávání krve a bolest na plicích. Jenže to už je většinou pozdě. „Lékaři diagnostikují rakovinu plic u 80 % pacientů až v pokročilém stádiu, a to jen proto, že se nenechali vyšetřit dříve. Je to obrovská škoda, protože při včasném zjištění problému a zahájení léčby šance na vyléčení rapidně stoupá,“ tvrdí MUDr. Lenka Řehořková.

Kuřácká základna v České republice je bohužel natolik početná, že zde na následky poškození plic umírá každý šestý člověk. „Preventivní vyšetření a diagnostika tělesných funkcí by měla být minimálně pro ohrožené osoby stejně tak samozřejmá, jako je například vyšetření podezřelého mateřského znaménka, tlustého střeva či mamografického screeningu,“ apeluje MUDr. LenkaŘehořková.

Jak screeningový analyzátor krve funguje


„Princip činnosti analyzátoru je založen na vzájemném vztahu mezi prací vykonávanou krevním oběhovým systémem vnitřních orgánů a teplem, které vzniká v důsledku chemických reakcí dusíku, kyslíku, vodíku a uhlíku,“ přibližuje způsob odhalování možného onemocnění MUDr. Lenka Řehořková. Díky přístroji tak lze již v prvopočátcích diagnostikovat rakovinné bujení, mozkové příhody, kardiologické poruchy (infarkt) i diabetes mellitus.

Lidské tělo je sám o sobě vynález a již mnohokrát vyřčená pravda, že nám samo dává najevo, zda je vše v pořádku, platí v tomto případě doslova. Přístroj měří teplotu na biologicky aktivních (tzv. referenčních bodech) těla a na principech kvantové fyziky pak stanoví přesné parametry krve vyšetřovaného člověka. „Tyto parametry pak přeneseme do PC a s pomocí speciálního softwaru se dozvíme podrobnosti o zdravotním stavu klienta, jemuž můžeme doporučit další postup, případně jej  - ve spolupráci s praktickým lékařem - poslat na další vyšetření za specialistou,“ uzavírá MUDr. Lenka Řehořková.


Zdroj: Aditus Vitae

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Víte kde to je?
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím,pokud by tu fungovala prevence ve všem,na spoustu nemocí by se přišlo v ranném stadiu a byla by mnohem větší šance na vyléčení a i pojištovny resp.stát by to v součtu stálo daleko méně.kolik ještě bude muset zemřít lidí?zbytečně?
Obrázek uživatelky
profil
takové vyšetření by měl podstoupit povinně každý člověk alespoň jednou do roka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles