Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pochod proti diabetu 2007 se koná tuto středu

11. 11. 2007 | Nemoci
Cukrovka (Diabetes mellitus) se rychle šíří populací. V současnosti je v ČR již 720 tisíc registrovaných diabetiků. Odhaduje se ale, že jejich skutečný počet už dosáhl milionu. Proto je nutné vědět o diabetu co nejvíce a předcházet mu.

Svět si již všiml, že cukrovka je stále narůstající problém a také my bychom rádi poukázali na zvyšující se nebezpečí a možnosti prevence diabetu II. typu. Diabetes obecně je v dnešní době jednu z nejrozšířenějších civilizačních nemocí. Postihuje téměř třetinu dospělé populace všech věkových kategorií a nevyhýbá se ani dětem. Jde bohužel o nemoc, která se nedá zatím zcela vyléčit. U cukrovky II. typu je o to důležitější prevence: proto je nutné na diabetes upozorňovat a o diabetu mluvit.

Pochod proti diabetu 2007 Tisková konference se koná při příležitosti Pochodu proti diabetu, který je vyvrcholením kampaně na podporu prevence, výzkumu a léčby cukrovky II. typu v roce 2007.
Pochod proti diabetu se uskuteční na celém světě ve stejný den, ve stejnou hodinu (dle časových pásem). České republice je start určen ve 13:00 hodin, 14. listopadu 2007: tedy v den, kdy si Světovým dnem diabetu závažnou problematiku už tradičně připomínáme.
K dnešnímu dni je registrováno na desítky pochodů po celém území Česka s již cca 5 000 plánovanými účastníky.

V průběhu tiskové konference budete moci hovořit o Pochodu proti diabetu i chorobě samotné s předními odborníky, mj. se setkáte s MUDr. Dagmar Bartáškovou z Fakultní nemocnice Motol, RNDr. Janem Englem, tajemníkem Diabetické asociace ČR, Vladimírem Mišíkem, patronem pochodu, Mgr. Luďkem Lopourem, zástupcem organizátora pochodu.
Během tiskové konference budete mít možnost položit otázky i pacientům samotným.
Věříme, že Vás v ČR stále zanedbávané téma zaujme a přijdete si s námi o závažném problému promluvit.


Pochod proti diabetu 2007

PROGRAM:


1. Pochod proti diabetu
Start 30minutového pochodu: 13.00 hodin,
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4.
Místo pochodů v ostatních městech ČR naleznete na webových stránkách www.dendiabetu.cz nebo modré lince 844 200 300.

2. Koncert proti diabetu
14. 11. 2007 (klub Hany Bany)
Na koncertu mimo jiné vystoupí Vladimír Mišík, ABBA revival a Michal David. Koncertem provází Vlasta Korec. Pro účastníky Pochodu proti diabetu 2007 vstupenka na koncert zdarma. Vstupenky na koncert v předprodeji na www.dendiabetu.cz od 15. 10. 2007.

Výtěžek z projektu bude použit na nákup jehel pro několik tisíc diabetických dětí, které si musí denně píchat inzulin. Přitom velmi omezený limit na tyto jehly jim přináší často bolestivé zážitky.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !