Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vitaminy a minerální látky - trvalá podpora péče o aknózní pleť

5. 10. 2008 | Nemoci

A to nejen v juvenilním věku !


Kůže je metabolicky aktivní orgán. Někdy může být postižena (a to i v dospělém věku) tzv. acne vulgaris, což je neinfekční chronické zánětlivé onemocnění mazových žláz a vlasových vývodů. Uvádí se, že 80 - 100 % mladistvých ve věku od 11 do 25 let a 10 % dospělých má příznaky tohoto zdravotního problému.


Lékařská péče při akné se soustředí do několika oblastí, zejména snížení tvorby mazu, odstranění komedonů a zabránění jejich tvorby, odstranění zánětlivých projevů a zabránění vzniku nových zánětlivých změn. Na vznik akné a perspektivu jejího vyléčení mají podstatný negativní vliv tzv. volné radikály, pocházející z kouření, znečištěného prostředí, UV záření, vznikající účinkem nemírného pití alkoholu, intoxikace těžkými kovy apod. Působí tím, že poškozují  nenasycené mastné kyselin v buněčných membránách, které mají ochranný účinek. Čím více volných radikálů vnikne do buněk pleti, tím více klesá její schopnost odolávat akné vlastními obrannými mechanismy.
aknózní  pleťZejména volné kyslíkové radikály přispívají ke změnám struktury keratinocytů, mění pH prostředí mazové žlázky, podporují zánět a tím vlastně porušují velmi jemnou rovnováhu pleti.

Při systémové péči u postižených acne vulgaris se vedle léků také významně uplatňují doplňky stravy s tzv. antioxidačními účinky, které likvidují agresivní volné radikály. Jedná se zejména o směs zinek, selen, vitamin B6, beta-karoten, vitamin E, vitamin C,  která je v boji proti volným radikálům velmi vhodná. Tyto látky přispívají k řešení dlouhotrvajících problémů s akné, jsou efektivní přímo v místě zánětu, podporují jeho hojení a lze je užívat dlouhodobě i opakovaně. Jejich výhodou je dobrá vstřebatelnost, rozpustnost v tucích a absence jakýchkoliv nepříznivých vedlejších účinků. Tím, že pomáhají vrátit kůži její „kondici“, jsou nepostradatelným doplňkem dermatologických postupů při léčbě akné a potlačování jejích příznaků.


Autorka:
MUDr. Karolína Kykalová:

Zdroj: Pharma Nord


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !