Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bioaktivní látky v přípravcích pěstící kosmetiky

17. 08. 2009 | Péče o tělo
Znáte důležité vysoce účinné  bioaktivní látky v přípravcích pěstící kosmetiky? Pojďme nejdůležitější z nich poznat nebo si alespoň zopakovat co o nich víme. Určitě nám to pomůže při výběru vhodného přípravku.

Dnes je již samozřejmou součástí moderní péče o vzhled člověka pravidelné ošetření pleti celého těla. Zejména obličej, který je denně vystavován vlivu agresivního zevního prostředí potřebuje pravidelnou každodenní péči. Ráno ochranu, večer výživu nebo regeneraci. Bez ní pleť předčasně stárne, ztrácí svěží zdravý vzhled.

Mazání krémemBioaktivní látky nejčastěji pocházejí z rostlin. Substance, které obsahují mají preventivní nebo i léčivé účinky, jsou to tzv. fytolátky. Rostliny je využívají k vlastnímu přežití, pomáhají jim bránit se proti volným radikálům, bakteriím, virům, poranění apod. Jsou to hormony, enzymy, barviva nebo regulátory růstu. Biologicky aktivní látky v kosmetice jsou buď hlavní složkou přípravku nebo mají doplnit jeho účinek. V souvislosti s výrazem bioaktivní látky se v kosmetice setkáme i s dalšími pojmy. Je to především název bioaktivní, biostimulační a hydratační.

Látky bioaktivní a biostimulační ovlivňují funkci živé tkáně, její aktivitu a tudíž i regenerační schopnost.

Látky hydratační zvyšují obsah vody v kožní tkáni a tím významně ovlivňují její napětí.

A jak pomáhají pleti, aby stárnutí bylo co nejpomalejší ?
K tomu, aby mohly bioaktivní látky působit na kožní strukturu, musí se do vnitřních struktur tkáně a buněk dostat. Hromadí-li se na buněčné membráně odpadní látky, nemohou do buňky pronikat žádné aktivní látky. Jinak řečeno, sebeúčinnější bioaktivní látka do buňky nepronikne a nemůže tedy ovlivnit její funkci, pokud je pro ni buněčná membrán nepropustná. A tady se projeví nezastupitelná úloha proteolytických enzymů.

Proto kosmetické přípravky, které obsahují tento typ enzymů v kombinaci s jinou bioaktivní látkou mají mimořádně vysoké regenerační a revitalizační účinky na všechny typy pletí.
 
Ananas a ovoceEnzymy může vytvářet pouze živá hmota. Jsou to látky výhradně přírodní.
V kosmetických přípravcích se využívá jejich schopnost zneškodňovat odpadové látky, přeměňovat výživné látky na energii, vyrovnávat funkci mazových žláz, zlepšovat prokrvení pleti a otoků a chránit před působením  volných radikálů. Tuto funkci splňují enzymy, které štěpí bílkoviny (proteolytické). Jejich zdrojem je hlavně ananas, papája a fíky. K dokonalému účinku však enzymy potřebují doplňkovou částečku – tzv. koenzym. Stavebním materiálem koenzymů jsou vitaminy, stopové prvky a minerály.

Koenzym Q 10 uvolňuje přirozenou energii buněk. Jeho optimální množství patří k prevenci předčasného stárnutí. Za normálních okolností však s přibývajícím věkem jeho množství klesá. Proto v kosmetických přípravcích patří k významným regeneračním složkám.

Vitamin E má vliv na stabilizaci buněčné membrány a zpomalení stárnutí pleti.V kosmetice je jeho zdrojem olej z obilných klíčků.

Vitamin A podporuje tvorbu nových buněk a chrání před volnými radikály.
Pro trvalejší regeneraci pleti je však třeba zasáhnout mnohem hlouběji v kůži. To je oblast účinnosti kyseliny hyaluronové obsažené v některých hydratačních a regeneračních kosmetických přípravcích.Proniká do malých mezibuněčných prostor, kde ovlivňuje složení a množství vody. To je základem pro zachování napětí a svěžesti pleti.

Zdroj: REVITAL COSMETIC

Sixtie
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pomáhají nám k lepší pleti, ale je tolik kosmetických přípravků a ve skutečnosti moc neúčinkuje žádný. Potom se v nich máme vyznat.
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel dost čato při kupování musí člověk kupovat intuitivně, někteří prodavači/čky nevědí nic moc o produktech co prodávají. Jediné co poradi je: vyzkoušejte si to a pak si to můžete koupit znova.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles