Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mořská houba – přírodní pomocník pro krásu zdraví i čistou domácnost

5. 08. 2013 | Péče o tělo
Převrat v péči o pleť, osobní hygieně i úklidu domácnosti představuje mořská houba, která je přírodní zdravou alternativou syntetických houbiček. Tento všestranný pomocník disponuje vysokou savostí a obsahuje biologické látky, které mají antivirové, protinádorové a sntiseptické účinky, dokáže zvýšit hladinu jódu v těle a v rámci úklidu domácnosti desinfikovat a pohlcovat nepříjemné pachy.

V rámci péče o tělo se mořská houba nejčastěji využívá k mytí, saunování, odličování a peelingu. Její blahodárné účinky spočívají zejména ve vysokém obsahu minerálů a jódu, který je nepostradatelný pro správný chod lidského organismu.

Mořská houba obsahuje okolo 14 % jódu, což znamená, že jeden gram mořské houby má stejné množství jódu jako 130 litrů mořské vody. Jód z houby se vstřebává přes pokožku, posiluje funkci štítné žlázy, působí antibakteriálně, předchází zvyšování cholesterolu v krvi a brání rozvoji arteriosklerózy.

Mořská houba – přírodní pomocník pro krásu zdraví i čistou domácnostDalší neopominutelnou vlastností houby je pozitivní vliv na léčbu jizev a vyhlazování strií. Pro kvalitní mořské houby je typická jemná struktura, přírodní barva a delší životnost než má syntetická houba. Po namočení se stává neuvěřitelně měkkou, hebkou a dokonale se snáší s lidskou pokožkou. Díky vysoké savosti a odolnosti vůči agresivním látkám je mořská houba také ideálním pomocníkem pro technické použití a úklid domácnosti.

Je vhodná k mytí a ošetřování široké škály předmětů a zařízení, k péči o nábytek a čištění oděvů. Mořská houba namočená v octu je účinný pohlcovač kuchyňských, cigaretových a jiných nepříjemných pachů. Využívá se také při zpracování keramiky, kůže a dřeva a setkáme se s ní i v oblasti optického a zbrojního průmyslu.

Mořská houba


Mořská houba je vícebuněčný živočich, který žije pod mořskou hladinou v hloubce od 5 do 60 metrů. V mořích světa existuje více než 5000 rozmanitých druhů mořských hub, z toho má však pouhých 36 užitkovou hodnotu. První zmínky o použití mořské houby pochází ze středověku, kdy se houby začaly používat v lékařství.

Domorodci z Egejských ostrovů se potápěli pro surové přírodní houby a používali je rozličnými způsoby. Mořská houba má široké pole použití od osobní hygieny jako mytí těla, sauna a masáže, kosmetika, odličování přes úklid domácnosti až po výtvarné umění a dekorativní účely.

Zdroj, foto: Mořská houba.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Neda sa porovnať s umelými ,len je problem jú zohnať.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak to jsem nevěděla, že se přes pokožku dostává do těla jod...
Obrázek uživatelky
profil
Výborný poznatek, část vědeckého bádání podmořského života, které se díky bohu a hlavně době
dostává k nám. Nebýt pokroku, nic uprostřed Evropy nevíme.
Moc bych si tuto houbu přála a nebudu jistě jediná. JenSmajlík malá poznámka od člověka, který nedá na přírodu dopustit: tímto jistě nedojde ke zničení živočicha, jen mě trápí znečištění moří a co se děje s ledovci,,,,to je jiné téma.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles