8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opalování bez sluníčka

7. 07. 2009 | Péče o tělo
V minulém století byla považována bledá, až bílá pokožka za nejkrásnější a vznešenou. Ženy byly ochotné za bledou pleť draze zaplatit. Na slunci se pohybovaly pod slunečníkem, na rukou měli rukavičky, na nohách punčošky - tak aby ani kousek pokožky nepřišel do styku se sluníčkem. Dokonce si pudrovaly tvář a dekolt bílým pudrem, nebo zkoušely různé babské rady jako bělení pokožky citrónem a podobně.  V tomto století je nejvíce uznávané přirozené hnědé zbarvení naší pokožky. Značí to pro nás atraktivnost, sportovního ducha a zdraví, ale nic se nemá přehánět.

V poslední době se můžeme setkat s různými způsoby, jak získat hnědé opalení i bez sluníčka a opalování.

První možností jsou samoopalovací krémy, mléka a spreje - nemají žádné nežádoucí účinky, ale nějaké to mínus by se také našlo. Hlavní nevýhodou samoopalovacích přípravků je to, že na kolenou a loktech, kde je silnější a drsnější pokožka, krém více zhnědne. Stejně tak nám při natírání zhnědnou dlaně a někdy (hlavně při nekvalitních přípravcích) se objeví silnější hnědé skvrnky i na těle. Další nevýhoda se týká oblečení, obarvená kůže by ho mohla ušpinit, proto raději nenosit bílé a světlé oblečení. U některých lidí by se také mohla projevit alergie, proto vždy před použitím vyzkoušejte přípravek na malé ploše pokožky a počkejte zda nevyvolá alergickou reakci.

Opalování bez sluníčkaTolik k nedostatkům, asi největší výhodou těchto "samoopalováků" je, že zabarvuje jen vrchní vrstvy kůže. Vaše pokožka tedy není vystavována škodlivým vlivům UVA a UVB paprsků. Je to pohodlné a rychlé, navíc pokud budete striktně dodržovat návod na použití, získáte bronzové opálení bez problémů. Před nanesením přípravku by jste měla kůži depilovat a zbavit zrohovatělých šupinek. A pokud budete používat gumové rukavice, vyhnete se i nerovnoměrnému zabarvení na rukou.

Poslední novinkou v opalování je nástřikové opalování. Stačí když navštívíte studium, kde aplikují nástřikové opálení a během 10 minut máte nádherně hnědou pokožku. Můžete si dokonce zvolit i intenzitu opálení a opálení by mělo vydržet 7 - 12 dní. Samotný nástřik probíhá ve speciální odvětrané kabince za pomoci airbrush pistole. Je to podobné se samoopalovacími přípravky (žádné nežádoucí účinky, před použitím přípravku se doporučuje peeling...), ale vydrží podstatně déle.

Poslední možností je solárium, které pomocí UVA paprsků stimuluje pigmentaci kůže, čímž následně dochází k opálení. Příznivci solárií, mají za to, že solárium neškodí naší pokožce tolik jako přímé slunce. Lékaři a dermatologové jsou ale opačného názoru, opalování v soláriu je stejně nebezpečné pro vznik rakoviny kůže jako pobyt na slunci.

Když už se rozhodnete pro solárium, měli by jste dodržovat stejná pravidla jako pro opalování na slunci. Používat speciální solární kosmetiku, brýle a opalovat se postupně. Každé solární studium má více typů solárií s různě silnými solárními zářiči. Proto je vhodné poradit se s proškoleným personálem. Ti vám mohou poradit, které "solárko" je pro vás nejvhodnější i kolik minut snese vaše pokožka, tak aby nedošlo ke spálení. Obecně je doporučováno opalovat se z počátku na nejslabších strojích a postupně zvyšovat intenzitu.

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Opalování bez sluníčka se mi nelíbí. Matlat na sebe nějaké krémy pro zhnědnutí, však asi nemají potřebné vitamíny D. Solárium se mi také nezamlouvá.
Obrázek uživatelky
profil
se mi zdá dost nebezpečné
Obrázek uživatelky
profil
A mít spálenou kůži se stalo naprostou nezbytností.
Před takovými deseti lety byl ten článek asi aktuální....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles