8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sestavte si zdravý jídelníček a trochu zhubněte

3. 04. 2008 | Péče o tělo

Najděte chyby ve vašem stravování

 

Prvním krokem bude malá inventura. Zhodnocením svého současného jídelníčku získáte přehled o tom, co skutečně denně sníte. Pak už je náprava snadná, zaměříte se na chyby, které děláte. Možná jíte hodně sacharidů či málo bílkovin nebo nedostatečně pijete. Přesouváte největší porci jídla navečer či vynecháváte svačiny...

 

Pokud si budete zaznamenávat svůj jídelníček pravidelně, poznáte navíc, jak se průběžně jeho složení mění k lepšímu a nadbytečná kila půjdou dolů, ani nebudete vědět jak. Budete se cítit skvěle a mít oprávněně dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví a celkovou pohodu.

 

banany s pomerancemS pomocí programu E-master snadno zjistíte, zda postupujete správně nebo kde děláte chybu. Je to jednoduché, postačí si každý den zapisovat, co jste snědli a E-master vypočítá energetickou hodnotu stravy i obsah sacharidů, tuků a bílkovin. Energetické hodnoty potravin jsou opatřeny jednoduchým semaforovým systémem, tzv. TGE navigárorem.

 

T – Tuky

E – Energetická hodnota potravin

G – Glykemický index (GI)

 

Při hubnutí je důležité hlídat si celkový denní energetický příjem, který by se měl pohybovat okolo 5000 kJ. Vyvarujte se příliš tučných jídel a potravin s vysokým glykemickým indexem. Toto označení najdete vždy vlevo před názvem konkrétní potraviny. Semaforový systém vám umožní rychle se rozhodnout, zda je daná potravina vhodná ve všech parametrech nebo jen v některém z nich.

 

Jak sestavit redukční jídelníček

 

salat s masemPři sestavování jídelníčku se snažte, aby vaše tělo dostávalo i při redukci váhy vše, co potřebuje. Jídelníček by měl být pestrý a měl by obsahovat všechny základní živiny: bílkoviny, sacharidy a tuky, dostatek vitamínů, minerálů a vlákniny. Je nutné si však hlídat celkový denní energetický příjem, a to okolo 5000 kJ.  Bez lékařského dohledu by neměl klesnout pod 4000 kJ!

 

Hlavní zásady pro sestavení redukčního jídelníčku

 

Jezte pravidelně, jídlo si rozložte do 5 malých porcí v průběhu dne: snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře.

Nevynechávejte snídani.

Hlídejte si denní příjem okolo 5000 kJ.

Jídelníček by měl být pestrý.

Omezte spotřebu cukrů a tuků.

Jezte hodně nízkotučných mléčných výrobků, zeleniny a ovoce.

Z jídelníčku můžete zcela vyloučit uzeniny a tučná masa.

Dodržujte pitný režim.

Pozor na potraviny, které mají T-G-E navigátor označený červeně.

Začněte se více hýbat.

Správný redukční jídelníček by měl být pestrý.

Z jídelníčku vyřazujte pouze potraviny s vysokým obsahem energie, a to především bohaté na tuky a sacharidy. Naopak jídla si vybírejte pokud možno ze všech druhů potravin.

 

Zdroj: Poradna rozumného hubnutí

Merrylinka

 

Mangovka

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Důležitý je pohyb,když vidím ty tabulky tak než to spočítám to si raděj skočím na rotoped nasadím sluchátka a propotím tričko.
Obrázek uživatelky
profil
Abdolutní souhlas s Novail. Můžete jíst sebelíp, ale bez pohybu nikdy pořádného zdravého efektu hubnutí nedocílíte, holky.
Obrázek uživatelky
profil
Podle mých zkušeností je důležitý pohyb. Bez něj to nejde - alespoň v mém případě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles