Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smích skutečně léčí!

3. 09. 2009 | Péče o tělo
Denně choďte na svět s novou a bohatou sbírkou úsměvů! Proč? Jedná se o všemocný lék,  díky nemuž můžete doktory zvesela obcházet. A navíc toto jmění, srovnatelné s hodnotou diamantu, vám z peneženky nevytáhne ani korunu.

Štíhlejší s úsměvem

Nová britská studie uvádí, že smích se podobá minitréninkům aerobního cvičení. Jedna hodina ustavičných výbuchů vám může spálit sto kalorií! Tedy množství rovné tvrdému třiceti minutovému tréninku. Pri denním praktikování se zbavíte až pěti kil.

A to není všechno!


Z hororů a dramatických scénářů se v televizi přeorientujte na sledování povedených komedií. Pokud si na každý den předepíšete třiceti minutovou dávku sledování oblíbeného humoru, za rok spadnete o dva a půl kilogramu.  Kromě uvedeného získáte další extra výhody – zlepší se vám krevní oběh, pleť bude pružná a zářivá.

Žádné čáry ani reklamní triky, při smíchu používáte aspoň patnáct obličejových svalů. Navíc se zvyšují hladiny endofirnu a díky nim zmenšuje stres a posiluje obranný systém na dalších 24 hodin.

Pryč s depresemi


Tajemství léčivého smíchu tkví v pročišťování mozku. Lidé trpící depresemi mají velmi nízké hladiny serotoninu a dopaminu, ale smích může tyto hladiny zvýšit a zlepší celkovou náladu. Pokud někdo hledá a dosáhne pozitivní energie, tělo okamžitě odpoví.
Smích potřebuje trénovat jako každé jiné cvičení. Navíc smíchu se lze naučit snadno. Důležité je zapojit se do této činnosti s ostatními (ne na jejich účet)

Vytáhněte ze sebe to nejlepší. Pokud začnete s technikami k uvolnění napětí těla, půjde vám smích snadněji.  Proto se vyjadřujte tělem, hrajte si, tancujte, provádějte dýchací cvičení, masáže, smějte se tak, až vám začne srdíčko poskakovat štěstím.  

Za dveřmi se skrývá relaxace, schopnost cítit, milovat, tvořit...

Otevřete je vlastním přičiněním – neberte život tak vážně, se smíchem překonejte trapné situace a pocity úzkosti. Časté úsměvy dokáží i další divy:
–    snižují cholesterol v krvi
–    zlepšují zažívání, díky stahování břišního svalstva
–    uhasínají hněv
–    přispívají ke změně mentální činnosti, což prospívá k poklesu nemocí
–    zvyšují srdeční rytmus a puls
–    redukují glukózu v krvi
–    osvobozují od strachu a úzkosti
-    jsou zábavné
-    mají tonizační a protivráskové účinky
-    předchází infarktu díky vnitřní masáži
-    zlepšují menopauzu, protože dobrá nálada vás nechá zapomenout na otravné hormonální změny
-    produkují zdravou únavu a tím vás zbavují nespavosti


Staňte se dětmi

Dětem nedá smích mnoho práce, vychází z nich přirozeně a snadno. Dokáží se smát průměrně až tři sta krát denně. Bohužel, s postupujícím věkem se stávají úsměvy stále dražší záležitostí  a dospělý to zmákne jen patnáckrát až stokrát za 24 hodin. Nemusíte ale věšet hlavu, protože i tady pomůže pravidelný trénink jako v každém cvičení. Navíc učení jde celkem snadno.

Terapie smíchem

V dnešní době již ve světe existují lidé, co naučí smát. Ne, nejde o žhavou novinku. Již ve starověkém čínském impériu existovaly chrámy, kde se lidé scházeli, aby se společně zasmáli a dostávali tím zdraví do rovnováhy. „Chechtací“ chrámy se rovněž nacházely v Indii.  Ve starodávných kmenových kulturách si vážili „šaškovského doktora“ či „svatého šaška“ - převlečený a zamaskovaný čaroděj prováděl terapii smíchem, aby vyléčil nemocné válečníky. Pokud se posunete v historii dál, Sigmund Freud považoval smích za osvoboditele organismu od negativní energie.

Naučte se řehtat, chechtat, hihňat a pomůže vám to po zbytek života. Odstraníte bloky a snadněji se vám podaří překonat překážky.

Znáte lepší způsob, jak začít nový den?


Mangovka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už se taky málo směji....musím zkusit úsměvSmajlík Smajlík...díky
Obrázek uživatelky
profil
Dříve jsem se uměla smát, ale život mne vzal vítr z plachet. Je pravda, že co znám lidi, kteří jsou stále usměvaví, tak vypadají velice mladě. Mylím si, že bych ještě mohla zkusit, ale nevím, jestli mi smích půjde.
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda, že s úsměvem jde všechno líp.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles