Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V hlavní roli elektřina - pusťte si ji trochu do těla!

5. 01. 2010 | Péče o tělo

Elektřina dokáže kromě aktivování a spuštění nespočtu elektrických spotřebičů spouštět a aktivovat nepřeberné množství lidských svalů – a to je základní princip elektrostimulace. Velmi laicky řečeno vydávají eletrostimulační přístroje elektrické impulzy, které aktivují sval a řeknou mu, aby se pohnul.


Ačkoli by člověk mohl říct, že to musí sval odmítnout, nebo je to nepřirozené pouštět do sebe elektřinu. Lidské tělo právě na základě elektrických impulzů funguje a proto řízená elektrostimulace akorát navozuje přirozené procesy, které se v těle dějí - mozek vydává do svalů povely k akci – stažení či uvolnění. V případě elektrostimulace dochází k pohybu pomocí impulzu z elektrody přiložené přímo k jednotlivým svalovým partiím.


elektrostimulaceChtělo by se říct, že elektrostimulaci mají v každé nemocnici, rehabilitačních střediscích, tak když mi to doktor doporučí, tak tam asi půjdu. Elektrostimulace ale dospěla a uvědomila si, že nejen nemocní a zranění ji potřebují a proto je nyní k dispozici i všem aktivním lidem, kteří dbají na svůj životní styl.


Jednoduchá obsluha, velké účinky


Obsluha přístrojů a aplikace elektrod je v podstatě velmi jednoduchá. Stačí první instruktáž, kterou odborníci doporučují podstoupit, aby se minimalizovaly chyby a maximalizovaly účinky. Elektrody se aplikují na jednotlivé svaly, připevní se a poté se již pracuje s nastavením přístroje a spuštěním zvoleného programu.


Elektrické impulzy se nastavují podle jednotlivých programů a je možné je i ručně doladit. Elektrostimulace je velmi univerzální metoda a programy lze vybrat podle toho, na co se chci právě zaměřit – posílení svalové hmoty, redukci celulitidy, formování postavy, procvičení svalu před aktivitou, na masáž nebo i úlevu od bolesti.


Odbourejte celulitidy, zformujte postavu pomocí elektřiny


Takovýmto cvičením není zatěžováno srdce, nedochází k psychické únavě a lze se také vyhnout poškozování kloubů a chrupavek, jako tomu bývá u náročných sportů. Přístroje nabízejí programy zaměřené i na zpevňování a tvarování jednotlivých partií těla a spolu s odbouráváním tuků a spalováním kalorií se tak hodí i k různým redukčním programům a aerobním cvičením na zpevnění postavy.


elektrostimulaceNovinkou v elektrostimulaci je přístroj zaměřený hlavně na fitness – posilování, formování postavy a redukci hmotnosti. Přístroj se zabudovanými programy na jednotlivé partie a různé cviky připraví sestavy, které podpoří aktivní cvičení, a formování postavy je díky tomu účinnější.


A jak radí odborníci:


Například některé břišní svaly člověk sám dokáže jen těžko zformovat i při kvalitním, propracovaném a náročném tréninku. Efekt je u těchto svalů málo viditelný. Jako doplnění fyzického cvičení je tu právě elektrostimulace, která procvičí i „nedostupné“ svaly. Formování postavy či hubnutí je pak mnohokrát efektivnější. V základu je ale potřeba i fyzický pohyb, elektrostimulace sama vše nezvládne,“ dodal Štěpán Janáček, osobní trenér.


I přes účinky elektrostimulace je nejdůležitější pohyb


Je ovšem nutné poznamenat, že nelze spoléhat na to, že po celodenním sezení v kanceláři si večer sednu k televizi, zapojím přístroj a budu čekat, jak za mne bude hubnout. To by byl sice ideální stav, ale tak to ještě bohužel nefunguje. Přístroje zvládnou ledaccos napravit a opravit ku obrazu našemu, ale je k tomu potřeba pohyb.


Při pohybu se aktivují svalové skupiny, krevní oběh, srdce. Díky tomu se vyplavují nežádoucí látky z těla a svaly se posilují a tvarují. S elektrostimulací lze dosáhnout daleko většího účinku, ale bez pohybu se dosáhne pouze účinku minimálního.

Zdroj: Compex-sport.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V hlavní roli elektřina - pusťte si ji trochu do těla!:

V hlavní roli elektřina - pusťte si ji trochu do těla!
V hlavní roli elektřina - pusťte si ji trochu do těla!
V hlavní roli elektřina - pusťte si ji trochu do těla!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Lidé žijící na venkově přeci jenom jdou na zahrádku, někam ven. Nemají tolik času se
věnovat podobným věcem.
Obrázek uživatelky
profil
ty to nepotřebuješ. Vypadáš výborněSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles