Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nenechte si sluncem a mořem zničit vlasy!

1. 06. 2010 | Péče o vlasy
Extrémní teploty, intenzivní sluneční záření a slaná nebo chlorovaná voda. To jsou faktory, které mohou na vašich vlasech napáchat pěknou paseku. Stejně jako před sluncem chráníte svou pleť, pečujte náležitě také o své vlasy. Jinak si následky ponesete až do příštího léta. Přední kadeřník Jakub Hájek radí, jak na to:

Pokud vlasům neposkytnete dostatečnou ochranu, promění se během několika týdnů na povadlou suchou hřívu s roztřepenými konečky. A nejen to. Trpět bude i vaše vlasová pokožka.  Agresivní UV paprsky odlupují šupinkové destičky na vnější vrstvě vlasů, tzv. kutikulu, která má důležitou ochrannou funkci. UV paprsky ale pronikají i do vnitřní vlasové kůry, tzv. kortexu vlasu, což způsobuje výraznou ztrátu pigmentu. A to nemluvíme o chlorované vodě v bazénu nebo mořské soli, které vlasům ubírají přirozené oleje a tím zvyšují míru jejich poškození.

Abyste si vlasy přes léto zachovaly lesklé a zdravé, stačí dodržovat pár pravidel:

1. Těsně před dovolenou si vlasy nebarvěte, protože barvení může způsobit, že bude vaše hříva mnohem zranitelnější.

2. Ještě před létem začněte užívat vitamin A a D12. Jezte potraviny bohaté na proteiny, jako například kuře nebo oříšky.

3. Vlasy noste častěji stažené do volnějšího copu. Zminimalizujete účinky negativních vlivů a vaše kadeře mohou zároveň dýchat. Ideální je, když účes ještě postříkáte sprejem, který nepropouští UV záření.

4. Minimalizujte pohyb na slunci v době, kdy jsou paprsky nejsilnější, tedy mezi 11. a 16. hodinou.

5. Co nejčastěji noste přikrývku hlavy. Ideální jsou prodyšné bavlněné klobouky nebo volné šátky. Ochrání vás nejen před sluncem, ale také před zacucháním vlasů větrem.

Nejúčinnější ochranou je samozřejmě používání speciální vlasové kosmetiky. Na trhu existuje několik firem, které nabízejí vlasové přípravky na léto. Tyto výrobky dodávají vlasům výživu, zabraňují vysušování a hlavně obsahují ochranné UV filtry.

Pár tipů na závěr

● V případě nouze můžete na vlasy použít i přípravek, který je určený pro tělo. Vlasy možná nebudou v tu chvíli vypadat lákavě, ale jen do dalšího mytí. Je to lepší, než je na několik měsíců poškodit.

● Chcete mít vlasy vyšisované i bez slunce? Vyzkoušejte odbarvovací techniku SHOESHINE. Na konečky vlasů se nanese odbarvovací emulzi a již po pěti minutách po umytí budete mít kadeře jako z pláže. Tento postup ale doporučuji použít v profesionálním salonu, ostatní přípravky pro domácí užití vám mohou poškodit vlasy.

● Propláchněte vlasy ve sprše před tím, než skočíte do bazénu nebo moře. Vlasy nasáklé čistou vodou zamezí pronikání chloru a soli do vlasů.

● Než skočíte do bazénu nebo do moře, vetřete do vlasů malé množství kondicionéru. Ochrání vás před útokem soli a chloru.

● Trochu opalovacího krému naneste i na pěšinku a horní linii vlasů, zabráníte tak spálení kůže hlavy


Zdroj: KO HAIR GODS

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
používam na to vhodnú kozmetiku
Obrázek uživatelky
profil
mne slaná voda naopak prispievala na vlasy
Obrázek uživatelky
profil
abych si v létě nezničila vlasy,používám na ně sprej s ochraným faktorem
Obrázek uživatelky
profil
Všechny tyto rady znám a praktikuji a stejně mám od moře vlasy vždycky zničené Smajlík Ale to bude spíš mnou, mám dost zranitelné vlasy. Ale napsáno hezky Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles