8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelenina jako lék - Okurka

15. 07. 2010 | Nemoci

Domovinou okurek je jižní Asie, do Evropy se dostaly díky zámořským plavbám až v 16. století. Jejich blahodárné účinky na lidské zdraví neunikly pozornosti tehdejších lékařů i lidových léčitelů. V současnosti jsou oblíbenou položkou v repertoáru dietologů, protože obsahují více než 95 procent vody a jen minimální množství kalorií. Přesto organismu dodávají i cenné látky, které mohou pomoci nejen při boji s nadváhou. Například enzym erepsin, který prospívá trávení a zužitkování bílkovin.


Okurky působí mírně močopudně a projímavě, vláknina přispívá k čištění střeva. Máme-li dostatek pevné vůle, můžeme vyzkoušet pitnou kúru, jež čistí krev, játra a žlučník a zároveň má blahodárný vliv na prostatu. V odšťavňovači postupně připravíme šťávu z okurky, mrkve a červené řepy. okurkaSmícháme 2 dl okurkové a řepné šťávy se 4 dl šťávy mrkvové. Směs rozdělíme na tři nebo čtyři díly a v průběhu dne vypijeme. Okurky se osvědčují při potížích s močovým měchýřem a ledvinami, zejména trápí-li močový písek nebo ledvinové kaménky. Výše uvedená šťáva kombinovaná se šťávou ze dvou citronů vypitou mezi jednotlivými dávkami zeleninové šťávy pomáhá kamínky rozpouštět. Zároveň zmírňuje i revmatické potíže. Tradiční ruská bylinná medicína doporučuje překvapivě okurkovou šťávu i proti zánětům dýchacích cest.
V okurkových slupkách je obsaženo nezanedbatelné množství vitaminu E (antioxidant) a kyseliny křemičité (pozitivní vliv na pleť a vlasy). Plátky okurky mohou posloužit jako první pomoc při spálení sluníčkem. Kromě čisticího a vyživujícího účinku na pokožku má okurka i lehce bělicí účinek. Okurkové pleťové masky jsou známé v mnoha variantách, jednu méně rozšířenou nabízíme jako náš tip.


VYZKOUŠEJTE
okurkovou pleťovou masku. Polovinu okurky nejlépe v biokvalitě pečlivě omyjte a nakrájejte najemno. Přidejte tři lžíce tučné smetany a rozmixujte. V mlýnku na koření najemno namelte tři lžičky lněných semínek nebo je rozdrťte v hmoždíři a přidejte k rozmixované okurce. Masku naneste na vyčištěnou pleť a nechte působit patnáct minut.

 

Zdroj: DTEST

Hanka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
úhorky aj do šalátu a ako pleťová maska
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles