Zelený ječmen, patřící mezi tzv. zelené potraviny, je znám pro své příznivé účinky na lidský organismus, kterému je schopen dodávat nesmírné množství živin. Díky tomu, že je tato rostlina sklízena v období své nejvyšší vitality, dokáže veškeré obsažené látky uchovat a následně předat lidskému tělu. Kromě vitamínů obsahuje zelený ječmen také řadu minerálů, stopových prvků, mastné kyseliny, enzymy, bílkoviny a sacharidy. Chlorofyl, který je přítomen v ječmeni se používá při léčbě vředových onemocnění žaludku a střev. Ječmen také působí zásadotvorně a upravuje tak pH našeho vnitřního prostředí.

Pokud toužíte po důkladné detoxikaci, zkuste ječmen užívat několik měsíců. Právě vysoký podíl chlorofylu v něm obsažený má úžasné čisticí účinky. Díky působení enzymů má mladý ječmen také schopnost zpomalovat proces stárnutía je vhodný při rekonvalescenci. Sám o sobě však člověka neléčí. Jeho hlavní funkcí je dodat tělu potřebné látky, aby mělo sílu se bránit. Zároveň ani nenahrazuje pestrou stravu. Je pouze jejím vhodným doplňkem.
Zelený ječmen je nejčastěji dostupný ve formě prášku, který se rozpouští ve vlažné vodě nebo který můžete použít jako přísadu do chutného koktejlu. Pro splnění doporučované denní dávky je potřeba v nápoji rozpustit 1 čajovou lžíci (cca 2 g) 3 x za den.
Zdroj, foto: Virde