Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Životní příběh druhá část - Ztráta iluzí

31. 05. 2010 | Vaše příběhy

První část mého příběhu skončila tím, že mě a sestru získala do péče opět mamka. Sestra akorát nastupovala do první třídy a mě bylo 9 let. Po nějaké době se nám začala vnucovat babička z tátovy strany a přemluvili mamku, aby nás k nim pouštěla na víkendy.


Sestra ale v žádném případě nechtěla, a tak jsem jezdila sama. Táta se mezi tím znovu oženil a přestěhoval se do Prahy, což je od nás dost daleko. Jednou jsem takhle byla u babičky, hrála jsem si, když na dvorku zastavilo auto. Přijel táta. Nechtěla jsem s ním mluvit, ale nakonec jsem musela. Babička mě donutila. Nikdy se mi ale neomluvil nebo neprojevil lítost nad tím, kam mě poslal a co jsem díky němu musela prožít. Pro normální dítě totiž pobyt v psychiatrické léčebně není nic pěkného. Přesto jsem s ním tedy začala komunikovat. K babičce jsem jezdila každý víkend a s tátou se tam tak jednou do měsíce potkávala. Díky tomu jsem zjistila, že mi táta docela chybí a umluvila jsem mamku, aby si dala seznamovací inzerát.


Asi za tři týdny přišlo pár odpovědí -pány ve VT (výkonu trestu) jsme nepotřebovali, tak mamka odpověděla na nejsolidnější nabídku. První schůzka byla sjednána samozřejmě na víkend, která jsem já trávila u babičky, takže na seznámení s novým tatínkem jsem si musela počkat. Vzal mamku a sestru do cirkusu a dostaly růže, zatímco já tvrdla u babičky. Další schůzku proto domluvili na všední den. Tatínek č. 2 ale nezapomněl a dovezl kytičku i mě. Byl fajn a netrvalo dlouho a přestěhoval se k nám. Problém byl v tom, že všichni začali jezdit na výlety, po hradech a zámcích, na poutě a do cirkusů a já musela pořád k babičce, kde jsem se nemohla dívat na Eso, protože tam jsou nevhodné klipy, nesměla jsem se dívat na Toma a Jerryho, protože tam je násilí. Jediné, co jsem mohla, bylo hrát si s dědovými králíky a povídat si s babičkou. Za devět měsíců se chystal na svět nový sourozenec - bráška. Narodil se v neděli v poledne a já zase byla u babičky místo abych s nimi byla v porodnici. To už mě doopravdy mrzelo a začala jsem protestovat. S mamčinou pomocí jsem si vymohla, že k babičce budu jezdit jen jednou za 14 dní.

 

Tím ale začala další fáze pekla. Babička se mi čím dál tím vehementněji snažila vysvětlit, že tátu mám jen jednoho a začali mě proti tátovi č. 2 štvát. Bylo mi dvanáct, snažila jsem se uchovat si čistou hlavu, ale něco jsem si přece jen odvážela domů. A podle toho také můj vztah s tátou č. 2 vypadal.

 

Nový táta si stále přál koně. Dříve dokonce jezdil parkur. Mamka mu tedy k narozeninám koupila poníka ženského pohlaví, kterou jsme poté nechali připustit a měla jedno hříbě. To zapříčinilo stavbu stájí a pak to šlo ráz na ráz – kozy, prasata, drůbež, ovce, další, tentokrát velký, kůň, potom kráva, spousta králíků, spousta morčat, ptáčci a samozřejmě psi a kočky. Mateřská školka ze sousední vesnice k nám chodila na prohlídku jako do zoo. No chtělo by se vám z toho každý druhý víkend k babičce, kde jste sami a nudíte se? Mě tedy moc ne. A tak jsem to jednou riskla, zavolala babičce a poprosila ji, jestli bych nemohla vynechat a přijet až třetí týden. Babička se rozbrečela, že už je nemám ráda, že k nim nechci jet, a tak že tedy všechny moje věci rozdá jiným dětem a hračky spálí. Tak jsem tedy jela. Čím víc se ale babička snažila mě k nim připoutat, tím víc jsem se jim vzdalovala. Někdy jsem přijela a neměla moc náladu na povídání, při myšlence kam jela sestra s rodiči na výlet a co oproti tomu dělám já. No a když jsem takhle chvilku mlčela, babička se rozbrečela, že už jim ani nemám co říct, tak to je nemám ráda. Ve světlejších chvílích mi vysvětlovali, jak je špatné, co pro nás dělá táta č. 2. Že je špatně, že nakoupil ta zvířata, že je špatně, že pořád někam jezdí po výletech a že se jim už od pohledu nelíbil a tak dále a tak dále. No, domů jsem jezdila s hlavou jak pátrací balon.

 

Potom jsme se seznámili s rodiči nového táty. Sem tam jsme tam jezdili na návštěvu, a to bylo o něčem jiném. Nikdo nebrečel, nevyčítal, nepomlouval. Byla tam legrace. Noví prarodiče jezdili každý rok do Itálie na rekreaci. Protože má sestra k nim občas jela na víkend a oni viděli, že o ni moje babička nemá zájem, tak se rozhodli, že ji na tu dovolenou vezmou s sebou. Po pár dnech ale volali, že je jim to hloupé vzít jen jednu sestru a že by do Itálie rádi vzali i mě, i když mě viděli jen párkrát. Jen že tolik peněz najednou nemají, tak že mám poprosit babičku, aby mi na tu cestu přispěli. Tak já celá natěšená, s myšlenkami už u moře, jak asi vypadá, jsem jela k babičce a poprosila ji, jestli mi na to přispějí. Babička začala brečet, že nové prarodiče mám radši než je, když s nimi chci jet a že mi na to prostě nepřispějí. Když tohle slyšela nová babička, tak se podivila a na to, aby mě mohli vzít s sebou, vybrala úspory z knížky a jela jsem.

 

Dovolená byla moc fajn, horší byl návrat do plačtivé reality u babičky. Táhlo mi už na třináct let a začala jsem se zajímat o kluky a přestávalo mě bavit jezdit ob víkend k věčně spílající babičce. Poslední půl rok jsem tam jezdila jen z povinnosti. Teď se s nimi už víc jak 6 let nevídám. (Co vím od známých, jezdilo k nim po mém odchodu spoustu příbuzných, kteří měli zájem jim pomoci, ale věčné litanie, čachry a pomluvy nikdo nevydržel poslouchat věčně. Pokud vím, tak v dnešní době s nimi nemluví už nikdo. Nebudu zde rozepisovat všechny detaily babiččina chování, nejde totiž jen o to spílání, babička je opravdu zlý člověk, což vám potvrdí každý, kdo s ní měl co do činění.) Můj příběh končí tím, že díky babičce a  jejím pletichám už s námi táta č. 2 není, odstěhoval se. Vlastního tátu také nevídám, takzvaně se ,,pomamil“ a poslední, co je mi známo, tak ho babička (v 75 letech) zažalovala a soudí se spolu.


Vankatova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Měj se teď už jen krásně
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji vám všem za podporu. V současné době už mám jen ekonomické problémy (jsem bez práce), ale moc krásný vztah s hodným přítelem. A také mám uchováno pár ponaučení, jak by rodina rozhodně vypadat neměla-všechno zlé, je k něčemu dobré.

Zdenko58, máte pravdu, táta č. 2 měl těch starostí a problémů opravdu víc.
Obrázek uživatelky
profil
Vám nezávidím, snad jeho následky nebudou s Vámi v dalším životě. Napsala jste to velmi hezky, pouze se domnívám, že problém táty č.2 byl asi hlubší, než jste ve svém mládí dokázala pochopit.Přeji hodně štěstí v dalším životě.
Obrázek uživatelky
profil
Dětem dokáže zamotat hlavu už to, když spolu nejsou rodiče jednotní ve výchově, případně do výchovy aktivně a před dětmi mluví prarodiče. Jak si má asi dětská dušička poradit s něčím takovým, jako vyprávíte? Je vidět, že dospělí neznamená v žádném případě též rozumný že ...
Obrázek uživatelky
profil
napsané. Tady je vidět jak dospěláci deptají dětské dušičky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles